Ako odnaučiť 2,5-ročné dieťa spať s nami?

mapp
9. dec 2023

Ahojte, idem si pre radu. Syn spaval sam vo svojej izbe v postielke. Dali sme mu do ruk flasu s mliekom, zatvorili dvere na izbe, syn dopil v postielke mlieko, dal flasu bokom a sam zaspal bez placu, uplne pokojne. Problem nastal pred niekolkymi mesiacmi ked sme boli v zahranici na dovolenke. Tam ochorel, mal vysoke teploty tak sme si ho vzdy zobrali k sebe do postele. Od dovolenky nechce sam spat. Ked ho dame do postielky je schopny aj “hodinu” plakat az tak, ze je uplne spoteny, rozhoruceny, cerveny, ze ho nakoniec do tej postele ku nam zoberieme 🙈 nepomaha, ani ked pri postielke sedime a hladkame ho, alebo citame/spievame mu. Proste nechce zaspat a nezaspi az ked ho zoberieme do spalne ku nam a lezime s nim. Prekladanie ho zo spalne do postielky ked zaspi mi tiez nedava z dlhodobeho hladiska zmysel. Ako to prosim zmenit? Nema niekto podobnu skusenost?

petraj122456
9. dec 2023

Doprajte mu čo potrebuje, očividne ma potrebu byt s vami - naplnte mu ju…keď si tu potrebu naplní zase bude spinkat sám. hlavne netlačíte na pílu lebo to bude mat opačný efekt. Nestresujte sa je malinky potrebuje vás a hlavne je to len odbobie

amelie2017
9. dec 2023

Nas maly -2r5m tiez zaspaval sam v postielke. Ako babatko ani nemal rad, ked sme ho brali na ruky, nosic alebo satku vobec. Uplne nekontaktne babo. Minulu zimu, po poslednom zapale pluc, ked som ho uz nevladala hojdat na rukach, skusila som ho dat k sebe do postele. No a uz v nej ostal 🙈😅 uz sme mu aj sestre spravili novu izbicku, nalepky, obliecky s autickami..polezi si tam 5 minut a ze hotovo. Ideme tam spat. Netlacim na neho, skusame, ale ked vidim, ze nie, ide ku mne. A muz spi so 6 rocnou v hostovskej. Nadseni nie sme, ale deti su male len raz. Ja som tuto moznost ako dieta nemala a doteraz si pamatam, ako som sa bala v noci.

milanemila
9. dec 2023

@mapp ja mam vyse 3,5 rocnu a zaspava v nasej manzelskej a este sa chce aj pritulit 🙂 ja na tom nevidim nic zle 🤷🏼‍♀️ uspavam ju bud naraz s 8 mesacnym alebo ide neskor, ale vzdy si k nej este lahnem a hladkam ju.
Dnes prvy krat spi u seba v izbe a aj s babom, lebo trvala na tom, ze tam bude iba ak budu spolu.
Nechat hodinu revat dieta v postielke je pre mna nepredstavitelne, ved jedine co chce je byt pri vas. Je to naozaj take strasne?

poslednepogo
9. dec 2023

@mapp s 3 ročnym musí stále niekto ležať dokým nezaspí.. len cez deň zaspí sám

beata_k
9. dec 2023

Mimo temy: A zuby si pomlieky necisti?
Ja by som ho nechala. Daj mu par tyzdov/mesiacov a pojde aj sam. Urcite by si vlastne dieta nenechala hodinu revat kvoli takej banalite.

ankare
9. dec 2023

@mapp napln mu jeho potreby. Je ešte maličký, potrebuje Vás. Ak vyžaduje, aby ste spali s ním,. spite. Maličký je len krátky čas, o chvíľu budete už len spomínať. ❤️

reanda
9. dec 2023

nuz, zistil, co je dobre 🙂

bolarazjedna
9. dec 2023

Ak vyavolene odmietate možnosť, aby ostal s vami v spálni, tak ma napadla ta nízka detská posteľ, z ktorého nevie vypadnúť, k nemu dat na zem ešte jeden matrac, tam polezis ty. kým nezaspí v posteli, takto sa viete pritulit, pomojmat. Keď zaspí, môžeš sa presunúť do spálne.

tradaaa
10. dec 2023

@mapp nesilte to, nie je na to pripravený. So starším sme to mali podobné. Naučila som ho spávať samého vo svojej izbe, no pri každej chorobe a jasné že aj po nej, nezaspal sám. My sme ho nebrávali k sebe, ale ležala som pri ňom v posteli, kým nezaspal (čize väčšinou aj hodinu). Znovu som ho odúčala a pri chorobe zas. Tak som to po čase vzdala. Pri mladšom som sa ani moc nesnažila, trvalo dlllho kým sám zaspavali, mal nejakú nočnú moru, bal sa. Každé dieťa je iné

klip0
10. dec 2023

@beata_k zuby nieje dôležité vyčistiť po mlieku ale v pravidelných intervaloch. Pokiaľ sú zuby dobre čistene, nemajú kaz, vôbec im nevadí že po vyčistení dieťa vypije mlieko, keď všetok starý povlak bol odstránený.