Ako odnaučiť 3,5 ročné dieťa zaspávať s fľašou mlieka?
Ahojte. Máme 3,5 ročné dieťa, ktoré stále zaspáva s mliekom. Už sme skúšali rôzne metódy ako to zrušiť ale nič nepomáhalo. Vždy toľko kvôli tomu kričala a plakala, že sme nakoniec povolili. Skúšať niečo iné a nechávať to dieťa "trápiť" alebo to nechať takto a počkať kým samé uzná, že už to nechce?
vymn za vodu a prestane mu chutit ..chvilu bude trucovat a zvykne si .. mat flasu v jeho veku uz nieje ani zdrave
@anonym_744c13 kvôli zubom? Alebo?
vymn za vodu a prestane mu chutit ..chvilu bude trucovat a zvykne si .. mat flasu v jeho veku uz nieje ani zdrave
@anonym_744c13 Môj syn bol už veľký škôlkar a ráno i večer si dal fľašku mlieka alebo kakaa.Vedel, že je už veľký na fľašku, ale zvyk je zvyk.Odvykol si zo dňa na deň, keď šiel na týždeň do škôlky v prírode
Ja som tak bola snáď až do 5 rokov. Naši sa na tom smeju doteraz. Mama hovorila že sa bála že aj do školy pôjdem s fľašu mlieka
Zuby má ok, nemám jeden jediný kaz
@anonym_autor 3,5 roka nie je vela. Aj moja 4 rocna este vecer zaspava s mliekom. (normalnym kravskym, nie umelym).Takze to nechaj tak, postupne z toho vyrastie.
@anonym_autor Moja sestra pila z flase a z takeho krcaha so sosacikom do dobrych 7. rokoch. Potom sama s tym prestala. Zuby ma ok, kazy minimalne..
tak ak ma flasu s cumlom, tak to hadam nie 🙂 ale ak si rada da pohar mlieka pred spanim, tak preco nie? vsak zuby umyvas PO hadam a nie pred 🙂
Krd moj syn orehryzol asi 10tu slamku na fladi, kde sa nedala kupit nahradna presiel z flase so slamkou na pohar mlieka, zuby a spat. Potom uz len voda. Mal 2,5 roka 😄
Teraz si dava mlieko ked tak veceri s pije z pohara, rano ma teple z pohara s kovovou slamkou 🙂
Taky mensi chvilu hovoril, ze mlieko ale povedala som, ze uz vypil a ma vodu a bolo to take hladke 🙏
@anonym_autor moja pilaa do 6r ci dokedy nepamätám uz si...raz ked spala u babi sme zabudli doms flasu a pochopila ze da sa zaspat.bez nej ;) plus dlho aj v noci pytala mlieko nie vzdy chcela vodu v noci
Ma to mozno namiesto mojkania....ale za u nas bolo ze.vypila mlieko pocas citania ale.ked som zhasla uz zaspavala bez fľašky
A aký je dôvod rušenia? Ja mám tiež trojročného a tiež pred spánkom pije mlieko z fľaše. Rušiť to nemienim. Načo?
@anonym_autor A to pri tom piti zaspi ci len vypije a potom ide spat? Ak to prve, tak to je ako zaspavat s cumlom a to moze byt zle na zuby. Daj ich skontrolovat zubarovi. My sme rusilu camel v tom veku tak ze sme mu ponukli na vymenu nieco zaujimavejsie. Ak to druhe, tak by som nic nerusila. Moj ma 6 a stale pile umele mlieko z flase pred spanim. Stiahne to za 1 minutu. Som rada ze pije mlieko. Inac by som to do neho nedostala. Neriesim ze je uz pristary na flasu. Nemam dovod.
@anonym_autor A to pri tom piti zaspi ci len vypije a potom ide spat? Ak to prve, tak to je ako zaspavat s cumlom a to moze byt zle na zuby. Daj ich skontrolovat zubarovi. My sme rusilu camel v tom veku tak ze sme mu ponukli na vymenu nieco zaujimavejsie. Ak to druhe, tak by som nic nerusila. Moj ma 6 a stale pile umele mlieko z flase pred spanim. Stiahne to za 1 minutu. Som rada ze pije mlieko. Inac by som to do neho nedostala. Neriesim ze je uz pristary na flasu. Nemam dovod.
@andreatytler zaspí pri tom pití. K zubárovi samozrejme chodíme a zúbky má v poriadku
Typicke - dieta plače necham mu. Ak to stale tak robite uau , dobrého fracka si vychovavate .
3,5r chape viac ako 2 rocne - tu som musela odučiť flasu koli jasliam.
Ako ? Jednoducho …. Je to ukludnovak - treba náhradu .
Dieťa z toho traumicku mat nebude , dostane zdravšu náhradu .
@andreatytler zaspí pri tom pití. K zubárovi samozrejme chodíme a zúbky má v poriadku
@anonym_autor Ak ma aj skus zubov v poriadku, tak to nie je take urgentne to riesit.
My sme oducili od cumla tak ze jedno leto sme kupili striekacie pistole a ukazali mu aka je to zabava s nimi, ale ta zabava je len pre ludi bez cumla. Mozno skuste nech vypije mlieko a zabrante jej aby pri tom zaspala. Potom flasu zoberte a nech skusi zaspat bez nej. Samozrejme ponuknite nieco na vymenu co ma skutocne rada.
Typicke - dieta plače necham mu. Ak to stale tak robite uau , dobrého fracka si vychovavate .
3,5r chape viac ako 2 rocne - tu som musela odučiť flasu koli jasliam.
Ako ? Jednoducho …. Je to ukludnovak - treba náhradu .
Dieťa z toho traumicku mat nebude , dostane zdravšu náhradu .
@anonym_c09b0b fracka? A to už má aký súvis?
@anonym_autor Ak ma aj skus zubov v poriadku, tak to nie je take urgentne to riesit.
My sme oducili od cumla tak ze jedno leto sme kupili striekacie pistole a ukazali mu aka je to zabava s nimi, ale ta zabava je len pre ludi bez cumla. Mozno skuste nech vypije mlieko a zabrante jej aby pri tom zaspala. Potom flasu zoberte a nech skusi zaspat bez nej. Samozrejme ponuknite nieco na vymenu co ma skutocne rada.
@andreatytler áno, aj skus má v poriadku. Cumle nikdy nemala