icon

Ako odnaučiť dieťa spať v kočíku?

11. jún 2025

Dievčatá mamičky prosím vás poraďte mi už ako odnaucit 8 mesačne dieťa od kočíka skúšala som na rukách uspať vôbec len sa mrvi a snaží sa dostať preč z rúk dala som do postieľky mame aj kolotoč aj postieľku som trosku hojdaka nič veľký rev skúšala som dat ku nám do posteli vôbec zdvíha hlavu ani za boha sám od seba zaspať môžem ho hladkať môžem mu tapkat po plienke nič... Dala som si veľký kríž na seba pretože každý mi vraví ze toto tak ľahko neodnaucim on nevie zaspať bez kočíka radšej bude vrieskat hodinu... Aj cez deň spi v kočíku aj v noci už som aj prekladala že keď zaspí v kočíku dám do postieľky no celú noc sa budil musela som ho zas začať hojdat v noci😕😕😕😕

autor
11. jún 2025

A ešte jedna vec všade kde idem keď idem k našim musím brat aj kočík lebo ináč nezaspí...

cimage
11. jún 2025

Ja na tom nevidim nic zle, ze spi v kociku. Aspon vies co potrebuje, lebo vela deti place a nic nezabera. My sme uspavali vselijako, ani kocik nepomohol, hopsanie na fitlopte nepomohlo, nosic nepomohol. Stale sa to menilo a kym sme dosli co je aktualne ok, tak to bol zahul. Nasa najradsej spala v nosici, niekedy sa dokonca nechala aj vyklopit. Za mna je nosic top, dieta sa da aj nakojit a je to spratnejsie ako kocik. Len stari rodicia neboli nadseni, lebo nemohli kocikovat. Moje deti neboli kocikove.

autor
11. jún 2025
@cimage

Ja na tom nevidim nic zle, ze spi v kociku. Aspon vies co potrebuje, lebo vela deti place a nic nezabera. My sme uspavali vselijako, ani kocik nepomohol, hopsanie na fitlopte nepomohlo, nosic nepomohol. Stale sa to menilo a kym sme dosli co je aktualne ok, tak to bol zahul. Nasa najradsej spala v nosici, niekedy sa dokonca nechala aj vyklopit. Za mna je nosic top, dieta sa da aj nakojit a je to spratnejsie ako kocik. Len stari rodicia neboli nadseni, lebo nemohli kocikovat. Moje deti neboli kocikove.

@cimage no ale on sa už zachviľu do toho kočíka nezmesti a navyše už sa pretaca veľakrát som sa ráno zobudila a on spal na bruchu je to nebezpečné podľa mňa

doris11
11. jún 2025

Ja byt tebou tak som rada za kočík, 8m dieťa je ešte maličké. Mám kamosku čo uspáva na fitlopte alebo keď nie na nej tak musí hopkat s dieťaťom na rukách aj pol hodinu kým zaspí .. jej dieťa má už 2 roky a ani za svet ho nevie odnaučiť takto zaspávať

anavixy
11. jún 2025

Su len dve moznosti, bud sa zatnes a odnaucis ho aj napriek tomu, ze prvych par noci bude naozaj tazkych, alebo to budes brat ako to je - ze je to len obdobie, ktore prejde a usetris si nervy. On sa nauci zaspavat aj inak, bud nasilu, tak, ze mu proste zmenis spankovu asociaciu, sposob uspavania, bude to pracne a hlucne, ale zmenis to, alebo casom sam od seba. Nosit kocik ale budes stale, ved ma 8 m, nie? No v ramci bezpecnosti by urcite bolo vhodnejsie mat ho viac pod dohladom, z kocika moze vypadnut, to mas pravdu. Podla mna vhodne by bolo uspat v kociku a prelozit k sebe alebo do postielky, ked bude tvrdo spat. To takto v kociku si od narodenia alebo len poslednu dobu?

autor
11. jún 2025
@anavixy

Su len dve moznosti, bud sa zatnes a odnaucis ho aj napriek tomu, ze prvych par noci bude naozaj tazkych, alebo to budes brat ako to je - ze je to len obdobie, ktore prejde a usetris si nervy. On sa nauci zaspavat aj inak, bud nasilu, tak, ze mu proste zmenis spankovu asociaciu, sposob uspavania, bude to pracne a hlucne, ale zmenis to, alebo casom sam od seba. Nosit kocik ale budes stale, ved ma 8 m, nie? No v ramci bezpecnosti by urcite bolo vhodnejsie mat ho viac pod dohladom, z kocika moze vypadnut, to mas pravdu. Podla mna vhodne by bolo uspat v kociku a prelozit k sebe alebo do postielky, ked bude tvrdo spat. To takto v kociku si od narodenia alebo len poslednu dobu?

@anavixy od narodenia... Prvý týždeň bol v postieľke keď sa narodil ale ja som spravila chybu :( mal. Koliky a jedine co pomohlo bol kočík

autor
11. jún 2025
@anavixy

@anavixy hej preložiť ale on sa mi budi v noci 3 krat s tym že ho treba douspavat s hojdanim on keď sa prebere a není v kočíku tak on dokáže byť hore aj 2-3 hodiny

sisska96
11. jún 2025

Moja krstná tam spala do 3 roky 😂

veronikaszabova
11. jún 2025

Takze on ma spojene uspavanie s hojdanim. Nejde primarne o kocik.
S tym by som sekla raz a navzdy. Usila si si na seba riadny bic.

autor
11. jún 2025
@veronikaszabova

Takze on ma spojene uspavanie s hojdanim. Nejde primarne o kocik.
S tym by som sekla raz a navzdy. Usila si si na seba riadny bic.

@veronikaszabova a ako mam s tým seknut etse to mi povedz 🤣🤣

adeladulova
11. jún 2025

Zatni sa, vydrz to. Zvládneš to.
Neboj sa toho, tak ako sa vie odnaucit kojenie, od cumla, od hojdania, dá sa odnaucit aj od kocika. Len musíš nájsť spôsob ako to chceš a trvaj na tom.

Napr ja som syna odúčala od perinky, mal cca 7-8mes a zaspal mi oba v nej, obviazany a nehybny- tak som mu musela držať obe ruky, za chrbát dávať vankúše, spával na boku, a vytvorila som mu podobne podmienky.
Podľa mňa u vás nejde o hojdanie, ale o pocit bezpečia z kočikovej korby, striešky, stien atd. Skus mu na posteli vytvoriť podobne podmienky, možno hniezdo, a niečo so strieskou ja by som ho dala pod hrazdu a deku na ňu ako polostan.

simca06022011
11. jún 2025

sama si si odpovedala, naucila si si a proste bud ho to oducis, alebo budes tahat kocik... do ktoreho jasne, ze sa uz nezmesti za chvilu... vonku je to ok, a chapem ono je to pohdlne babatko dat do kocika a povozit a ked je este kludne pri tom tak super. My sme mali rpavidlo, spi sa v postielke a aj ked mala reflux iste obdobie, a bolave brucho, nepolavila som,v kociku sme chodili von, sportiak a tak sme aj dlho pouzivali ale nikdy nie na denne spanky dlhe, od zaciatku som sa snazila vyhnut drndlaniu na rukach a natriasackam... 8mes dieta neviem, ale uz na brucho sa zvykne pretacat aj v spanku
Co este funguje uspavat na rukach a na fitlopte :DDD ale to je tiez len dalsi bič... uz to ani nie je malicke babo, co je take lahke na nosenie a natriasanie...
Asi by som skusila proste kocik nedat na spanie, cez den na von, ok pospi si ked sa ideme prejst v kociari a potom ide von.. nepamatam uz, ale 8mes dieta uz nemusi cely den prespat... a kludne moze byt 3h hore... myslim... Tak bude revat, ale prejde to za par dni, tak ako vzdy prejdu revy aj za dudel a kadeco ine.

A ak je problem, a neda sa, tak drndlaj dalej v kociku a nehladaj pomoc. Samo to prejde.. urcite, vyrastie z toho.. ale kedy? a na aky spanok bude nauceny? v 2r, 3r? a potom bude kludne zaspavat bez revu? Nosenie kocika kamkolvek je to najmenej.

A mozno ked prejdete na sportiak, tak ho toto spanie prejde v kociku, lebo no "nemame uz kocik"... a v sportiaku sa tolko nenatriasa :D nevozi

simca06022011
11. jún 2025
@adeladulova

Zatni sa, vydrz to. Zvládneš to.
Neboj sa toho, tak ako sa vie odnaucit kojenie, od cumla, od hojdania, dá sa odnaucit aj od kocika. Len musíš nájsť spôsob ako to chceš a trvaj na tom.

Napr ja som syna odúčala od perinky, mal cca 7-8mes a zaspal mi oba v nej, obviazany a nehybny- tak som mu musela držať obe ruky, za chrbát dávať vankúše, spával na boku, a vytvorila som mu podobne podmienky.
Podľa mňa u vás nejde o hojdanie, ale o pocit bezpečia z kočikovej korby, striešky, stien atd. Skus mu na posteli vytvoriť podobne podmienky, možno hniezdo, a niečo so strieskou ja by som ho dala pod hrazdu a deku na ňu ako polostan.

@adeladulova aj baldachyn vie spravit taky efekt, napriklad + mantinel

anjelicek26
11. jún 2025

Kazde cudo trva tri dni a v kociku v noci nemoze spavat, o chvilu sa bude tahat do stoja a do sedenia a vypadne odtial akurat tak... ked nic ine tak kupis hammock https://www.nonomobaby.com/de/baby-classic-fede...

veronikaszabova
11. jún 2025

Ako? Jednoducho. Musis vydrzat. Odnauci sa

viestta
11. jún 2025

Musis len ty vydrzat. On vydrzi tiez. Ale ty by si mala vydrzat dlhsie. Uz ide o jeho bezpecnost, a ty si ta co ma rozum, takze ty musis mysliet na jeho dobro a vydrzat par dni revu. On sa ukludni ak pri nom budes a zaspi aj bez hojdania.

nevenka
11. jún 2025

My sme tretie dieta tiez dlho uspavali v kociku a naucil sa postupne zaspat, este kym mal cumel. Stvrte zas zahodilo cumel a zaspava vylucne na prsniku, ma 2,5 roka. Tak ja neviem, ci nechces tak trochu zazrak s 8 mesacnym 🤭

darius_a
11. jún 2025

Kúp väčší kočiar.
Ale to je z dažďa pod odkvap.
Kúp postieľku čo sa troška hojdá.
Čiže kolísku ale dáku väčšiu a modernejšiu.

viestta
11. jún 2025
@darius_a

Kúp väčší kočiar.
Ale to je z dažďa pod odkvap.
Kúp postieľku čo sa troška hojdá.
Čiže kolísku ale dáku väčšiu a modernejšiu.

@darius_a s koliskou ten proces oducania len oddiali o mesiac, dva, pretoze ak sa dieta zacne stavat na nohy, je to rovnako nebezpecne ako kociar.

anicka329
11. jún 2025

Ja mám ročného a cez deň mi zaspí iba v kočíku od narodenia a na večer zaspával v postieľke do cca 8 mesiacov, odvtedy nechce spať sám v postieľke, takže spí pri mne celú noc. Neskúšala si ho uspať, tak, že si k nemu ľahneš?

bolarazjedna
11. jún 2025

Môj syn má o mesiac 3roky s obedny spánok má stále iba v kočíku. Keď ho chcem spávať bez kočíka, trvá to vyše hodiny - hodinu a pol. V kočíku zaspí za 15min. Popritom na prsníku uspávam aj mladšieho. Mne to takto vyhovuje. Šetrí mi čas a energiu. Nevidím dôvod, preco by som nutne 8 mesačného oducala od spánku v kočíku. Môj syn napr v tom veku cez deň spal iba v kočíku a iba keď bol kočík v pohybe. Tak aspoň v tom kočíku spal, inak by nespal vôbec. Nerob starosti co bude o pol roka, o rok.... Nechaj to plynúť, urob tak ako tebe aj babatku vyhovuje.

maryetta
11. jún 2025

Moja milovala kocik. Ale iba vanicku. V sportovej spala mozno 3x.
Ale kamosky syn spal.... no 2roky urcite v kociku.

milka1033
11. jún 2025

Môj synček tak isto zaspáva v kočíku a už ma 1rok a pol ale keď zaspí tak ho dám na posteľ spať celú noc spí ide o pol8 spať vstane okolo 7 a dcerka ma 2roky apol zaspí o 5hodin vstane rano okolo pol8

janetinka27
11. jún 2025

Ahoj, skusila by som pretrpiet par noci v postielke.neviem si predstavit nechat 8m babo spat v kociku, nase babo malo v 8m postielku uz na spodnej polohe,pretoze v nej uz chodilo okolo zabradlia a hopsalo ako na trampoline. To moze prist zo dna na den, moze hocikedy vyliezt. Skus mu dat z kocika nieco, co pozna do postielky.

radacak
17. jún 2025

Joj čo by som ja zato dala...ani jedno moje dieťa v kočíku spat nechcelo..Keď boli veeeelmi malinké aj to len tak že som ich tak dala keď spali už ..nehrozilo že by zaspali počas kocikovania
Mladšia mala na jeseň takú chvíľku (pár krát)sa stalo že mi zaspala v kočíku..ja by som tak rada dlhé prechádzky a tak no hold smola ,moje deti sú iné