Ako odnaučiť dieťa zaspávať v kočíku?
Ahojte my máme taký problém :D od malička fungujeme v kočíku no už by sme s tým chceli prestať ako odnaucit dieťa zaspávať v kočíku? Máme aj postieľku ale tam reve ako o život a vyrevat ho ja nenecham....
@viktoria1751 No ale zial to inak nepojde...resp. nenechas ho vyrevat sameho, ale budes prinom, budes ho hladkat a drzat za ruku v tej postielke. My sme to tak spravili, ked mal syn cca. 1,5 roka. Zaspaval iba kolisanim, bolo to uz na nervy, aj v noci sa zobudzal viackrat a vyzadoval, by sme ho kolisali. Nasledne sme to ale zatrhli a do troch dni si jednoducho uvedomil, ze ho uz kolisat nebudeme...dieta place a trucuje, aj ked mu zoberies napr. cumlik, je to z trucu, ze mu nevyhovies. Ma to uz iba ako zvyk, nie ako potrebu, takze ak s tym neseknete, budete ho takto uspavat do puberty...🤷
Nedať do kočíka, ak je väčšie dieťa, úplne odstrániť kočík z dohľadu.
Uložiť do postieľky, hladkať, spievať, rozprávať ... uvidíš čo sa mu zapáči najviac.
Vek dieťata? To nezaspi ani na večerný spanok v postielke?
No už len lahnut si k nemu a vydržat aj plac. Hlavne ziadne hojdanie, fitlopty a pod. To bude len ina závislost.
@viktoria1751 tak to je este miminko, to by som este neriesila.
Inak nám pri jednom dietati pomáhal biely šum, pri druhom pevne zavinutie a plienka na hlavu (doteraz mu trčí z periny len nos a to má 9 rokov). A obaja mali cumel.
Nosic? A potom vyklopiť do postele.. Ci ani touto cestou nechces ist? 6mes je este babo, moze sa mu to kedykoľvek aj samemu zmenit, ako aj počty spankov..
Preco ti vadi, ze spi v kociku? Moje decka cez den spali iba v kociari. Najstarsia az okolo roka a pol zaspavala na obed v postielke (ale ta bola doslova reklama na decko). Prcek v 2 rokoch spal doma na obed iba v kociku, v jasliach v posteli. Vecer zaspaval nacucnuty a spaval pri mne (lebo som sa potrebovala v noci vyspat aj ja a doteraz prelieza k nam v noci, potrebuje nas citit a dotykat sa).
To je este male babo, potrebuje pomoct zaspat, kedze je zvyknute na pohyb pri zaspavani. Ale mozes skusat, ked vidis, ze uz je naozaj unavena, tak skusaj davat do postielky, ale sama ti asi nezaspi.
Mne sa oboch podarilo takto prestavit na postel. Prvy bol zvyknuty na rukach a fitlopte, od cca 7-8 mesiacov uz v posteli pri mne, druhorodeny nauceny na kocik, v pohode sme presli na postel tak v roku? Skor som nepotrebovala. Vzdy som skusala najprv postel, ked boli dost unaveni, po par razoch si zvykli
Moja 1.5roka cez den spi v kociku ,na noc si lahnem k nej na postel a bez problemov a revu zaspi.trva jwj to dlhsie ako v kociku .vsetky tri deti spavali na obed v kociku kym im netrcali nohy von 😄
Moje iba posledne dieta bolo v kociku. Ona tam dokazala behom minuty zaspat.
Ale ako sme presli cca v pol roku na sportovy tak koniec.
Kazdopadne to len von. Doma som nikdy neuspavala v kociku. Vzdy zaspala na rukach resp popri dojceni.
@viktoria1751 aj moji boli zvyknutí späť v kočíku a ešte za počúvania uspavaniek. Okolo roku už ani kočík nebol dobrý na spánok, tak sme prešli do postieľky, najprv bol rev..., bola som pri ňom hladkala som po chrbatiku, spievala, púšťala uspávanky dookola, potom som ešte kupila riadne zatemnovacie závesy a šup spal pri tretej uspávanke. Trvalo to pár dní.
@viktoria1751 ja som to vyriešila tak, že tu vaničku kočíku som odopla a položila do postieľky 🫣. Dcéra má síce už 9 rokov, ale pamätám si to ešte veľmi dobre, cez deň chcela spať tiež len v kočíku. Ale zvykla si, cca. za 2 týždne.
Môj syn spával cez deň iba v kočíku, až do dvoch rokoch kým išiel do škôlky 😊 prvý deň v škôlke a bez problémov zaspal v posteli a odvtedy spával už v posteli aj doma 😊
Môj mi tiež denné spánky spí v kočíku - 4 mrsiacey, neriešim, aspoň nazbieram kroky. Nočný spánok však výlučne postieľka. Pred spanim hygiena, spievam, oblečiem do pyžama a vaku a uhladkamv postieľke do spánku. Plus plienočka k líčku (tú si začal pýtať pri prechode zo zavinovačky do vaku). Daj ho do postieľky a jednoducho vydržať - ja som sa tiež bála, keď som rušila zavinovačku a do dvoch dní bolo všetko ok.
A v čom je problém, že spí iba v kociku? Predpokladám, že noci sa to netýka. Náš spal tiež denné spánky výlučne v kociku, doteraz spí, má 2,5 roka. Budem to riešiť až sa nebude zmestiť do kočíka, dovtedy nevidím problém. Nepotrebuje, aby sme ho vozili, maximálne na začiatku kúsok prejdeme/pohojdáme na balkóne. Výhoda je, že spinká vonku za každého počasia

Vek dieťata? To nezaspi ani na večerný spanok v postielke?
No už len lahnut si k nemu a vydržat aj plac. Hlavne ziadne hojdanie, fitlopty a pod. To bude len ina závislost.