icon

Ako odučiť dcéru od cmúľania môjho prsta pri zaspávaní?

11. jan 2026

Ahojte. Ked mala mladsia dcerka 2-3 mesiace (odhad), zacala velmi tazko zaspavat. Neprisavala sa, mala som aj pri prvorodenej malinko mliecka, tak som odsavala a davala predovsetkym umele. Ani neviem, co mi to napadlo, ale ponukli sme jej pocas uspavania nas malicek. Po case sa upokojila a zaspala. Nechceli sme jej placom zobudit starsiu dcerku. Teraz ma mladsia rok a nevieme, co s tym. Dnes som sa ju pokusila uspat bez prsta. Hladkala som ju, spievala som jej, bol to vyse polhodinovy srdcervuci rev. Napokon zaspala v nosici bez prsta, ale....za aku cenu. Mam z toho naozaj nedobry pocit. Mate s niecim takym skusenost? Poprosim len o konstruktivne rady a nie zlomyselne komentare. Naozaj neviem, ci v oducani pokracovat alebo to nechat na neskor. Dakujem.

anonym_6f7d5f
11. jan 2026

Zrušiť čím skôr. Úplný nezmysel

anonym_4d98ab
11. jan 2026

@anonym_autor čože? Akože ročné dieťa a cmúľa tvoj prst? Veď jej daj jej prst, cumeľ. Nie tvoj preboha. A vôbec, čo vás to napadlo takto rok ťahať?

isis234
11. jan 2026

,,,, Napokon zaspala v nosici bez prsta, ale........ Potrebuje cítiť, že si pri nej, V čom je problém, že ju uspíš v nosiči???
Prst určite nie. To nebol dobrý nápad

anonym_b778d0
11. jan 2026

@anonym_autor
kamaratkin syn si cmulal svoj orst, uz ho mal aj trochu iny na vzhkad.
A tak jednu noc nespala, celu noc mu ten prst z ust vytahovala, maly sa takto ta tu noc odnaucil.
Ako tu bolo spomenute, aj jej cumel a v roku kludne vydrz aj plac. Bude to ako odnaucit od dojcenia. Pripadne nech muz so starsou dcerou spia inde, u babky alebo zrovna aj v nejakom penzione. Neuc ju v ziadnom pripade ani na jej prst!!! Bol by zdeformovany. Je to blby zvyk, skratka nedaj. Ano bude plakat ale nakoniec to zvladnete. A vydrz aj ked sa bude jedovat. Ja som tak maleho kratko po roku prestala kojit. Kusal a ja som bola 2 mesiac tehotna, hrozny pocit som mala pri kojeni 🫣. Hneval sa, bojoval, 3 noci nam to trvalo. A to on ani nebol zvyknuty pit z flase ako prvy, takze som ho ani um neoklamala, len raz zo zufalstva vypil.
Drzim palce a orajem vela trpezlivosto a pevne nervy.

anonym_094a0e
11. jan 2026

@anonym_autor Neboj sa,vyrastie z toho ,ja som si cmulala lavy palec az do 6 roku, apekne sama od seba skoncila v prvej triede.Ale mna rodicia nechali tak, vobec mi nezakazovali,,Robila som to vecer pred spanim

maminastatinom
11. jan 2026
@anonym_094a0e

@anonym_autor Neboj sa,vyrastie z toho ,ja som si cmulala lavy palec az do 6 roku, apekne sama od seba skoncila v prvej triede.Ale mna rodicia nechali tak, vobec mi nezakazovali,,Robila som to vecer pred spanim

@anonym_094a0e vyrastie, ale ze si koleduje o predkus je dalsia vec a predkus nie je len esteticka zalezitost!

anonym_842cc8
12. jan 2026

@anonym_autor okamzite zrus aj prst aj nosic.pre rocne dieta zlozvyky ktorych sa budes tazko zbavovat..

simca06022011
12. jan 2026

no neviem, bezne rodicia siahnu po cumliku aspon, toto si neviem ani predstavit. Normalne nedam a vybavene. Oducit to treba.
Ma rok, oduc ju zaspavat v nosici, s prstom v ustach, lahnite do postele a zaspite tak. Vymysli si ze ta boli chrbat, alebo hocico

autor
12. jan 2026

Ahojte, dakujem velmi pekne za vsetky odpovede a rady. Po cumliku sme siahli okamzite, ako sa dalo, ale odmietla nam 4 rozne (ponukali sme ich hned, nielen teraz). Ona zaspava cez den v postielke a v noci vo velkej posteli. V nosici spi, len ked sme vonku so starsou alebo ideme po nu do skolky. Som rada, ze v bdelom stave je uz schopna byt v kociku a sledovat okolie, predtym nechcela ani to. Spat v kociku odmietala este pred tym prstom. Este raz dakujem, ideme do toho a verim, ze to zvladneme.

anonym_d51a22
12. jan 2026
@anonym_autor

Ahojte, dakujem velmi pekne za vsetky odpovede a rady. Po cumliku sme siahli okamzite, ako sa dalo, ale odmietla nam 4 rozne (ponukali sme ich hned, nielen teraz). Ona zaspava cez den v postielke a v noci vo velkej posteli. V nosici spi, len ked sme vonku so starsou alebo ideme po nu do skolky. Som rada, ze v bdelom stave je uz schopna byt v kociku a sledovat okolie, predtym nechcela ani to. Spat v kociku odmietala este pred tym prstom. Este raz dakujem, ideme do toho a verim, ze to zvladneme.

@anonym_autor kým je to tvoj prst je to super, proste nedáš, poplače si pár dní a zvykne si.. môj si cmúľa svoj palec. Má 6,5 roka a je to des, máme to dodnes. Tiež sme sa snažili naučiť ho na cumel, ale ani za nič na svete.. moja rada - nedaj a ak si začne cmúľať svoj, rob všetko pre to, aby mal cumel. Lebo to je vec, ktorú zrušiš, ale jeho palec neodrežeš..