icon

Ako pomôcť 2-mesačného bábätku zlepšiť denný spánok?

nikulienka2002
12. júl 2025

Ahojte potrebujem sa s vami poradiť ohľadom môjho 2 mesačného synčeka ktorý mi cez deň pekne spinkal tak že doobeda mal dva menšie šlofíky ktoré trvali (30 min až 1 hod) a vždy okolo obeda sa najedol a spával mi 3-4 hodiny, každy deň to bolo pravidelné, a zase na večer mal tiež menšie šlofíky, chodil mi spávať okolo 20:00 a vydržal buď do 2 ráno alebo keď išiel spať aj neskôr tak potiahol do 5 rána ( sme na UM ). Nočný spánok mu ostal čo je výborné ale cez deň má dosť krátke spánky, už aj pochybujem či vôbec spí keď sa vkuse budí po 30 min, 45 min a 1 hod, viac cež deň nepospí ani za boha, poradili mi rumančekový čajík tak 10-20 ml mu dať vypiť na ukludnenie ale tak či tak sa proste cez deň budí, nedá sa doma nič porobiť ani si naplánovať nejaký výlet s ním…..dúfam že je to len krátke obdobie ktoré sa zase zmení do normálu ako to mával pred tým ( doktor povedal že keď cez deň spí málo to nevadí ) ale vidím aj rozdiel v tom že je večer viac nervôzny a ťažko sa ukladá na nočný spánok pretože je so seba nervózny že cez deň málo spal ( radili mi že mám mu rušiť jeden doobedný šlofík ale to sa nedá lebo keď je unavený začne mrnčať a ja ho musím dať spať) 🤷🏽‍♀️

pribinak
12. júl 2025

Ani za boha …..

Ale tie spanky sa mu budú meniť a meniť. Veď on rastie, biele okna sa budú predlžovať.
Musíš ho ukladať na spánok podľa jeho potreby

evcagabi
12. júl 2025

Poviem ti tajomstvo - tych zmien spanku este bude 😅

katusik456
12. júl 2025

@nikulienka2002 riešiš zbytočne to, že ma spat tak a tak, milión krát sa to ešte zmení. Určite žiadne spanky mu neruš. Toto keď počujem otvára sa mi nožík vo vrecku, veď je to maličké diéta prečo ho chcel silou mocou prestavovať? Úprimne nebude ti už spať 3-4 hodiny vkuse, neporobis si veci, neupraces tak aby si bola spokojná a s tým sa treba zmieriť. Ty sa musís teraz prispôsobiť jemu, niečo naštudovať o spánku, režime, ktorý ale budeš riadiť podľa neho, minimálne podľa seba. Môže mať kľudne 30 min spanky a spať aj 5x do dňa, v noci sa budiť, naučí sa niečo nové zas zmena spánku, choroba, zuby vkuse bude zmena. Mám skoro 11 mesačného a ako tak teraz to mame normálne keď spí 2x denne môžem povedať že primerane 1,5 h cca, lebo dokáže zaspať a spojiť cykly. Pár mesiacov takto vydržíme a potom bude zas zmena a 1 spánok. Musíš s tým rátať a nebyť prekvapená, ono zlate spave novorodenecke obdobie je už preč.

majus2323
12. júl 2025

@nikulienka2002 mám 3 mesačné a okrem noci ktorú prespí celú je to cez deň každý deň inak... Veeeelmi by som si želala pravidelnosť a režim ale riadim sa ňou. Chce spať? Dám ju spať. Koľko krát o 18 zaspí mysliac si že ide noc a čo mám robiť ? Nasilu ju budiť ? Šak to sa ani nedá ju zobudiť aj keby chcem keď je večer. A o 4 je už hore. Preložím do postele do hniezda a spím ďalej nech si blabota pri mne.
A to pozor príde regresia , špurt, zuby , choroba... Proste do pol roka o režime sa asi ani baviť nemusíme. Má svoj režim. My sa musime prispôsobiť a tak bude najspokojnejšie bábo.

michaelam2
12. júl 2025

@nikulienka2002 och to su rady 🙄 rumancekovy caj, zrusit jeden spanok…tie spanku sa budu menit kazdu chvilu. Ked si konecne na nieco zvyknes tak sa to zas zmeni 😀 z vlastnej skusenosti ti poviem ze jedine co pomoze je prijat to ako to je a zmierat sa s tym ze to nezmenis. Nechaj ho nech spi ako potrebuje a tes sa z toho ze v noci spi dobre.

lucia13022023
12. júl 2025

Súhlasím, spánok sa bude meniť. Zuby, regresia, spurt, spln, veľa spánku, málo spánku, preunaveny, zle spankova návyky, zly režim... Bude toho extrémne veľa (nemusí), treba si hovoriť, že je to len obdobie.
Ale odporúčam kúpiť prednášku od lepší spánok bábätiek, stojí asi 30e alebo 19e, niesom si istá, o režimoch. Kúpila som ju keď mal malý 6m, a od vtedy je ten spánok super.

marienkaanjelik
12. júl 2025

Ahoj, my sme mali ten isty problem, ked mal nas 2 mesiace, odrazu mal polhodinove spanky a trvalo to asi mesiac...skus ho davat spat na denne spanky do vacsej tmy, do tichej miestnosti, my sme ho mali v obyvacke a potom som prisla na to, ze asi to mu vadilo...dodrzuj bdele okna a signaly unavy, moze mat cez den aj 6 takychto spankov, je to uplne v pohode...ak sa ti nepodari douspat do, dajme tomu, 15 min, tak kasli na to a normalne fungujte zase podla bdelych okien...my sme boli z toho strasne na nervy a nastastie to preslo, takze len vydrzat 🙂