icon

Ako pomôcť 9-mesačnému dieťaťu v noci lepšie spať?

robertaaa
6. sep 2025

Pozdravujem mamičky , chcela by som poradiť. Mám 9 mesačného syna. Ráno sa zobudí o siedmej o deviatej ide spať na 2 hodiny a potom od druhej do štvrtej spí. Večer o ôsmej keď ho dám spať tak začína každú pól hodinu - hodinu vstávanie. Neviem čo mám robiť ale podľa mňa by sa nemal tak často budiť , už som zúfalá a nevyspata. Prv som si myslela že mu idú zuby ale pochybujem že by bolesti mal len v noci a cez deň nič. Čo by som mohla zmeniť alebo čo mám robiť ?

anonym_a47570
6. sep 2025

@robertaaa ma prehodeny režim a spi prišlis dlho. Ranný spánok max hodinu, poobedny spánok ma byt ten nosný. Preto sa ti budí v noci. Ak dva týždne budeš konzistentna, v noci sa vyspis. Nemáš zač 🙂

anonym_843f0b
6. sep 2025

Vyspí sa cez deň. večer nie je unavený, preto sa každú chvíľu budí. Kľudne by som ho nastavila na jeden spánok cez obed. Doobeda spánok po dvoch hodinách je veľmi skoro.

anonym_94b8e6
6. sep 2025

Áno, ako píšu dievčatá vyššie, ten poobedny spánok by mal byť hlavný (čítala som, počula som, fungovalo to). U nás však nie. Malý od narodenia vstával o 6. Prvý spánok mal od 09.00 do 11. Poobedny spánok mal od 14.00 do 15.00-15.30 (budil sa sám po každom spánku) a večer išiel do postele do 19.30. Nam to takto fungovalo a prespi celú noc stále. Už ma 2,5.