icon

Ako pomôcť bábätku s nočným plačom a pučením?

jarka2000
13. nov 2025

Ahojte mamičky. Už si neviem rady. Maličký má 13 dni, posledné 3 noci mame strašné. Cez deň sa to objaví len niekedy, no v noci ako by uťalo. Malý strašne plače, puči sa, odmieta v tej chvíľu aj prsník. Ak zaspí, je to na 15 minút a opäť sa zobudí na pučenie. Sme zúfalí. Doktorka mu zatiaľ odporučila Espumisan L. Prosím čo ho trápi a ako mu pomôcť. Bruško masirujeme, tlačíme nožičkami…

dzulli1980
13. nov 2025

Prdká? Kaká normálne? ... pri dcére som hádam 3 mesiace používala rektálnu rúrku ... kojíš ho? Dávaš UM? Ak dávaš UM, možno mu nesedí ... veľa dôvodov tam môže byť.

jarka2000
autor
13. nov 2025
@dzulli1980

Prdká? Kaká normálne? ... pri dcére som hádam 3 mesiace používala rektálnu rúrku ... kojíš ho? Dávaš UM? Ak dávaš UM, možno mu nesedí ... veľa dôvodov tam môže byť.

@dzulli1980 kojím, kaka pekne, prdy počuť, aj keď slabšie

maryetta
13. nov 2025

Pred spanim skus pomasirovat brusko. Pripadne pocvicit nozickami nech sa mu ulavi.
Neviem ci uz davas vitamin D. Niektorym detom robi sarapatu vigantol.

jarka2000
autor
13. nov 2025
@maryetta

Pred spanim skus pomasirovat brusko. Pripadne pocvicit nozickami nech sa mu ulavi.
Neviem ci uz davas vitamin D. Niektorym detom robi sarapatu vigantol.

@maryetta bruško masírujeme aj niekoľko krát do dňa, sj cvičíme. Ach už sme naozaj unavení a zúfalí. D začneme až od zajtra aj to mame DeVit

zuzkaa1991
13. nov 2025
@jarka2000

@maryetta bruško masírujeme aj niekoľko krát do dňa, sj cvičíme. Ach už sme naozaj unavení a zúfalí. D začneme až od zajtra aj to mame DeVit

@jarka2000 my mame 2m akurát tiez prve dni hlavne ked sme dosli z porodnice....ale tentokrát (druhe dieta) masirujem a cvicim s nozkami pri kazdom prebalovani....vecer na nočný spanok natieram.s kremom pupik (vecerna masaz bruska) plus cvicenie ....a.do kazdeho mlieka.kvapky sab simplex su silnesie ako espumisan lekarka kazala.5kv.do kazdeho mlieka plus davat pozor ja som skoro nic nejedla aj tak vadilo jej...ale.zas sme.boli aj na mm aj na um

jarka2000
autor
13. nov 2025
@zuzkaa1991

@jarka2000 my mame 2m akurát tiez prve dni hlavne ked sme dosli z porodnice....ale tentokrát (druhe dieta) masirujem a cvicim s nozkami pri kazdom prebalovani....vecer na nočný spanok natieram.s kremom pupik (vecerna masaz bruska) plus cvicenie ....a.do kazdeho mlieka.kvapky sab simplex su silnesie ako espumisan lekarka kazala.5kv.do kazdeho mlieka plus davat pozor ja som skoro nic nejedla aj tak vadilo jej...ale.zas sme.boli aj na mm aj na um

@zuzkaa1991 pripadam si ako debil, lebo naozaj toto všetko robíme od prvého dňa čo je doma.

zuzkaa1991
13. nov 2025
@jarka2000

@zuzkaa1991 pripadam si ako debil, lebo naozaj toto všetko robíme od prvého dňa čo je doma.

@jarka2000 kazde dieta je ine prve dieta malo koliky do 3m ci dokedy plus som menila mlieka 😇 suche teplo na brusko...
Teraz druha klop klop od mesiaca kľudne babo.zatial aj to som.zmenila mliecko prestala.prikadat( len kolostrum sa mi spustilo) ale maasaze a cviky ostali stale...skuste sabsimplex.a.suche teplo este na tigrika polohu

anonym_9ac36b
13. nov 2025

@jarka2000 skuste nasadit coliprev a dat ho spat do vyvysenej polohy, asi ho trapi reflux

jarka2000
autor
13. nov 2025
@anonym_9ac36b

@jarka2000 skuste nasadit coliprev a dat ho spat do vyvysenej polohy, asi ho trapi reflux

@anonym_9ac36b ďakujem, skúsime 😊