icon

Ako pomôcť pri zmene spánku 9-mesačného dieťaťa?

14. sep 2025

Moje 9mesacne dieťa sa zmenilo, doteraz nebol nikdy problem zo spankom a posledny tyzden je to horor som napokraji zrutenia zaspavanie je peklo plače ako keby som ho drala z kože .. v postielke ked ho dam lahnut zacne v nej chodit a hrat sa aj ked je uz preunavene, ked ho dam k sebe a drzim ho aby nevstavalo place ako pavian, na rukach plače tiez jedine miesto kde ho uspim je kočik… prosim vas je toto normalne obdobie ? Čo vam pomohlo?

deti95060810
14. sep 2025

trpezlivosť.
časom to prejde. volá sa to separačná úzkosť. trvá niekoĺko mesiacov.

petamich
14. sep 2025

Ano je to normalne obdobie, treba ho len prezit

anonym_a6dc9c
14. sep 2025

Ženy pred tým ako si spravíte dieťa, si o ňom niečo nastudujte. Vola sa to spankova regresia, áno, prejde to. Je to klasický vývoj. Žiadna separacna úzkosť 🙈
A to, že si "prvorodicka" nič nemení na tom, aby si si sadla, a zistila si niečo o svojom dieťati.

anonym_7f5771
14. sep 2025

@anonym_autor mas dieta len 9 mesiacov a uz si na pokraji zrutenia? Neprehanaj, takych obdobi este bude. Mozno aj zuby, dieta prechadza mnohymi obdobiami.

colsami
14. sep 2025

Takze posledny tyzden je to horor so zaspavanim 9 mesacneho babatka, a Ty si na pokraji zrutenia.

Podla vsetkeho si nezazila co to je ked dieta cele mesiace vstava v noci kazdu hodinu noc co noc, alebo ze ma obrateny rezim a v noci zabudni na spanok, alebo vecerne koliky pred zaspavanim ze hodiny reve a Ty reves zo zufalstva s nim, alebo ako cele tyzdne treba 10kilove dieta uspavat len na rukach, lebo inak Ti nezaspi... A ja Ti tieto scenare ani neprajem. Ale ukludni sa trochu, tieto veci treba len prezit.
A co nam pomohlo?
V istom zmysle sa musis prisposobit na ten cas, pokial to prejde. Take male dieta nijako nevytrucujes, ani mu to nevysvetlis. To prejde, skor, alebo neskor. A ver, ze naozaj to co popisujes, "to je este nic", a dakuj ze riesis len taketo "drobnosti".

Zelam Ti, nech vam to cim skor prejde.

kaca222
14. sep 2025

10mesačná spánková regresia. A nie je posledná, keď si o tom niečo prečítaš dopredu, budeš aspoň psychicky pripravená. Btw, aj náš v tom období spal len v kočíku, tak vedľa mňa v posteli niekoľko týždňov/mesiacov bola položená korbička z kočíka a v nej dieťa 😀

fiafia
14. sep 2025

@anonym_autor aký je problém ho teda uspať v kočíku? Načo siliť postieľku a neviem co vsetko na silu....

andreatytler
15. sep 2025

@anonym_autor Asi je prilis nadseny a vzruseny novo objavenou mobilitou.
Nas syn ked zacal stvornozkovat, tak sa nevedel v noci vypnut. Zaspavanie trvalo 2 hodiny a to mi tie dve 2 hodiny skakal v naruci. Muz mi zacal pomahat uspavat, lebo som mala dost. Trvalo to az kym nezacal samostatne chodit v 11 mesiacoch.

malaopicka
15. sep 2025

Ja som v tomto veku chodila s kočíkom stále. Môj spával 4x po 30 minút, ale v postielke špekuloval, takže sme boli vonku. Ja som si vyvetrala hlavu a on niekedy potiahol aj 50 minút :D len vydržať, bude sa to zlepšovať. V tomto veku z mojej skúsenosti, objavil nohy, rôzne pohyby, všetko začal obzerať, tak sa nevedel tak dobre ukľudniť v postielke. Ak chceš aby spal, kočíkuj, iná rada neexistuje.

anonym_f18adc
15. sep 2025
@andreatytler

@anonym_autor Asi je prilis nadseny a vzruseny novo objavenou mobilitou.
Nas syn ked zacal stvornozkovat, tak sa nevedel v noci vypnut. Zaspavanie trvalo 2 hodiny a to mi tie dve 2 hodiny skakal v naruci. Muz mi zacal pomahat uspavat, lebo som mala dost. Trvalo to az kym nezacal samostatne chodit v 11 mesiacoch.

@andreatytler je to tak, dieťa ak sa posunie vo vývoji, naučí sa stáť, loziť, sedieť, chodiť, tak máva takýto spánok. Tiež si pamätám, že som vtedy dieťa dala do kočíka a išla ho uspať do parku, aj keď od narodenia zaspávalo bez problémov v postieľke. Bolo schopné v tej postieľke 50x vstať, aj keď sa mu podlamovali nohy od únavy. Je to obdobie, prejde to