icon

Ako pripraviť dvojročnú na súrodenca a vlastnú postieľku?

tanicka907
31. mar 2025

ahoje, dcerka ma 2 roky a zaciatkom septembra jej pribudne surodenec. Dcerka spi s nami v posteli, chceli by sme ju zacat trenovat aspon na vlastnu postielku u nas v spalni. Mate nejake osvedcene rady?
My sme sa aj snazili ju trenovat od zaciatku, ale velmi skoro sme nastupili do prace a ona do jasli, tak ta separacia bola masaker a nam to ani nevadilo, ze je s nami, len teraz s dvoma sa uz vobec nevyspime...

ika02
31. mar 2025

Ahoj, skúste jej nachystať lákavo postieľku (s obľúbenými hračkami, obrázkami..) a presviedčajte ju, že také veľké dievčatá už nespia s mamou (kľudne nech jej to potvrdí kámoška z ihriska, že spí v svojej postieľke). Urobte to, kým sa nenarodí nový súrodenec. Hlavne jej nehovorte, že nebude mať miesto pre bábätko, aby už teraz nežiarlila a nevytvorila si k nemu negatívny vzťah.

ika02
31. mar 2025

Oprava: .....nebudete mať miesto....

kavasmliekom
31. mar 2025

@tanicka907 pripojiť posteľ k vašej, a bábätko od začiatku do postieľky.

really8
31. mar 2025

@tanicka907 vysvetlila som ze ma novu postel a ta je iba jeho a do malej pojde babo. Izbu som pripravila tak aby sa mu pacila, svetielka, nalepky na stenach. Prve dni som zaspavala s nim a odisla som ked spal

ivangeline
31. mar 2025

Bude musieť byt stále niekto s malou pred spaním tak či tak… a zvyčajne deti začnú dáme nad ranom privehnut do postele k rodičom….