Ako riešiť časté nočné budenie 4-mesačného dieťaťa?
Ahojte,
Prosím mamičky, aby reagovali iba aj majú skúsenosť s nasledovným, ostatné prosím nekomentovať, lebo rady na štýl “ako si si naučila tak máš” mi skutočne nepomôžu. Ďakujem vopred 🙂
Moje dieťa do 3 mesiacov spalo celkom ok, v noci sa budilo 2-3x na kojenie. Potom nastal zlom(áno chápem, že asi regresia, mílniky, možno aj zuby…) Momentálne má 4 mesiace, v noci sme hore 10-15x. Málokedy spíme súvislú hodinu, najviac 1,5 hod. Kojím,, spí somnou v posteli, zaspáva pri kojení, v noci sa inak neukludní, iba na prse. Nič iné nefunguje, ani ťapkanie po zadočku, šum, nič…na rukách ju nosiť nemôžem. Ani rada choď cez deň spať keď spí dieťa mi nepomôže, keďže obedný spánok má v kočári a zvyšné spánky sú 20-30 min. Mám doma aj staršie dieťa, tak sa nedá všetko prisposobovať bábätku. Vyplakanie absolvovať nechcem…
A tak sa pýtam tých žien, ktoré to majú/ mali podobne:
Pomohlo vám niečo konkrétne ? Riešili ste takúto situáciu s nejakou spánkovou poradkyňou? Sú tu nejaké, ktoré spozorovali zlepšenie aj bez nejakých zásahov a zmien? Som vďačná za akúkoľvek normálnu odpoveď.
U nas presne dva mesiace sa tiez budila len 2-3x. Potom zlom ako u vas a odvtedy bola hore v noci kazdu jednu hodinu. Skusali sme vsetko, nepomahalo nic. Az teraz (zachvilku ma 6 mesiacov) sa to pomalinky zlepsuje.
To co u nas cez den zabralo (lebo tiez dlho spavala len po 30 minutach aj to len na prsniku), bolo sledovanie bdelych okien. Musi ist spat po 1,5, max dvoch hodinach, iank je to velky boj.
Pri nocnom spanku som mohla robit cokolvek, nic nepomahalo. Teraz poslednych par dni som ju zacala davat vecer spat o polhodinu skor a spi o daco lepsie ale predtym ani to nefungovalo.
Drzim palce, viem ake je to narocne.
Ako dlho to trvá? Možno len nejaké "obdobie". Inak to sledovanie bielych okien je dobra rada, možno treba poupravovat denne spanky a zlepší sa aj nočný
Ano, zlepsenie nastalo o par mesiacov. Niektore babatka(alebo teda velka cast) to tak ma
pomohol mi cas...momentalne si v najkritickejsom obdobi, pocas prvych 3mesiacoch sa vyplavi melatonin u babatka z tela matky
Zrejme ma 4-mesacnu spankovu regresiu. Nacitaj si o tom, budes vediet viac. U nas trvala mesiac.
My sme mali chaos spanky kym som nezaviedla rezim. Nedovolila som spat niekolko spankom pocas dna. Mal dva spanky doobeda a poobede. A to sme mali koliky. Cize dost tazke hlavne vecer to vydrzat do presného casu kedy ma ist spat. Plus zvysit ml mliečka. Cize moje kojenie + plus dostal dopit kolko pytal z flasky. Na tom som aj zistila, ze mnoho budenia bolo o tom, ze bol vlastne hladny, lebo mu moje mliecko nestačilo. Lebo este dost dopijal. Dostával aj vodicku pocas dna aby nemal tazke brusko. Viem, ze mnohé nedavaju ale mne sa to osvedcilo. Nejake rady som si zobrala aj z knihy kazde dieta moze dobre spat.

Ahoj, nemám žiadnu radu, len ti chcem povedať, že ja takto fungujem už 5 mesiacov presne od 4 mesačnej regresie 😀 takže som príklad toho, že sa to dá prežiť 😀 aj keď je to náročne.. inak radili mi odstaviť, dať do druhej izby atď atď ale teda všetko súviselo s plačom a ja nie som za vyplakávacie metódy. Takže pokračujeme ďalej ☺️ možno aj ja v tomto príspevku nájdem nejaké rady