Ako riešiť hlučných susedov počas detského spánku?
Ahojte tie maminky ktoré mate domy...keď vám idú deti na obed spať a napr susedia búcha pili rozprávajú sa nahlas kričia alebo pes brese kosia tak riešite ze idete za nimi ich pekne poprosiť ci by nemohli kým dieta spi ?
Alebo to nechávate tak nech si deti zvyknú?
Ďakujem🙂
ja by som ich kľudne požiadala, tiež sme vždy poprosili susedov keď sme boli v dome/celé leto/ a vždy nám vyhoveli, deti neboli na také zvuky/ kosačka, píla atď. zvyknuté v byte sme mali aj máme ticho
Si este nezazila vrtanie od rana do vecera...u nas raz postupne rekonstruovalo asi 5 bytov.. a veru vrtali aj v case, ked deti mali spat a to sme mali viacere doma male deti. A tiez som bola upozornit jednych, aby nevrtali.. kaslali na to .
Urcite nie. Nebudem očakávať že sa susedia budú prispôsobovať mojej spiacej princezne ...
Máš možnosť dať do kočíka a ísť niekam pod les, do ticha.... alebo ju dat spať do izby na opačnej strane domu.
@alenka58 toto je obrovské obmedzovanie. Dieťa spi každý deň. To čo je za teror že od 12-15 (napriklad) nemôžme robiť práce na záhrade?
Mate veľmi tolerantných susedov.
Mňa zvykli upozorniť keď napriklad plánovali večer party a pod.
Stačilo preložiť dieťa do druhej izby
Teraz majú susedia malinke dvojičky a tiež som len upozornila že nám prídu rezať stromy. Nie, nedalo sa im povedať aby prišli po 15tej.
@simona20201309 áno máme tolerantných susedov aj z jednej aj z druhej strany, sami majú deti tak to chápu a každý deň nerobia hluk, radi sa prispôsobia, navyše je jedna operná speváčka, navečer sa rozcvičuje a nám to nevadí
@banalu ved nie kazdy ho ma.
Ja ked som isla okolo suseda s kocikom a kosil, tak vypol kosacku, aby malu nezobudil. Co bolo mile, ale povedala som mu, ze nemusi, lebo aj tak si musi zvyknut na hluk. Ma starsich surodencov, takze ticho nikdy nie je. Ludia si naivne myslia, ze v dome na dedine bude klud, lenze tam stale niekto s niecim huci. Kosia, pilia drevo, behaju s traktorom a najlepsie hned rano a cez vikend.
My sme sa vzdy pytali susedov,kedy im chodia deti spat,aby sme nekosili a nebuchali cez obed. Na to nam 0ovedali,ze ich detom to vobec nevadi,ze su zvyknute zaspat aj v hluku. Ale teda aj tak v vase obeda nikdy nebuchame. Ak to nenapadne vasich susedov,tak ak ti deti nezaspia v hluku,tak by som ich poprosila,ci by v case obedneho spanku vydrzali nekosit,nepilit.
Pocas dna neriesim, v noci pravdaze ano... Je nocny klud. My sami tak fungujeme tiez. Bohuzial, cez den niekto preraba, pili... To je bezna prax. Neda sa stale riesit susedov. Aj deti musia pochopit, ze ine je denny a nocny spanok. Treba deti postupne zvykat.
To co je za blbosť 🤣 to keby susedia mali byť vždy ticho keď moje deti spia tak museli by byť asi stále ticho. Mam 2 male deti. Jedno spi od 9-11, ďalšie dieťa ide spať od 12-14:00 a o 15:00-16-00 ide znova spat to prvé menšie dieta. Čiže s touto logikou by museli byť susedia ticho od 9-16:00.
Nie, neriešim hluk na dedine. Musia si zvyknúť ze tak to proste chodí.
@13uzivatelka11 jasne, v bytovke byvaju v kazdom byte male decka, co cele dni dupocu, ich brat pubertsk si pusta nahlas hudbu a rodicia sa hadaju 🤦♀️ a vsade je umakartove jadro, cez ktore pocut kazdy prd. Hlavne ze ty v tom tvojom betonovom satelite, nepocujes vrieskajuce decka od susedov, na zahrade 4x4 metre, ani ked sa susedia hadaju na terase, hlavne, ze teraz mas iba skvelych susedov a dobre vztahy. 🤣
@belllinka žila som 25 rokov v byte, takže viem porovnať a do bytu teda nikdy viac, pokiaľ bude na výber 😉 a ani v tom betonovom satelite nebudem žiť navždy našťastie, ale stále lepšie pre nás ako bytovka 😉
@13uzivatelka11 určite, niet nad dobrých susedov, že? 🙂
Mne raz prišla povedať susedka, že nech môj muž nekosi, lebo jej vnučka práve zaspala. Tak jej vravím, že pár rokov dozadu, keď oni stavali dom, miešačky hučali dennodenne mimo nedeľe, lebo ťahali dom až do neba, môj synovec tiež bol malý, ale má nikdy nenapadlo ísť povedať chlapom, nech vypnú miešačky. Jej odpoveď bola, že ....no veď ja len, že to hučí, no nič teda, dobré, dobré 😏
Nie
Ale keď zatvoria okno.nemoze to az tak počuť.u našich suseda kde máme okno.ma cez leto posedenie.tak vtedy detom zapnem na reprák bieli šum.a spia.
Inak led spia neni u nas ticho, normálne fungujeme
Ja som nesla, ani mi to nenapadlo. Chcela som, aby si dietko zvyklo od narodenia na prirodzene zvuky ked spi. Zobudi sa jedine ku koncu spanku na brechot nasho psa, preto som rodinu poprosila ze ked spi nech psovi donesu uplatok aby nestekal 😀😀😀
Od mala som obe deti učila spať pri hluku, nikdy som nechodila po špičkách. Keď zaspali ja som konečne mohla povysávať, v kľude umyť riad, osprchovať sa. Bývame pri vlakovej stanici čiže museli si zvyknúť na hluk postupne. Teraz majú 12 a 15. Spia cez víkend do 10:00 a ja pustím vysávač a upratujem
Treba dať dieťa spať do atómového krytu, tam nebude počuť ani psa štekať na dedine, ani drevo píliť. A všetci na dedine sa budú prispôsobovať spánkovému režimu Vášho dieťaťa.
Neverim ze niekto spi pri cirkulare, pri stene do ktorej niekto vrta priklepom, 5m od kosacky travy.
Bezny hluk ulice, ekektricky vlaky hovor je normal.
My sami sme doma robili aj kosili aj všetko keď mala spala, dokonca sme aj vŕtali dnu a ona vo vedľajšej izbe ...treba si zvykať život je pes ...
@bucko555 sorrry, ale tak chuda male...a to dufam, ze vam nepresla ta adopcia...
Vyrok ze "treba si zvykat zivot je pes" to naozaaaaj???
Ja pochopim, ze su zvuky s ktorymi sa neda nic robit...ale naschval este a potom sa vystatovat a predbiehat tu ako NIEKTORE ...
UZ MA TO vase predbiehanie dievcata v tom ako:
- ktora necha dieta v co najviac hluku spat..
- ake ste neludske a netolerantne...ci voci vlastnemu dietatu, ci voci inym....
NEBAVI a bodka...
Pokiaľ by sa to dialo večer tak po 18.00, tak idem .. ale keďže sa to deje poobede, tak by som nešla.
My byvame v dome. Neviem preco ale prave tieti zvuky dceru uspavali. V tom case sa vsade naokolo stavali alebo dokoncovali domy,takze hluk bol z kazdej strany
Celkom vtipne ako sa aj v tejto diskusii vyťahuje bývanie v byte a že je tam hluk. Ide o to, kde ten byt je a akí sú susedia. My máme v bytovke tichučko. A keď sa prerába byt, je pravidlo že v čase obeda sa musia robiť len tiché prace, lebo niekomu by mohlo spať dieťa. Ale prechádzať sa s kočíkom pomedzi domy od jari do jesene, to je o nervy, kosačky, cirkulárky a pod., na to si len zvyknúť.
My sme mali so susedmi ohladuplne vztahy, normalne sme sa rozpravali a povedali si , ze kedy asi nam ,alebo im dieta spi a vtedy sme sa snazili moc nekosit a pod. Ale stale je tu obecny rozhlas🤣🤣🤣 ten sme milovali...
Nic nenarobis, mozno upiect babovku, zaklopat u susedov a poprosit ich, ze by ste boli velmi vdacni, ak by mohli urcite veci robit plus minus mimo tohto casu... myslim,ze to by kazdy mal.pochopit,ak to nebude podane ako hadka, poziadavka, prikaz alebo drzo.
Ja som z dediny bývame na byte,, keď som prišla k našim z malu v kočíku a spala, susedia makali aj hluk riadny bol ale neriešila som aspon je zvyknutá na hluk nezobudi sa doteraz a zaspí aj keby pod ňou vrtali,, kamoška vychovávala v tichu a po špičkách si musela ísť sadnúť do obývačky a nič robiť iba sedieť
Kym sme nemali pvc okna a sused začal vzdy kosit alebo skusat motorku zrovna ked mi dieťa ledva zaspalo,, vybehla som jak fúria von a ked ma zbadal, vzdy s milym pokornym ksichtikom som mu povedala ze jooj sused, prepacte ze ruším ale práve mi dieťa zaspalo.. On ma tiež deti, hned pochopil a ze jasné, koncim - a bolo po hluku. Nedrzim dieťa v bavlnke, no aspoň cez obed chcem aj pre seba ticho a klud. Tak skús, uvidis ako zareaguju Tvoji susedia
Komentáre nečítam ale nehnevaj sa väčšina ľudí čo bývajú v dome bývajú v dome preto, lebo nechcú riešiť susedov a prispôsobovať sa im tak ako sa to robí v bytovkách. Sorry ale ja by som ťa vysmiala keby si s týmto za mnou prišla ako suseda z rodinného domu od vedľa..

Viac nechodil ako chodil samozrejme 😃