icon

Ako riešiť, keď dieťa dlho nespí?

deana100
30. jún 2024

ako ste riešili keď vám dieťa dlho bývalo do noci hôre.

tanyan
30. jún 2024

Aké veľké dieťa?
Naša má 9 rokov a už dávno chodí spať po desiatej. Ráno vstáva do školy po siedmej, cez víkend pospí zvyčajne do deviatej.
Bez ohľadu na fyzické alebo psychické zaťaženie cez deň jednoducho nezaspí skôr...

tweetinka.co
30. jún 2024

@deana100
Staršia je od narodenia nespacka, bude mať 12r...
Keď sa spýtas konkrétne, možno budem vedieť pomôcť 💐

vestecmagia
30. jún 2024

Rovnaký čas na spánok a prebúdzanie: Udržiavajte pravidelný čas na spánok a budenie, aj cez víkendyObmedzte obrazovky: Aspoň hodinu pred spaním vypnite televízor, počítač a mobilné zariadenia.
Tichá a tmavá izba: Uistite sa, že miestnosť je tichá, tmavá a chladná, aby podporovala spánokĽahká večera: Večera by mala byť ľahká a mala by sa konzumovať niekoľko hodín pred spaním.

suzitok
1. júl 2024

Môj má 9 a nespí veľa odmalička. Podľa profilu usudzujem, že máš 2 ročného. Môj v tom čase chodil spať medzi 23,00-0,00 /budil sa okolo 6,00-7,00/...nemohla som ho dať skôr, ale ani by nezaspal. Ak sa mi náhodou podarilo ho uspať napr. o 21,00, tak sa mi zobudil o 23,00 a boli sme do rána proste hore, on mal deň..
Aktuálne skôr ako o 22,30 nejde spať, ráno je prvý hore...fyzicky má veľa aktivít, športuje, hrá futbal, venuje sa cyklistike, bývame na dedine, čiže je celý deň vonku..
Ja už to neriešim nijako, skúsili sme všetko...o tom, ako sme si za tie roky s mužom vybudovali deficit spánku a úplnú vyčerpanosť radšej pomlčím 🙂

dadka1997
1. júl 2024

Naučila som si deti chodit spat medzi 7 -8h .. od malicka, aj keď sme stavali do škôlky.. cez prazdniny a víkendy viem ich nechat aj do 9 pri rozpravke, dcera vzdy zaspi skôr starsi vie potiahnuť aj do 10

13uzivatelka11
1. júl 2024

Ak ide o menšie dieťa, ja som malému skracovala denne spánky.. Zaspával okolo 21:00 a spal asi 40 minút. Teraz keď ma 3,5 a dni keď nie je v škôlke, spi tak 20-30 minút 🤷‍♀️

kacena4
1. júl 2024

nijak som to neriesila prisposobila sim sa mu. syn od 1r mal len nocny spanok aj to od 23 do 5 proste nepotrebuje vela spat. dnes ma 22 a chodi spavat o 2-3 v noci a rano ak treba vstava o 6tej

sense
1. júl 2024

Aký vek? Dcéra ma 11, cez školský týždeň je v posteli 20.00, cez víkend 20.30 a cez prázdniny o 21.00 s tým ze od 20.00 žiadne Media. Vstáva o pol siedmej celorocne, občas cez víkend do 7.00

vevesh
1. júl 2024

No nijako, prisposobili sme sa.....moja mama skusala "naucit" cez prazdniny na zaspavanie o 20.00 , no nic z toho- deti potom buntosili o 3 zrana, ked ona tvrdo spala (aj my sme to robili, ked sme boli mali a znicili tak kopec veci🫣) alebo aj tak isli spat v "ich hodinu"...

deana100
autor
1. júl 2024

@tanyan malý ma 2a pol roka.

tanyan
1. júl 2024

@deana100 Keď mala 2 a pol, tak začala chodiť do škôlky. Chodila do súkromnej, takže príchod do škôlky bol do deviatej a teda vstávala o ôsmej. Cez deň spala iba v škôlke - doma už iba výnimočne a večer chodila tiež spávať najskôr o deviatej a potom o desiatej. Technicky vzaté mala od desiatej večer do ôsmej ráno 10 hodín spánku, takže úplne ok.