icon

Ako riešiť odmietanie denného spánku u 2-ročného dieťaťa?

19. feb 2025

Moja skoro 2 ročná začala uplne odmietať denný spánok..ak sa ju snazim dať spať tak má úplný záchvat plaču a krici že nechce😬trva to asi tyzden..neviem či jej ten spánok mam proste zrusit alebo seba a ju kazdy den takto trápiť..viem ze este je velmi skoro na zrušenie spánku..na druhej strane ak nespí cez den tak ide spat o 18:30 a spí aj do 7:30-8 (bez zobudenia) cize v podstate má dosť spánku.

gribka1
19. feb 2025

Úplne normálne, strašne veľa detí už nespí.

andrea_82
19. feb 2025

Niektore deti proste uz aj v takom veku cez den nespavaju. Ak jej to cez den vyslovene nechyba, tak by som ju netrapila. Ale skor ju potom skus naucit aspon si chvilu polezat bez spanku (napr. si citajte), lebo v skolke by mohla mat problem.

januska12323
19. feb 2025

Nemusí spať len vymysli nejakú pokojnú aktivitu.

ella1234
19. feb 2025

V okoli 2 rokov býva ešte posledná regresia. Podľa mňa len pár dní vydržať a potom sa k obednemu spánku vrátiť.

maryetta
19. feb 2025

Vsak skusa.... u mna aj 5-6rocne spia. Alebo aspon lezia. Mam pravidlo ze kym su v skolke tak proste rezim...

lucik194
19. feb 2025

u nas 2r a dost. deti prestali spavat. zato vecer o 18:30 isli po veceri do sprchy, vecernicek a isli spat. spali do rana bez prestávky.
za mna super, konecne vecer pre mna.
ziadne 2 hod uspavanie vecer. proste konecne v pohode rezim.

nikaeli
19. feb 2025

Obe moje deti už ako 2-ročné nespali 🤷🏻‍♀️ bojovať s nimi nemalo zmysel. Ja som bola nervózna, deti vyrevané. Zrušila som to a dávala ich večer spinkať skôr.

bullinka
19. feb 2025

Ani moje nespali. A presne ako píše vyššie
@lucik194 . O 7 večer už spali a to boli super večery. Nie ako teraz, keď pomaly o pol10 je bieda ich dostať do postelí.

cyberk
19. feb 2025

2r je dost rozumna, aby pochopila, ze nemusi spat, ale staci len odpocivat, v skolke to bude musiet tiez, takze cim skor ju to naucis, tym lepsie 🙂

bullinka
19. feb 2025

@cyberk v škôlke je davová psychóza, tam ani moje nemali problém späť. Len doma.

autor
19. feb 2025

No u nej to je dosť nereálne že “ležkať” ona je hrozne aktivne dieta..vydrzi ležať tak 5 sekúnd..mozno s inými detmi pomoze také že si lahnut spolu ale tá moja sa vobec nechce pritúliť ani nič také skor jej to vadí ked sa jej chytám a som moc blizko😅no nič asi to nebudem siliť.Tiez si myslim ze sa mozno k tomu spánku vrati lebo do teraz nebol nikdy problem.A chodí do jaslí..byvame v zahraničí a tuto ten spánok nastastie tak neriešia..je pravda ze tam väčšinou nema problem zaspat ale posledný tyzden hovorili že bolo celkom tazke ju ulozit spat čo predtym ju dali do postielky a spala do 5min..ale eventuálne zaspala😬

minesasubu
19. feb 2025

Syn od 2r začal s dennym spanok odmietať , niekedy sa dalo v kočiku uspať avšak od decembra to mal 2r a 4m nespi cez deň vobec vykašlala som sa nato , opytam sa či chce spinkať povie nie a neriešim
cez noc spi vkuse 9-10-11 hodin takže neriešim skus aj ty a uvidiš ako to pojde

anavixy
19. feb 2025

Nechapem… dieta nechce spat cez den a nepotrebuje spat cez den (lebo keby potrebovalo, tak nocny spanok vyzera uplne inak, nez popisujes) a ty este riesis co mas robit a ako ho prinutit spat. Vobec nie je skoro na zrusenie obedneho spanku, riad sa dietatom a jeho (ne)potrebami. Mozno sa to este zmeni a mozno nie, oboje je ok.

janickacrazy
19. feb 2025

Môj syn nespal od 1,5 roka cez obed a vstával ráno o 4:00hod! Večer o 19:00 išiel spať a inak celý deň v pohybe. Sú také deti.

senta_sofia
19. feb 2025

Mali sme to rovnako, neriesila som. U nas ked spali poobede, sli velmi neskoro vecer.

ivangeline
19. feb 2025

Poznám, ak chceš zachovať dlhšie denný spánok, napr aj kvôli škôlke. Budíček o 6 alebo aj o 7 ale 2h fyzická outdoorová aktivita, a správne uloženie (vhodná doba, spokojne dieťa).

adka3321
19. feb 2025

Mam coskoro dvojrocnu, a tiez vymysla so spankom. Ked rano vstava o 7:00 tak ju davam spavat uz okolo 11:00, najneskor 11:30. A spi max. hodinu. Vecer ide spat okolo 20:00. Ked vstane neskor okolo 8:00 skusam ju davat okolo tej 12:00 ale to spi minimum, polhodinu... Mne pride, ze su este mala na to, aby nespala. Potom je do vecera s nou dlho, lebo je unavena.

babydesire
19. feb 2025

Ani moji nespavali cez den.. asi okolo dvoch rokov to skoncilo..v skolke normalne. Ale zeby spavali 9-10hodin vnoci ,,bodaj by..ja mam od narodenia takych nespacov..hlavne syn. Teraz ked su trocha starsi, je to jednoduchsie. Celu noc prespali prvy raz priblizne cca v 4rokoch. Vecerny rezim usavania uz nieje boj ako ked boli malicky..maju 8 a 6rokov.

Ja som zastanca toho, ze nutit malicke deti do cohokolvek je len vymysel doby ci prezitok dob minulych. Ak je dieta spokojne, zdrave, prosperuje atd preco stoj co stoj robit to ci ono, lebo tak to robia vsetci...a tak je to vraj spravne. Je hladne, dlhsie nejedlo? Dam mu jest. Nie ze musis vcil a toto a tolko lebo tak je to v priruckach. Je unavene? Dam ho spinkat. Nie, ze teraz musis lebo tabulky ukazuju ze musis. A pod.ach jaj. Deti ako kalendare nefunguju.niekde sa to da,inde zasa nie..

lacibo
27. feb 2025

Moja najmladaia od 2 rokov spavala iba v noci..zato aspon celu noc prespala..takmer od narodenia..bola som za to rada..teraz ma uz 8..a chodi spat o deviatej a vstava o pol siedmej..staci jej..spava dobre celu noc bez cikania