icon

Ako riešiť problémy so spánkom?

28. aug 2025

Ahojte,mám otázočku
Malá má 3 mesiace,ale celé 3mesiace sú cez deň bez spánku teda max 20-30min spánku (kedy ako) niekedy ani toľko, prvé mesiace chcela spat aspoň v kočiari no teraz už ani tam veľmi nechce.
Celé dni je hore niekedy mi po 3h zaspi na 10min a zas je hore 5hodín atď
A stále je len plačlivá aj keď je dobre napápaná prebalená vydrží v hojdacom kresle max 10-15min sama a ticho..potom začne plakať (snažím sa ju uložiť na spánok ale nezaspí)
Stále chce byť len na rukách a keď zaspi tak jedine na rukách akože otras ozaj ma 5kíl a mám čo robiť celé dni.
Neviem uz 3 mesiace poriadne uvarit popratat keď som sama doma.
Keď čítam ako niektoré 3mesacne babatka sú tíško objavujú svet tak sa pýtam ako??
Niekedy mi je až psychicky ťažko celé 3mesiace každý jeden den je podľa mna veľa už.
Už sme menili aj probiotiká,aj Vitamín D
Aj mliečko x krát ja už teda neviem 😏
Máte to niektorá rovnako?
Ešte dodám že noc mi prespinká celú chvalabohu.

pribinak
28. aug 2025

Tak buď vďačná za dobre noci 😊😊

autor
28. aug 2025
@pribinak

Tak buď vďačná za dobre noci 😊😊

@pribinak veru,veru som veľmi 🙂 aspoň to je super ze je taká v noci

nattyond
28. aug 2025

Podľa mňa uplne normálne, moje cez deň do 6. mesiaca spávalo len na rukách alebo v nosiči 🫣😀 proste tie bábätka vyžadujú kontakt, skús nosič alebo si ľahnúť s ňou/ním. Upratuj keď bude doma partner.

autor
28. aug 2025
@nattyond

Podľa mňa uplne normálne, moje cez deň do 6. mesiaca spávalo len na rukách alebo v nosiči 🫣😀 proste tie bábätka vyžadujú kontakt, skús nosič alebo si ľahnúť s ňou/ním. Upratuj keď bude doma partner.

@nattyond no keď si lahnem k nej plače ako keby ju rezali nevydrží tak🤐😪 vnucuje si byť proste na rukách a ja v 26rokoch cítim chrbticu 60ročnej 😀 a nosíč skúsim

denkabemommy
28. aug 2025

@anonym_autor nosič bol najlepší kamarát u oboch detí, vďaka tomu som dokázala urobiť všetko čo som potrebovala. Bez nosiča by som bola stratená, lebo som mala tiež neodložiteľné deti

beata_k
28. aug 2025

@anonym_autor Kup si nosic, nech ti spi v nom a ty mozes nieco urobit. Na 3 mesacne dieta ti spi extremne malo.

anonym_f81ce9
28. aug 2025

spí v noci? rok som nespala celú noc pri každom dieťati.
bábo máš naučené na ruky, to už inak nebude aspoň najbližších niekoľko mesiacov min. kým sa nenaučí chodiť.
píšeš že mlieko ste menili x krát. tak to tiež nie je dobré riešenie, každá zmena je pre tak malé bábo hotová skúška.

anonym_22c9d6
28. aug 2025

@anonym_autor naša bola tiež taká a má rok a proste chce stále kontakt. Ako je to náročné, nebudeme si klamať, ale ja som rada že máme taký mojkaci typ 🥰 keď som od sesterky počula, že ich radšej je v postielke ako na rukách, ani za nič by som nemenila, som šťastná za tú povahu.

anonym_00e008
28. aug 2025

Za prvých desať mesiacov mojej dcéry som nikdy, tj žiadnu noc nespala v kuse viac ako 2h a bolo úplne jedno či som kojila či bolo na UM. Po papaní bola hore aj v noci 3-4h. Cez deň max. 20-30 min spánok výhradne na rukách, po čase odmietla aj nosič, kočík tiež nula bodov. Čo by som ja dala za 5-6h nočného spánku.

anonym_cd78d6
28. aug 2025

Maš veľké očakavani, moja ma rok a doteraz niekedy neviem poriadne navariť ani upratať. Znižila som priority na také veci, keď nestihaš objednaj si jedlo. Babo je malé len raz a teraz ťa potrebuje. Kup si nosič, choď na prechadzku, nech zaspi na rukách a potom polož na postel a lahni si k nemu, keď tak si pospi, knižku alebo len bezcielne buď na mobile. Viem je to náročné prešli sme si tym každá kto mal kontaktné dieťa. Možno ti nechce spať aj pre to že je preunavené cez deň, skus nastaviť čas bdenia 1,5-2h a skús uspavať. Pozri profil na ig spinkajbabo možno viac pochopíš 🙂 držim palce

autor
28. aug 2025
@anonym_cd78d6

Maš veľké očakavani, moja ma rok a doteraz niekedy neviem poriadne navariť ani upratať. Znižila som priority na také veci, keď nestihaš objednaj si jedlo. Babo je malé len raz a teraz ťa potrebuje. Kup si nosič, choď na prechadzku, nech zaspi na rukách a potom polož na postel a lahni si k nemu, keď tak si pospi, knižku alebo len bezcielne buď na mobile. Viem je to náročné prešli sme si tym každá kto mal kontaktné dieťa. Možno ti nechce spať aj pre to že je preunavené cez deň, skus nastaviť čas bdenia 1,5-2h a skús uspavať. Pozri profil na ig spinkajbabo možno viac pochopíš 🙂 držim palce

@anonym_cd78d6 Takže napríklad ak mi ráno vstane čo ja viem okolo 6:00-6:30-papat grgať prebaliť hrať sa pokiaľ neprejde 1,5-2h takze to bude od 6:30 napriklad 8:00 a potom o 8:00 alebo aj 7:30 (podla toho kedy vstane )uspať? Dobre tomu rozumiem? Viete nemám sa skym o tomto porozprávať vôbec nemá mi kto poradiť

michaela329
28. aug 2025

Môj je taký teraz - 7 mesačný a nenávidí nosič. Jednoducho čakám, kedy to prejde a robím psie kusy, aby mi bol aspoň na podložke pár minút so mnou. Inak len nosiť a nosiť... spánky sa napríklad u nás menili v tom treťom, potom piatom a teraz... možno aj u vás sa to zmení. A cvičvten chrbát, aspoň pozdrav slnku večer, keď zaspí. Ja mám čoskoro 40 a vďaka tomu chrbát necítim.

autor
Autor odpoveď zmazal
tejana
28. aug 2025

@anonym_autor to si ešte celkom fajn na Tom.. moja vždy pospapala najviac 30 min.. viac ani o minutu a zas hore. Alebo na mne hodinu a hore. A noc mi neprespi ešte ani teraz a to ma 14 mesiacov. Vtedy každé 2- 3 hodiny hore.. teraz je to už len 1x a niekedy 2x. Ale teda noc som ešte neprespala celú, odkedy sa narodila.

autor
28. aug 2025
@anonym_cd78d6

@anonym_cd78d6 a este mi napadlo, keď zaspi a spi 10-20min zas čakať 1,5-2h a tak uložiť?

diewcatqoo
28. aug 2025

Tak to bud fakt rada za tie noci. Moj syn bol takyto, cez den daval max. 20 minutove spanky, furt bol hore a v kociku nie, v nositku nie, v postielke nie, na gauci nie, na zemi nie.. v kociku nespal nikdy, len reval jak tur. Ja som tak zavidela mamickam, ze si v klude kocikuju a dieta spi. Toto som nikdy nezazila. No a noci, tak to ked bola dobra noc, bol hore len 6x. Ked zla, tak aj 20x. Prvykrat prespal celu noc snad ako 5 rocny. Doteraz je taky nervy, aky bol, ked bol babatko.

maryetta
28. aug 2025

Moj prvy syn bol taky. Spal max 40min denne. Nastastie v noci celkom dobre spal. No cez den to bolo ozaj zufalstvo ☹
Moj mal aj reflux. Koliky.... minimalne pol roka to bolo tak. Potom sa to pomalicky zlepsovalo.

kiki68
28. aug 2025

@anonym_autor nasa to iste, cez den spi ako macka, drieme, polozis a za 10 min je hore, v noci celkom prespi nastastie. Take deti proste. Domacnost nejako davam zazrakom, pomaha muz a syn

kikusenka1
28. aug 2025

Moja dcera bola taky nespáč, no v mojom prípade ani v noci nespala. Zmenilo sa to az keď jej padli 2 roky. Žiaľ, urevanost jej zostala 😂

petulkahu
28. aug 2025

@anonym_autor doplnim, lebo nebolo spomenute. Vyzliect babo do plienky a prilozit na svoje telo ( kontakt koza na kozu) robi to zazraky ❤️ a moja najkrajsia spimienka z porodnice 🙏🏻

lucia23529
Autor odpoveď zmazal
anonym_cd78d6
29. aug 2025

@anonym_autor skús po tej 1,5h ráno, po tom dalšom spanku možeš kludne aj po tych 2h. Keď spi len 10-20 minut sa to berie ako šlofik, nie plnohodnotný spánok tak to by som tiež 1,5h - 1,3/4h išla vyskúšať. Je už aj staršia a okolo 4 mesiaca to bdelé okno mohlo byť už aj vždy 2h. Skús pozrieť ten profil lepšie pochopíš spanky 🙂 ked tak jej napiš a ona ti poradi čo ako ďalej

majlo1234
29. aug 2025

Maloktore dieta je spokojne samo bez matky. Deti suu male opicky, najspokojnejsie su vacsinou pri matke. Vyskusaj ten nosic. A nenechaj sa frustrovat vetami: naucila si si ho na ruky. Decko je tak nastavene od narodenia. Ved si ho 9 mesiacov hojdala vo svojom bruchu. Skor je divne ich ucit na postielku a samostatny spanok. To mi pride proti prirode, ale neberiem to nikomu, kto to zvladne.
A jednym dychom dodavam, ze je v poriadku, ze ti to lezie na nervy🤣

anonym_cd78d6
29. aug 2025
@majlo1234

Maloktore dieta je spokojne samo bez matky. Deti suu male opicky, najspokojnejsie su vacsinou pri matke. Vyskusaj ten nosic. A nenechaj sa frustrovat vetami: naucila si si ho na ruky. Decko je tak nastavene od narodenia. Ved si ho 9 mesiacov hojdala vo svojom bruchu. Skor je divne ich ucit na postielku a samostatny spanok. To mi pride proti prirode, ale neberiem to nikomu, kto to zvladne.
A jednym dychom dodavam, ze je v poriadku, ze ti to lezie na nervy🤣

@majlo1234 presne 😀 na rukách kedysi stále a teraz problém ich chytiť keď chceme my😂