icon

Ako riešiť problémy so spánkom 16-mesačného dieťaťa?

8. apr 2026

Viete mi prosím vás napísať čo ešte spraviť? Skúsila som rôzne režimy, dať skôr spať aj neskôr. Výsledok? Buď 30-60 minút zaspava alebo má nočné bdelé okná. Máme od roka iba 1 spánok tiež som si myslela že tým sa to zlepší ale vôbec. Zubami to nie je.. už ich má 16 a pochybujem že by išli tie posledné stoličky už a preto je taká.. posledné mesiace chodím ako múmia, kopa nešťastia z únavy a totálne nervózna. Rada by som ten svoj čas využila že si zacvičiť ale ja som po celom dni tak zničená že padám do posteli. V noci keď je aj 2h hore tak ja spať popri tom neviem lebo buď stojí, mrnčí alebo sa smeje pripadne kope do postieľky a pri tom sa nedá spať..

gertrudka222
8. apr 2026

Je este maly/mala, ver mi, ze sa to zmeni. Deti nie su stroje, nevies ich nastavit podla svojich potrieb 🙂 Proste spi tak, ako mu vyhovuje.

anonym_72f00b
8. apr 2026

Keď mal dva spánky bolo rovnaké?

autor
8. apr 2026
@anonym_72f00b

Keď mal dva spánky bolo rovnaké?

@anonym_72f00b druhý spanok mi odmietala tak sme prešli na 1 v roku. Ona vydrzi 4-6h bdieť

anonym_72f00b
8. apr 2026

Možno kludnejsi program cez deň?
Niekedy aj to môže byt
Že dieťa privela impulzov,preunavene...

anonym_0655bd
8. apr 2026

Ked je v noci aj 2 hodiny hore, tak to je znak toho ze potrebuje 2 spanky...rano jej daj iba taky 20 min spanok a potom ju daj spat o tie 4 hodiny na dalsi spanok...tak bude unavena a pospi dlhsie...my to mame presne tak isto, ma 16 mesiacov, 16 zubov, rano spi po 3 hodinach 20 min, potom po 4 spi aj 2 hodiny a vecer ide spat o 9 a spi celu noc do 7 rana

nikushka8
8. apr 2026

My sme to tiez zazili u prvej dcery. Ako sa tie bdele okna objavili,tak aj zmizli. Cca v roku a pol to bolo 1,5h, neskor aj 2-3h. Proste vynechany 1 spankovy cyklus. Bolo to sice na nervy,no casom to preslo. Odsledovala som si,ze sa to objavilo vzdy,ked sa naucila nieco nove.
Druhe dieta toto nikdy nemalo, cize je to individualne.