Ako riešiť problémy so spánkom 16-mesačného dieťaťa?
Viete mi prosím vás napísať čo ešte spraviť? Skúsila som rôzne režimy, dať skôr spať aj neskôr. Výsledok? Buď 30-60 minút zaspava alebo má nočné bdelé okná. Máme od roka iba 1 spánok tiež som si myslela že tým sa to zlepší ale vôbec. Zubami to nie je.. už ich má 16 a pochybujem že by išli tie posledné stoličky už a preto je taká.. posledné mesiace chodím ako múmia, kopa nešťastia z únavy a totálne nervózna. Rada by som ten svoj čas využila že si zacvičiť ale ja som po celom dni tak zničená že padám do posteli. V noci keď je aj 2h hore tak ja spať popri tom neviem lebo buď stojí, mrnčí alebo sa smeje pripadne kope do postieľky a pri tom sa nedá spať..
Keď mal dva spánky bolo rovnaké?
Keď mal dva spánky bolo rovnaké?
@anonym_72f00b druhý spanok mi odmietala tak sme prešli na 1 v roku. Ona vydrzi 4-6h bdieť
Možno kludnejsi program cez deň?
Niekedy aj to môže byt
Že dieťa privela impulzov,preunavene...
Ked je v noci aj 2 hodiny hore, tak to je znak toho ze potrebuje 2 spanky...rano jej daj iba taky 20 min spanok a potom ju daj spat o tie 4 hodiny na dalsi spanok...tak bude unavena a pospi dlhsie...my to mame presne tak isto, ma 16 mesiacov, 16 zubov, rano spi po 3 hodinach 20 min, potom po 4 spi aj 2 hodiny a vecer ide spat o 9 a spi celu noc do 7 rana
My sme to tiez zazili u prvej dcery. Ako sa tie bdele okna objavili,tak aj zmizli. Cca v roku a pol to bolo 1,5h, neskor aj 2-3h. Proste vynechany 1 spankovy cyklus. Bolo to sice na nervy,no casom to preslo. Odsledovala som si,ze sa to objavilo vzdy,ked sa naucila nieco nove.
Druhe dieta toto nikdy nemalo, cize je to individualne.

Je este maly/mala, ver mi, ze sa to zmeni. Deti nie su stroje, nevies ich nastavit podla svojich potrieb 🙂 Proste spi tak, ako mu vyhovuje.