icon

Ako riešiť problémy so spánkom a jedením u 5-mesačného bábätka?

10. mar 2025

Ahojte, mam 5 mesačnú dcéru. Mam problém s jej spaním a jedením (UM). Cez deň aj v noci si pýta každé 3, max 3,5 hod. Cez deň to viem trochu natiahnuť ( napr keď ju dám spat tak ze by este spala v tom čase jedenia, tak sa nezobudi, jedine ze by to bolo ze uz moc dlho nejedla, alebo aj cajom a vodou sa to trochu posunie, zavadzanim desiaty a pod, obedy ma zeleninovo masove) ale v noci je hore ako hodinky.
Spat chodí okolo ôsmej, tesne pred spanim ma posledné mlieko. Zaspava v postielke pekne, niekedy tam ani nemusim byt ked velmi unavena. Ked sa moc vrti cakam vedla v posteli kym zaspi, obcas podam cumlik ale to je vsetko, za par minut pekne spi. ALE o 23.00 je hore, potom o 2.00 a o 5.00. Po tej piatej už málokedy zaspi, aj ked vidim ze je este unavena ( obcas ju potom este zlomi na pol hod ale to aspon hodinu a pol je hore). Neviem ju v noci o tej 23, 2 a 5 teda uspat inak ako fľašou, lebo spustí strašný plač, skusala som len uklidnit na rukach, cumlik, oklamať cajom. Toto nočné jedenie ma vplyv na denné jedenie, lebo jej musím dávať menšie dávky cez den nech veľmi nepresahujem dennu davku UM. (Bez tak je dosť vyjedena, samozrejme ale hladnu ju nenechám ) už som zufala lebo si uvedomujem ze to budenie ani nie je až tak o hlade ale asi ide o návyk. Spava vedľa mňa v postielke, so mnou spat nechce. Nejaké rady? Mam pocit ze je to jeden kolotoc. Jednak si myslím ze v jej veku nie je už potrebné take caste nočné papanie. Skúšala som dat na noc väčšiu dávku ci vydrzi dlhsie ale bola rovnako hore, možno o pár minút potiahla. Viac dni po sebe to velmi skusať nechcem, keďže dcera strasne pribera a ma skoro 9kg v 5 mesiacoch a uvedomujem si ze je to dosť veľa ( pritom som ju krmila tak ako sa ma, ale boli dni keď som dala o pár odmeriek viac ked som proste videla ze jej nestaci) tak ju nechcem ešte viac vykrmit ak by ta zmena režimu trvala napr 2 týždne. Mal to niekto podobne? Ďakujem.

lenvam
10. mar 2025

Normálne jej daj viac. Za chvíľu bude lozit nebude už toľko priberať. Koľko mala pôrodnú váhu.

zuzkaa1991
10. mar 2025

Co lekarka hovorí na vahu?kazde dieta je ine nikdy vôbec som neriesila nocne mlieko🤦‍♀️a nie pri takom malom to.som MK nepoznala.....moja pila mlieko asi. Do.3r.(ak.kravske ked.sme.presli) obcas sinaj v novi vypytala ked bola staršia a tiez som neriešila nic sama sa odnaucila...a vy mate 5m dieta ktore potrebuje ziviny rastie...ked sa bojíte o vahu ak.vam.lekarka.nieco kazala dajte jej menej mlieka o 30ml si len cucne len 😒 niekomu prespi dieta celu noc.od..mala niekomu ani 6r dieta. Neprespi 😇

nikpa
10. mar 2025

Dieťa nemusí jest tabulkovo, normálne jej zvýš dávku koľko potrebuje. Robíš problém tam kde nie je.

autor
10. mar 2025

@lenvam 3650g.

autor
10. mar 2025

@zuzkaa1991 lekárka komentuje ze aká je veľká a nemám jej dávať viac ako je na škatuli ale tak dostávala trosku viac, teraz keď ma obed prikrm tak ten zvyšok sedí davkovaniu

autor
10. mar 2025

@nikpa no ona by mi vypila naraz aj pol litra keby jej dám, je strašný jedak preto to nejako regulovať musím. Neviem ci vyrábam problem, proste nechcem aby bola obezna ci mala nejaký iný zdravotný problém kvôli vysokej vahe v takom malom veku.. už to ovplyvňuje aj psychiatrických vývin, nechce sa pretacat, má slabe brucho stále..

lenvam
10. mar 2025

Za mňa normálna váha.Tak jej skôr pridaj a prikrme. Koľko krát ma prikrm?Rozpis jedálniček.

zuzkaa1991
10. mar 2025

Ale ja som napr ak.si dobre pamätám bolo to 7r dozadu ked rano vstala dala.som UM po.2 3hod som dala prikrm zeleninu ovocie podla.toho co papa vase potom ked.sa zobudila.zas.mlieko po.2 3hod prikrm dalsi.atd

Ale.ved je male.babo a jasne ze nedate mlieko.aj prikrm...niektore deti su velmi tucne ale ako pisali vysse ked zacnu behat plazit sa hybat sa nebude...nasa tiez vyzerá tucnaa.potom.od.1r bojujem s jedlom 🤣🤣a vahu ma na spodnej hranici 😇 dieta vie kolko potrebuje ak.jej staci davka co je na krabici kazde 3hod tak ok ak viac tak v noci menej spravit