Ako riešiť problémy so spánkom u trojročného dieťaťa?
Dieta bude mat o mesiac 3 roky. Vstava o 6:30 max 7:00 naobed zaspava tazko na obed, spi hodinu a vecer je ho velmi tazke uspat. Zaspava aj o 22:00. Parkrat nechcel zaspat na obed ale bolo citit ze je z toho mimo. Bol velmi unaveny a zaspaval o 18:00 vecer. Este nechodi do skolky. Mate/mali ste podobny problem? Je riesenie skratit obedny spanok na 15-30 minut?
@kikush68 nerus mu spanok. Ved v skolke ho budu davat aj tak spat.
To naozaj chces budit dieta po 15 minutach? Ved bude akurat v tvrdej faze spanku. Ja by som ho nerusila. Zrejme ho potrebuje ked zaspava o 18:00. Musis ho poobede viac unavit.
A preco nemoze chodit spat o 22? Ci proste chcete mat uz vecer pokoj? Za mna radsej nech ide spat neskoro ako vstavat o piatej napr. 🫣 ale chapem aj opacny nazor. Nezda sa mi, ze by si nieco robila “zle”, len ste asi v takom blbom obdobi, ze dieta este poobedny spanok potrebuje, ale uz by ho radsej nemal mat skrz vecierku. Moja 3r tiez uz nespi poobede a neviem co bude v skolke veru 😬 ale spolieham sa na skore vstavanie a vacsiu aktivitu doobeda. Skus ten pol hodinovy slofik, mozno pomoze…
@kikush68 Podla mna ma malo spanku - v noci iba 8.5 hodin a 1 cez den.
To ze ma dieta problem zaspat je znak ze potrebuje zredukovat denny spanok.
Ja by som ho zrusila. Niekolko mesiacov budete fungovat tak ze v den ked vynechate denny spanok, budete mat vecierku o 18:30 a vtedy sa pravdepodobne zobudi rano o 5:00. Pri tak skorom budicku by nevydrzal do 18:30 a teda v ten den budete mat obedny spanok. To sposobi ze vecierka bude velmi neskoro a teda bude spat do 6:30. Takto budete striedat den s dennym spankom a den bez denneho spanku niekolko mesiacov.
Blbe je ze na Slovensku nutia skolky deti spat aj ked to tie deti uz nepotrebuju. Hladala by som taku skolku kde nenuntia.

Určite nie… moja má 5 a ešte má poobednajsi spánok… veď mi má trafilo bez spánku. A aj ona by bola nedobrá a v škôlke bude musieť spat a potrebuje zregenerovať….