Ako riešiť spánok dieťaťa v škôlke?
Ahojte prosim o Vas nazor.
Mam dcerku co chodi prvy rok do skolky.
Som na materskej. Rozgodla som sa ju davat len na pol dna (dobre som urobila) nenechala som sa dotlacit na cely spanok.
Ale uz ma napadaju myslienky, ze aj dalsi rok pojdeme na to pomaly, ona si tazko zvyka na nove veci, konecne tam ma kamosku o ktoru urcite v novom roku pride, lebo ich budu rozdelovat zasa podla veku. Cize to bude katastrofa, chudatko.
Proste uz ma napadlo, ze ani dalsi rok ju nedam spat.
Ja za 2 roky pojdem do prace a proste zacne tvrsa realita, budem rada ked deti uvidim o 16h a o 20h uz ich budem hnat do postele. Ja viem ze je to zivot.
Ale preto si ju chcem este uzit. Druhe dieta bohuzial za 2 r pojde natvrdo aj spat. Nonkym pojde do skolky by som aj prvu davala spat. Ale eate chvilu si chcem pre nu chodit.
Budeme sa cochvila stahovat a konecne padnu stresy co aktualne prezivame (spolocne byvanie s rodicmi atd) a tesim sa na stahovanie a rada by som si este spolocne uzila viac toho casu straveneho spolu... ked mozem. Ale uz aj zrovna som zacala pocuvat aj dcers od okolia ze uz za chvilu musis spavat a uz sa to blizi atd. . Dcrra je rozumna a da si vysvetlit. Preto nemam strach ze ked uz k tomu pride tak proste pochopi ze uz je velka a musi spavat. Ja neviem.
Co si o tom myslite ??
@matiska15 stoj si za svojim. Aj s tým šerblom. Moje dve deti z troch mali plienky až do škôlky a nič som s tým nevedela spraviť a potom šmahom prútika "sa to" zrazu v škôlke vyriešilo 🤷. Len jedna sa pýtala, aj to až od dvoch rokov... Ale tiež svokra mala svoje metódy, ale teda tá naša je ďaleko a moc to nepreháňala. Len vždy skúsila, aj keď efekt bol nula celá nula 😁.
@luccija no inak presne. Ze mi ju zbytocne stresuje. To uz prvy rok tento bolo zakazane jej cosi hovorit hlavne ked s nou bila sama. Tak dufam ze to co najskor vyriesime a budem mat prilezitost jej ppvedat ze si ju necham este doma takto. Nech mozem kludne spavat.
Vraj aj u nas este musia lezat aj predskolaci
Ja som presne takto mala ze prvý rok som nechávala len do 12 a potom som dala na celý deň sprav ako to cítiš keď vidíš ze jej je dobre tak ju od septembra nechaj celý deň vždy to môžeš zmeniť pokiaľ si s druhým este na materskej
@matiska15 moja dcérka mala 3 roky v januári a až teraz ide do MŠ od septembra. Aj to iba preto, že veľmi chce ísť. Ja som ešte s mladšou doma, takže budem pre ňu chodiť hneď po obede. Nebude tam spávať... Tiež mi občas niekto povie, že ju mám nechať celý deň, ale vždy sa ohradím že je to naša vec a nebudem to rozoberať...
@matiska15 vobec nie je zac. Niektore deticky tazko reaguju na zmenu a preto sme tu my maminy a robime vsetko preto aby boli stastne. Ak su stastne v skolke bufu skolke, ak doma budu doma. Niekedy sa musia trosku posunut aby same zistili, ze ta skolka je fajn a ze sa im tam paci 👍 drzim palce nech to vsetko hladko prebieha dcerke ☺️

@matiska15 tak svokru ukľudni, lebo malej z toho spraví stres.Naco jej to vôbec hovorí??
Mala som deti v škôlke, ktoré ako 5 r chodili domov na obed škôlka nie je väzenie je tvoja vec kedy a ako ju budeš dávať.Ty sa nemusíš ospravedlňovať či vysvetľovať prečo to tak chces.
U nás museli aj predškoláci ležať niektorí aj spali