Ako riešiť večerné problémy so spánkom dieťaťa?
Dobrý deň, dcéra mi do teraz zaspávala pri fľaške mlieka bez problémov vždy okolo pol 9-9
No po chorobe je tomu už viac ako týždeň má večer problém zaspať
Cez deň mi spí na obed 1-2 hodiny ako spávala stále.cez deň má dosť jedla aj na večeru toho zje dosť
Plus sa v noci budí niekedy aj 5x na mlieko je to boj.
Má nočné mlieko sa budí od 1 roka. Do 1 roka mi spávala skoro celú noc Max 1-2x na mlieko.
Viete mi poradiť prečo má problém večer so spánkom a ako sa zbaviť nočného jedenia? Na silu že nedám fľašu som skúšala a bol rev vresk tak fľašu dostala inak neprestala aj hodinu plakala.
@aiana24 je unavená začína zívať škriabe si oči to už je v pyžame polahuje tak ideme spať
Vypije mlieko a nastáva problém
Či spí cez deň hodinu alebo 2 hodiny je to to isté
Zúbky jej nejdú žiadne má prerezane nové
Starší syn chodí tak isto spávať a ten spí hneď ako ľahne
Aj keď spicv škôlke na obed
@ada_12315 U nás bol problém to mlieko. Ako keby ju to nabilo energiou a ešte pol hodinu vystrájala po byte, a potom kdesi čosi si ľahla a do 20 minút spala. Keď som ju donútila ležať hneď ako dopila fľašku, tak zaspávala hodinu 🤦♀️ A takto to má doteraz, a to má 2,5 roka. Preto sa jej ho snažím dať nie úplne pred spaním, že v podstate dá mlieko, ide umyť zuby, prečítame knižku, cikať a ide spať. Potom nie je problém. Ale akonáhle to poruším a dám jej ho tesne pred spaním (lebo sa zabudnem, alebo niekde sme a prídeme neskôr domov), no čistá katastrofa. A ešte aj pri odplienkovaní to je na nič, lebo potom sa jej chce cikať, ale už sa jej paradoxne nechce vstať z postele na wc 🤦♀️ A na mlieko v noci sa prestala budiť až teraz pred Vianocami, sama, bez nejakých procesov, proste to tak prišlo samo. Tiež mi vôbec nepomáhalo, keď som nedala, alebo že som začala dávať menej...
@domcatko1811 tak ak by som jej nedala mlieko večer čo som už skúšala tak to je vresk v postieľke
Proste to mlieko musí byť
Je naučena zaspávať v postieľke tak že vypije mlieko a do 10 minút spí
No teraz nastal ten problém že nie a nie zaspať a ak aj zaspí tak o 2 hodiny sa zobudi a je vresk plač

A je večer dosť unavená? Možno skrátiť denný spánok?