icon

Ako riešiť večerné problémy so spánkom dieťaťa?

ada_12315
10. jan 2025

Dobrý deň, dcéra mi do teraz zaspávala pri fľaške mlieka bez problémov vždy okolo pol 9-9
No po chorobe je tomu už viac ako týždeň má večer problém zaspať

Cez deň mi spí na obed 1-2 hodiny ako spávala stále.cez deň má dosť jedla aj na večeru toho zje dosť
Plus sa v noci budí niekedy aj 5x na mlieko je to boj.
Má nočné mlieko sa budí od 1 roka. Do 1 roka mi spávala skoro celú noc Max 1-2x na mlieko.
Viete mi poradiť prečo má problém večer so spánkom a ako sa zbaviť nočného jedenia? Na silu že nedám fľašu som skúšala a bol rev vresk tak fľašu dostala inak neprestala aj hodinu plakala.

aiana24
10. jan 2025

A je večer dosť unavená? Možno skrátiť denný spánok?

ada_12315
autor
10. jan 2025

@aiana24 je unavená začína zívať škriabe si oči to už je v pyžame polahuje tak ideme spať
Vypije mlieko a nastáva problém
Či spí cez deň hodinu alebo 2 hodiny je to to isté
Zúbky jej nejdú žiadne má prerezane nové

Starší syn chodí tak isto spávať a ten spí hneď ako ľahne
Aj keď spicv škôlke na obed

domcatko1811
10. jan 2025

@ada_12315 U nás bol problém to mlieko. Ako keby ju to nabilo energiou a ešte pol hodinu vystrájala po byte, a potom kdesi čosi si ľahla a do 20 minút spala. Keď som ju donútila ležať hneď ako dopila fľašku, tak zaspávala hodinu 🤦‍♀️ A takto to má doteraz, a to má 2,5 roka. Preto sa jej ho snažím dať nie úplne pred spaním, že v podstate dá mlieko, ide umyť zuby, prečítame knižku, cikať a ide spať. Potom nie je problém. Ale akonáhle to poruším a dám jej ho tesne pred spaním (lebo sa zabudnem, alebo niekde sme a prídeme neskôr domov), no čistá katastrofa. A ešte aj pri odplienkovaní to je na nič, lebo potom sa jej chce cikať, ale už sa jej paradoxne nechce vstať z postele na wc 🤦‍♀️ A na mlieko v noci sa prestala budiť až teraz pred Vianocami, sama, bez nejakých procesov, proste to tak prišlo samo. Tiež mi vôbec nepomáhalo, keď som nedala, alebo že som začala dávať menej...

ada_12315
autor
11. jan 2025

@domcatko1811 tak ak by som jej nedala mlieko večer čo som už skúšala tak to je vresk v postieľke
Proste to mlieko musí byť
Je naučena zaspávať v postieľke tak že vypije mlieko a do 10 minút spí
No teraz nastal ten problém že nie a nie zaspať a ak aj zaspí tak o 2 hodiny sa zobudi a je vresk plač