icon

Ako riešiť problémy so spánkom u trojročného dieťaťa?

kikush68
23. jan 2025

Dieta bude mat o mesiac 3 roky. Vstava o 6:30 max 7:00 naobed zaspava tazko na obed, spi hodinu a vecer je ho velmi tazke uspat. Zaspava aj o 22:00. Parkrat nechcel zaspat na obed ale bolo citit ze je z toho mimo. Bol velmi unaveny a zaspaval o 18:00 vecer. Este nechodi do skolky. Mate/mali ste podobny problem? Je riesenie skratit obedny spanok na 15-30 minut?

misana84
•
23. jan 2025

Určite nie… moja má 5 a ešte má poobednajsi spánok… veď mi má trafilo bez spánku. A aj ona by bola nedobrá a v škôlke bude musieť spat a potrebuje zregenerovať….

betulinka1
•
23. jan 2025

@kikush68 nerus mu spanok. Ved v skolke ho budu davat aj tak spat.

beata_k
•
23. jan 2025

To naozaj chces budit dieta po 15 minutach? Ved bude akurat v tvrdej faze spanku. Ja by som ho nerusila. Zrejme ho potrebuje ked zaspava o 18:00. Musis ho poobede viac unavit.

kikush68
autor
•
23. jan 2025

@beata_k no momentalne by som urobila vsetko aby nechodil spat o 22:00 :D ale 30 - 45 min ho necham spat max a hned zajtra to odskusam. Dnes som ho poobede unavila dost preto som dost prekvapena

tinkavvv
•
23. jan 2025

@kikush68 skusala si bez obedneho spanku den alebo viac dni? Moje obe deti uz v troch rokoch nespavali cez obed, ale chvilu trval ten prechod.

kikush68
autor
•
23. jan 2025

@misana84 ano zevraj v skolke sa to upravi
@tinkavvv jeden tyzden mi nechcel vobec zaspat poobede bolo to na hlavu. Nervozny, velke sceny a zaspaval velmi skoro (18:00-18:30)

anavixy
•
23. jan 2025

A preco nemoze chodit spat o 22? Ci proste chcete mat uz vecer pokoj? Za mna radsej nech ide spat neskoro ako vstavat o piatej napr. 🫣 ale chapem aj opacny nazor. Nezda sa mi, ze by si nieco robila “zle”, len ste asi v takom blbom obdobi, ze dieta este poobedny spanok potrebuje, ale uz by ho radsej nemal mat skrz vecierku. Moja 3r tiez uz nespi poobede a neviem co bude v skolke veru 😬 ale spolieham sa na skore vstavanie a vacsiu aktivitu doobeda. Skus ten pol hodinovy slofik, mozno pomoze…

kikush68
autor
•
23. jan 2025

@anavixy 22:00 je neskoro. Chceme mat klud aspon od 21:00. Doteraz to tak bolo a toto si zobrat nechcem. Nevstava nastastie o 5:00 ale o 6:30 a to je pre nas super nakolko sme vsetci ranne vtacata. Ale proste vecer chodime o 22:00 spat my

anavixy
•
23. jan 2025

@kikush68 hej myslela som tak ze ak sa mu posunie vecierka skor tak mozno aj skor bude vstavat… ale ako som pisala, chapem, ked to niekomu vyhovuje tak.

andreatytler
•
24. jan 2025

@kikush68 Podla mna ma malo spanku - v noci iba 8.5 hodin a 1 cez den.
To ze ma dieta problem zaspat je znak ze potrebuje zredukovat denny spanok.
Ja by som ho zrusila. Niekolko mesiacov budete fungovat tak ze v den ked vynechate denny spanok, budete mat vecierku o 18:30 a vtedy sa pravdepodobne zobudi rano o 5:00. Pri tak skorom budicku by nevydrzal do 18:30 a teda v ten den budete mat obedny spanok. To sposobi ze vecierka bude velmi neskoro a teda bude spat do 6:30. Takto budete striedat den s dennym spankom a den bez denneho spanku niekolko mesiacov.
Blbe je ze na Slovensku nutia skolky deti spat aj ked to tie deti uz nepotrebuju. Hladala by som taku skolku kde nenuntia.