Ako skrátiť a uľahčiť nočné uspávanie bábätka?
Ahojte baby prosím je to len obdobie? Lebo už fakt som zúfalá veľmi, akonáhle malému padli 2 mesiace začal problém s večerným uspavanim. Uspávam ho reálne od 20-00-1:00, je to už na palicu keď zaspí spí do tej 4-5 naje sa a zase spí do 7-8 ale to uspavanie je extrém, nepomáha pravidelný režim nič stále musím meniť taktiku uspavania, po novom spí v kočíku. Objednala som si nosič snáď to pomôže lebo vždy mám až kŕče v bruchu čo bude keď vidím že je 20:00, každý deň mám strach čo nás čaká
Tiez by ma zaujimalo co robite tolko?lebo 2m babo tak je malinke na vymyslanie.ja mam teraz rocnu s dvomi dennymi spankami a zacala vymyslat ze aj hodinu a pol kym zaspi a to sa jedujem ze dlho zaspava.ja pri nej lezim a cakam kym zaspim po pravde zaspIm skor ako ona.cez den spi v kociku povozim a zaspi.poradim ti len jedno nerob zo seba otroka.lebo cim bude vacsie tym to bude horsie ako zasne vnimat aj okolie hluk ruch.teraz to vyzera ze to ma trochu pretocene a noc nastava od 1hod.u nas velmi pomohlo vecerne kupanie.kupala som kazdy den pri kupani sa fajn unavili dali si mlieko a vedeli ze uz maju spat na noc.popripade mu zrus posledny spanok a natiahni ho nech je unavenejsi k tej 20tej hodine
Este som chcela dodat ze ty musis urobit tu nocnu atmosferu aby vedel ze je noc ze sa len nedriemka ale sa spinka.pises ze chces nosic ako to je fajn ja mam 3 deti odnosene ale co chces pri tom upratovat?on potom nevie rozlisit den a noc.ja som vzdy vyvetrala izbu kde sme spali ,okupany isli si lahnut zhasla som svetlo a rozsvietila som az rano a tak isto z tej izby som dieta nevybrala skor ako bolo rano.prveho som uspavala na rukach na fit lopte ako sa dalo kym zaspal ale z izby som ho nevytiahla aj ked sa prebral ani len malu lampu nezasvietila.len take tie nocne svetlo aby som ako tak videla.tak som aj prebalovala a aj krmila um .ani nanich nerozpravala len suskala a pssst ččč a take. Druhe tretie dieta som sa poucila a ziadne hojdanie lahla na postel snimi a kojila .do 10minut spali.odisla som prec .oni sa zvykli po polhodine zobudit len som si prilahla ako ze som tam chvilu som polezala a zase zaspali.ziadne prenasanie do obyvacky lebo je hore a chcem si dopozerat film,ziadne rozsvietenie svetla lebo je hore a nic nevidim.ani ziadna telka v miestnosti kde spinka babo.urcite bude trvat kym si zvykne a pretoci rezim ale potom uz bude dobre.
@zuza.m Tiez mi pride ze detatko nabehne na nocny spanok az o 1:00 rano. Mozno by bolo dobre sa pozriet na denny rezim kedy a ake dlhe su denne spanky.
Takéto zaspávanie u tak malého dieťaťa mi príde mimo normu bez ohľadu na večernú rutinu a spánkový režim. Z tvojho príspevku usudzujem, že to už trvá dlhšie a teda skusila si nejako tie spanky cez den pomeniť. Aj keď nepríde mi, že to môže ovplyvňovať až takto. Ak to trvá dlhšie, ja by som zvážila návštevu pediatričky. Nemôže mať bolesti?
uf dvojmesacne je hore 5 hodin vkuse? moje v dvoch mesiacoch zvladlo hodinu a ked som presvihla co len 10 min bol cirkus ...ak bola dlho hore tak to bolo len kvoli bolestiam brucha, co musim poklopat uz sme sa zbavili... mozno sa mylim, ale nespi on tak, ze sa len mrvi? ci je realnr hore oci ako sova ci nebodaj place? ale ak vyslovene neplace/nekrici ja by som ho nenosila... radim polozit, pritulit sa a tak uspavat, teraz je sice malicky a si povies ako super ked ho rychlo na rukach uspim, ale o chvilu bude mat 2x-3x taku vahu ako ma teraz, odpadnu ti ruky (pri prvej dcere som taku chybu spravila 😀) jasne, ze chce byt pri mamke, ale neznamena, ze sa musi nosit 🙂
keby si ho polozila do postielky a odisla prec co by robil?
Ahoj,velmi dobre ti rozumiem, aj tomu strachu, co zas bude večer...
Nas syn mal takéto stavy, celkovo je zly spac...
Je to len obdobie, nauci sa (i ked nechapem ze su deti ktore treba ucit spat)...nas mal asi mesiac, ked toto zaclo, 4-5 hod vecerne uspavanie, myslim si ze mal skryty reflux, na ktory mu nic nepomahalo az vyrast...
U nas bol problem aj denne spanky a v noci bol hore aj 25x...
Neviem ako ti pomoct,ale velmi tidrzim palce, aby ste na nieco prisli anasli si system♥️
@ivinkapink ďakujem pekne za podporu, áno je to o hubu človek skúša režim nechať ho už od 6 hore nepomáha nič, cez deň mi tiež nič nenaspí max pol hod. Je to veľmi o hubu už, a viem že nič nepomôže len čakať kým to prejde. Lenže ten plač a zúfalstvo každý večer, vždy mám už strašne bolesti bruchá čo nás čaká
Ahoj, náš má 5 mesiacov a tiež sme si prešli podobným. Ani teraz nie je nejaký veľký spáč ale už nám zvykne uspávanie trvať "iba" hodinu no a cez deň spinkáva iba pol hodinku aj to musím pri ňom ležať - jedine vonku v kočári pospí dlhšie. Neboj sa, vyrastie z toho a bude sa to zlepšovať, aj u nás je to lepšie 🙂 nikdy som nechápala ako môže niekomu len tak samé zaspať bábätko v postieľke ale snáď to príde aj u nás 😁 . Verím ti že je to náročné a že si unavená ale prejde to. Skús to spomenúť pediatričke a možno spolu na niečo prídete. Držím palce
No ak celych tych 5 hodin v noci preplace tak to je hrozne. Pre vas oboch.
Drzat ho uz od 6 hore urcite nie. On potrebuje tak vela spanku ako sa da. Pocas dna ukladaj na spanok casto... uz po hodine bdenia. Kedze ma take kratke denne spanky, potrebuje ich aspon 4.

A co robite od 20:00 do 1:00? Hlavne co robi on, lebo ty predpokladam hojdas, alebo spievas, alebo kolises? place, ci spokojne len tak lezi? Nezaspi ani na chvilu, ci zaspi a potom sa zase zobudi? Lebo na 2 mesacne dieta je 5 hodin dost dlho aby bol hore.