Ako skrátiť večerné uspávanie trojročného dieťaťa?
Dobrý večer. Prosím vás mám 3 ročného syna, ktorý má problém s večerným spánkom. Zaspáva hodinu a pol uz cca mesiac. Okolo 20.00 ideme do postele - mlieko - čítanie -vypnutie svetla - ležanie a nekonečné presadzovanie sa.
Režim:
Vstáva okolo 6.30
V škôlke spí cca hodku do 13.45
Co s tým? Ako skrátiť to večerné zaspavanie?
Ďakujem
U nas keď chcem aby pospal hodinku na obed a večer zaspal pekne okolo 19:30-20:00 jedine riešenie je budíček okolo 5:40 😬 cez týždeň tak vstáva kvôli škôlke a to mu vyhovuje, preto tento režim dodržiavam aj cez víkend 🤷♀️ ak sa stane že pospi napríklad do 6:30 je to katastrofa, lebo na obed nezaspi, ale obedny spánok mu chyba a potom by an išiel spat ale už je napríklad 15:30, takze mu musím vymýšľať program aby už nespal 😬
Ja by som poradila - posunut vecerne spanie z 20:00 na 21:00 ,,ale to ma asi rezim-matky ukamenuju 🤗🤗🤗🤗 pardon..jednoducho,ked to nejde, tak to nejde. S nasimi to nikdy neslo, vzdy chodili spat neskor, pochopili sme ze "plavame proti prudu" a tak sme sa prisposobili.
Ja by som poradila - posunut vecerne spanie z 20:00 na 21:00 ,,ale to ma asi rezim-matky ukamenuju 🤗🤗🤗🤗 pardon..jednoducho,ked to nejde, tak to nejde. S nasimi to nikdy neslo, vzdy chodili spat neskor, pochopili sme ze "plavame proti prudu" a tak sme sa prisposobili.
@babydesire keď ho dám spať o 21.00 zaspí o 22.00 🤦♀️😃
Tiež sme toto takto mali a jediné, čo pomohlo, bolo rešpektovať synove potreby spánku, čiže napriek všetkým "tabuľkám", syn od mala chodil spať neskôr, ako väčšina detí. A neskôr aj vstával. Dodnes to má tak, je už dospelý a je proste nočná sova. Presne ako ja 😅. Ja som si tiež myslela, že 3 ročné dieťa proste musí byť v posteli najneskôr o 21. Lenže syn mi dokázal, že naozaj nemusí. A tak sme sa trápili s uspavanim a trvalo to hodiny. Dnes by som sa na to zvysoka vykašľala oveľa skôr a nenútila ho spať, keď sa nu nechce. Ale viem, že táto rada sa nestretne s pochopením a vlastne ani ja by som ju vtedy nevzala 😅.
Neboj sa,donekonecna sa to posuvat neda..nasi nikdy nezaspali pred 21.vou hod. Ani ako babatka. Chodia spat zvycajne 21:30-22:00 nepomozene si..

Tiez sme to tak mali, trvalo to par mesiacov a ako prislo tak odislo 🙂 obcas vymysla ale uz je to skor ojedinele. Nepomohlo extra ho unavit, nepomohlo ani ze na obed doma nespi. Nic nepomohlo, proste boli a su dni a dni, niekedy zaspi do par minut a inokedy cikat, kakat, ruzovu opicku hladame, lebo bez nej nezaspi, tatikovi musi ist nieco povedat, cikat, dole chce spat, hore chce spat...a tak.