Ako správne nastaviť režim pre 8-mesačné dieťa?
Ahojte prišla som sa poradiť či niekde robím chybu ale mám pocit že dcéra malo spi v noci oproti iným deťom.
Ráno vstáva okolo 7:00-8:00 a prvý spánok má cca okolo 9-10 po 2 hodinách, tento spánok má poslednú dobu len 30-45 min. Potom vydrží cca 3 hod hore a má druhý spánok niekedy aj 1,5 -2 hod a tretí spánok opäť po 3 hodinách a to už len 30 min. Ale aj tak je večerné uspavanie problém. Ak posledný spánok konci 17:30 tak okolo 20:30 ju uspavam ale tak sa dlho trápime že bez douspavania zaspí až okolo 22:30 ale tým že ráno vstane o 7:00 mám pocit že má malo spánku v noci. Už som aj skúšala že ju rano skôr zobudím či by nezaspala skôr ale vždy mi zaspí až po 22:00. Prosím vás kde robím chybu? Má 8 mesiacov. Ďakujem.
veľa spánku cez deň, krátke bdelé okná
@anonym_autor ja som na základe skratenej noci prešla na menej spánkov.
@majus2323 ak ráno vydrží krátko čo vydrží lebo je unavená z krátkej noci ste v začarovanom kruhu. Musíte postupne po 5-10 minútach posúvať bdele okno. 2 spánkový režim môže byť rôzny ale vo vašom prípade by som dala 1h prvý spánok a druhý spánok Max 2h. Ale nemusí to fungovať
Treti spanok by som zrusila a druhy nechala max do 15:30. Uplne bezne som deti budievala, presne preto, aby vecer normalne zaspinkali. Aktualne nase rocne dieta spi druhy spanok do 15:00 plus minus pol hodina a o 19:00 pekne spi a prespi celu noc. Pozor, kazde dieta je ine, viem to, nemam len ju, ine nase dieta bolo napr spankovy traged... Co u jedneho funguje, u inych nemusi. Ale skusila by som nedavat uz treti spanok a ulozit v normalnom case - ono to nemusi nutne znamenat, ze Ti potom vstane o 05:00.
Drzte sa.
@anonym_autor 3. spánok by som už pomaly odstránila. Celkovo harmonogram pôsobí dobre - 2,5-3 hodiny bdele okno je akurát.

@anonym_autor podľa mňa veľa spánku cez deň 🙂☀️