icon

Ako správne určiť čas večerného spánku bábätka?

18. okt 2025

Pekný vecer mala by som na vas jednu prosbu ze ci by mi nevedela poradiť dobra duša s tým ako správne uhádnuť kedy mam dávať spat vecer môjho malého rocneho drobca 🙂 uspavam ho polhodinu v kočíku s tým ze dnes spal naposledy od 14:40 do 15:25 uspavala som ho od 19:15 a zaspal až 19:45 neviem správne uhádnuť tie signály ze aha mama chcem spat ulož ma :/ aby to uspavanie netrvalo tak dlho ale max 10 minut 🙂 podotýkam ma este 2 spanky prvý ma dlhší aj hodinu a 10 minut kľudne aj do správy mi môžte písať ja sa rozpisem dakujem..

anonym_e0660e
18. okt 2025

@anonym_autor ja by som si nelámala hlavu s tým, kedy presne ho dať spať, aj tak sa to nedá celkom odhadnúť, vplýva na to veľa faktorov, niekedy je dieťa unavené viac, inokedy menej. Ako chceš dosiahnuť, aby dieťa zaspalo do desať minúť? Veď nie je na kľúčik. Ty zaspíš do desať minút? Mne sa nezdá polhodinové uspávanie nejako extémne dlhé. A deťom sa spánok aj zaspávanie často mení. Skôr by som skúšala dávať ho spať do postele, neskôr do postieľky.

zoe_2
18. okt 2025

Max 10 minút? 🤣🤣🤣 my uspávame väčšinou tak hodinu

autor
18. okt 2025
@anonym_e0660e

@anonym_autor ja by som si nelámala hlavu s tým, kedy presne ho dať spať, aj tak sa to nedá celkom odhadnúť, vplýva na to veľa faktorov, niekedy je dieťa unavené viac, inokedy menej. Ako chceš dosiahnuť, aby dieťa zaspalo do desať minúť? Veď nie je na kľúčik. Ty zaspíš do desať minút? Mne sa nezdá polhodinové uspávanie nejako extémne dlhé. A deťom sa spánok aj zaspávanie často mení. Skôr by som skúšala dávať ho spať do postele, neskôr do postieľky.

@anonym_e0660e hahha skúšala som dvíha sa bojuje somnou kopcuje plače... nemožné...

autor
18. okt 2025
@zoe_2

Max 10 minút? 🤣🤣🤣 my uspávame väčšinou tak hodinu

@zoe_2 no on sa mi zdá ako keby druhy dych dostal ked ho začínam uspavat ocka ma na spanie ale on ako odtrhnuty z reťaze

michaelam2
18. okt 2025

Polhodina naozaj nie je vela, bud rada za takyto cas. Zeny, tie deti nie su stroje, ani dospely clovek nie vzdy zaspi rychlo ale od deti chceme aby to robili pomaly na povel

autor
18. okt 2025
@michaelam2

Polhodina naozaj nie je vela, bud rada za takyto cas. Zeny, tie deti nie su stroje, ani dospely clovek nie vzdy zaspi rychlo ale od deti chceme aby to robili pomaly na povel

@michaelam2 ja nevravím ze chcem aby spal podľa mňa len sa mi zdá uz trosku preunaveny neviem uhádnuť tie správne signály kedy chce spat

michaelam2
18. okt 2025
@anonym_autor

@michaelam2 ja nevravím ze chcem aby spal podľa mňa len sa mi zdá uz trosku preunaveny neviem uhádnuť tie správne signály kedy chce spat

@anonym_autor ak sa ti zda preunaveny tak skus par dni davat ho spat skor a uvidis ako na to bude reagovat.

autor
18. okt 2025
@michaelam2

@anonym_autor ak sa ti zda preunaveny tak skus par dni davat ho spat skor a uvidis ako na to bude reagovat.

@michaelam2 a není to preunava ked ziva uz ocka ma červené a potom ho začnem uspavat hojdwt a on mi začne kopať ze cely kocik rozkope a nahlas sa smiať aj mne sa smiať?

michaelam2
18. okt 2025
@anonym_autor

@michaelam2 a není to preunava ked ziva uz ocka ma červené a potom ho začnem uspavat hojdwt a on mi začne kopať ze cely kocik rozkope a nahlas sa smiať aj mne sa smiať?

@anonym_autor tazko povedat, vacsinou ked su preumavene tak placu atd. Ale vravim, skus dat skor spat a uvidis. Mozno to bude vyhovovat

anonym_fe94a2
18. okt 2025

19.15 je veľmi skoro na večerný spánok. Ulož o ho polhodinu neskôr, do postieľky, nie do kočíka. Izbu poriadne vyvetraj,spravte si prítmie, hladkaj ho, spievaj, rozprávaj. Do pol hodiny určite zaspí, to je celkom ok.

autor
18. okt 2025
@anonym_fe94a2

19.15 je veľmi skoro na večerný spánok. Ulož o ho polhodinu neskôr, do postieľky, nie do kočíka. Izbu poriadne vyvetraj,spravte si prítmie, hladkaj ho, spievaj, rozprávaj. Do pol hodiny určite zaspí, to je celkom ok.

@anonym_fe94a2 ze ho mam uložiť do postieľky on sa postaví neviem ako začať ho učiť na postieľku a zrušiť kocik

anonym_fe94a2
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_fe94a2 ze ho mam uložiť do postieľky on sa postaví neviem ako začať ho učiť na postieľku a zrušiť kocik

@anonym_autor Učiť v roku na postieľku je neskoro, ale dá sa, Chce to trpezlivosť, postaví sa, poobzerá, pokojne ho znova uložiť, držať za ruku, hladkať po chrbátiku. Dobrá pomôcka na upokojenie je projektor na strop, dieťa leží a pozoruje svetielka k tomu príjemná tichá hudba alebo tvoje rozprávanie.

anonym_2c73d7
18. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moj sa tiez stavia v postielke. A ja ho naspat ulozim. Aj sto krat. Aj ked pri mne sa uz teraz naucil ze sa nema stavat a ma lezat kym stojim pri postielke. Musim len pockat kym zaspi a hladkat ho. Akonahle idem prec hned ide do sedu a na nohy.
Niekedy ho ozaj aj vyse pol hodiny uspavam. Aj ked za mna je skoro 19:15. Nas ma dva spanky ale spat ho ukladame tak o 20:00. Medzi 20:00 a 21:00 zaspava. Ako vyjde cas. A ako sa podari.

anonym_ff3fef
18. okt 2025
@michaelam2

Mali sme priblizne v tom veku uspavanie v kociku, lebo v postielke nie a nie, trieskal sa a tak sme to vtedy vzdali, ale teda zaspaval skoro ako hodinky a uspavali sme kratko. No ale cca v tom roku sa mi uz zdalo, ze je najvyssi cas zaspavat v postielke (ako maly spaval vylucne v postielke, len zuby to cele pokazili…) no a par dni sa tam proste metal, hadzal, smial, aj pomrncal ale sedela som pri postielke a kontrolovala aby sa mu nic nestalo, bola som tam ale nijako neinteragovala. O par dni stacilo uz len nakukat spoza dveri a do cca 1-2 tyzdnov zaspaval stylom polozim, pusa na dobru noc a krasne do par minut zaspinkal. A este je dobre mat rezim, ale naozaj pravidelny predvidatelny rezim, take tie vecerne ritualy, aby aj dieta vedelo ze aha, teraz je uz cas spat. U nas rezim funguje a teraz ked ma 2 roky, viem uz v podstate len cisto podla casu davat do postele aj keby som nesledovala signaly. A este take triky co nam fungovali ked bol mensi, hladkat od cela smerom dole po nose a skrabkat po chrbatiku alebo hladkat po zadku, to ked nefungovalo tak uz bolo nieco ozaj zle. Ale to mas uz tiez isto nejake svoje overene.

ivangeline
18. okt 2025

Ak má dva spánky, stačí večerný spánok o 20tej. Keď bude mať jeden spánok, tak o 19tej je fajn. 🙂

kiki68
19. okt 2025

U nas sa chodi okolo 20:30-21:00 obe deti a to uz naozaj do 20 min spia. Som za ti vdacna, mala sa nastavila podla brata a ten ma 5 rokov

anonym_48843f
19. okt 2025

Ja by som presla na postieľku.. dopredu sa sama priprav na to, ze to bude na dlhšie, nech nie si nervozna a ani nechces ísť nič ine robiť..
A ideš, prečítajte rozpravku krátku, zhasnúť veľké svetlo, nechat svietit len malu slabú lampicku, lahni alebo sadni k nemu, budes hladkat ak bude chcieť, aj nie, len sediey pri nom, sadne si, tak si naspäť lahne.. je to pre neho zmena, mozno bude vymyslat, možno plakat, pripravit sa na to, ze s kľudom vzdy povies, pockas .. a odides az zaspi