Ako správne uspať 15-mesačné dieťa?
Ako uspavate cez den rychlo zaspi za 5 min a uspavam ho ze precitam rozpravku a hladkam po chrbatiku a vecer to trva 20 min a sam nezaspi neviem ako ho to naucit od malicka bol s tym problem
20 minut nie je az tak vela, venuj mu ten cas, nie je to strateny cas. Neboj sa, do dospelosti ho uspavat nebudes. Este je malicky, asi potrebuje vasu pritomnost. Mozte sa striedat s oteckom, citat vie aj hladkat po chrbate by mal zvladnut, aj 20 minut venovat vlastnemu dietatu
@anonym_dbb10f ano ked je doma tak uspava pomaha 🙂 ja len ze ludia mi hovoria ze uz by mal vediet sam zaspavat ze trebalo ucit od mala ale to bol problem
@anonym_dbb10f ano ked je doma tak uspava pomaha 🙂 ja len ze ludia mi hovoria ze uz by mal vediet sam zaspavat ze trebalo ucit od mala ale to bol problem
@timinka456 ludia narozpravaju kadeco. Nas napriklad od malicka zaspaval sam, akekolvek uspavanie ho rusilo a napriek tomu hovorim, ze ked dieta potrebuje pritomnost rodica, tak nie je na tom nic zle a treba ho uspat.
hádam vieš čo je pre tvoje dieťa dobré. 20 minút večer mu môžeš venovať, vyrastie z neho spokojné dieťa ak bude vedieť že sa môže na mamu spoľahnúť…
@timinka456 ja som si myslela že 2 hodiny revu a vtesku riešite
Veď toto je krásne
Neviem kto sú ti “ľudia” ale pošli ich do riti a užívaj si váš pekný rituál
@timinka456 toto fakt milujem,ked ludia hovoria...najlahsie sa cudzie vychovava
Kazde dieta je ine...aj moja bola v tomto problemova,nespáč doslova
Neskoro velmi zaspavala,ale nikdy nebol problem rano,ze by nechcela vstavat do skolky.tak som neriesila-nenutila ju
Uz ma 15,chodi na gympel a je sikovna.
Ma to proste po mne asi....
Ona od malicka chodila spat o 22.00
Jednoducho skor neexistovalo.a mam uplne u riti,co si o tom myslia ludia,ze male decko som nenahnala skor spat.ako vravim,nikdy rano nebol problem,proste jej to takto stacilo
Takze riaď sa podla potrieb dietata a nie,co povedia ludia.aj ked bola malinka,nie vzdy mi spala pobedny spanok,a teraz co-lahla som s nou,ked ani po hodine nespala,tak proste sme vstali a hotovo.vtedy zaspala vecer skôr
🤣 prepáč nedalo mi. Staršieho som uspávala do asi 5-5,5 roka a mladšiu uspavam stále má 2 roky. To čo hovoria druhý je mi úplne fuk. Sú to moje deti a uspavat ich budem len jedno obdobie. To isté platí aj o kojení, prikrmoch, jedení už bežného jedla, obliekaní či odplienkovani. Sú to moje deti, nie ostatných. Robím to najlepšie ako viem. A sú zdravé to je hlavné - mám na mysli choroby ako chrípky, nádcha, zápaly pľúc.....
@timinka456 veru, ako uz pisali predo mnou, ludia toho nahovoria. Netreba vsetko pocuvat. Deti su rozne. Najstarsieho syna sme uspavali vzdy dlho a do vyssieho veku, doteraz ma problem so zaspavanim vecer (po mne) a to uz je dospely 😀 Prostredny zas odmalicka odmietal nasu pritomnost pri zaspavani. Ked som ho este ako uplne babo chcela hladkat alebo drzat pri zaspavani v postielke, tak sa mi otocil chrbtom a daval jasne najavo, ze chce len tmu, ticho a byt sam. Vzdy zaspal do par minut. Zato sa ovela viac chodil sam od seba ku mne mojkat pocas dna, takze tu vyslovene fyzicku pritomnost si uzil vtedy.
to fakt rocne dieta by malo vediet zaspavat same a rychlo. riadna pakovina. budes rada ked ti 3-4ročák nebude vybiehať z postele a uspis ho do 20 min.
Mam 3rocneho a este ani raz nezaspal sam 🙂 vecer precitame knihu, lahneme, rozpravame sa a potom ho uz len hladkam a zaspi.. kazdy jeden den. Uz tri roky. A je to tak v poriadku, lebo ja som s tym ok 🙂 a to nie som z tych mamiciek, co stoja za zadkom dietata kazdu minutu 😀 len proste viem, ze tie vecery ma potrebuje.
Ak ti to takto vyhovuje, kasli na to, co hovoria “vsetci”. Riad sa sebou a svojim dietatom 🙂
@timinka456 my sme mali pri staršej a máme aj pri mladšej rutinu - večera, umytie, hudba. Nasledne vezmem maličkú do izby, navlečiem do vaku, vezmem na ruky, zaželám dobrú noc, uložím do postieľky a odchádzam. Cez deň má dva spánky a tam nemám rutinu žiadnu. Naje sa, vymením plienku, vezmem do izby, navlečiem do vaku, vezmem na ruky, zaželám pekné sny, uložím do postieľky a odchádzam. Vždy zaspí do 5 minút a aj staršia tak fungovala. Ja som ich však na to učila od prvého dňa.
a ešte k tej večernej rutine - fakt dlho, dlho, som ho chodila ukladať do postele a kecali sme o všetkom možnom čo ho zaujímalo, čo zažil cez deň, čo chcel vedieť o tom alebo onom, nechcel rozprávky, chcel sa vykecať… niekedy som ostala pokiaľ nezaspal, niekedy som ho nechala tak v polospánku a zaspal sám a niekedy keď sme sa dohodli tak sme išli spolu spať do spálne a muž ho potom preniesol do jeho postele… a také spoločné spanie nás držalo fakt dlho, mal 10 keď mi ešte niekedy povedal že poďme spolu spať do spálne…
užívaj si to kým sa dá… 🥰
to fakt rocne dieta by malo vediet zaspavat same a rychlo. riadna pakovina. budes rada ked ti 3-4ročák nebude vybiehať z postele a uspis ho do 20 min.
@anonym_8ff93b Netáraj!
@timinka456 moja ma 8.5r a nezaspava sama stale chce aby pri nej niekto bol 😒a neriesim to chce nasu prítomnosť tak ma mame druhe rocne dieťa tiez uspavam ked som sama doma starsiu poslem do izby poviem.v akom case vypne.tv a nech ma caka kym uspim mladsiu ale väčšinou starsia tak zaspi sama
A.ked 20min je luxus moja rocna vecer zaspava "bez" pomoci len sa kruti po posteli ale trva to 40min kym sa uklidni a najde miesto si 😒😒
To iste cez obed 40min zaspava aj tak skonci v kociku vonku
kazde dieta je ine. vzdy ma pobavi ako niekto napise, ze to je len o rezime a ako si dieta naucis. ani zdaleka. to je ako ked (ja mam super jedaka, co mu chuti maso a zelenina) by som mudrovala ako je to tym, ze som ho to tak naucila a ze to staci len ponukat zdrave jedlo a dieta ho bude jest. ano, mohla som to akurat tak pokazit ale ze rado pekne papa zdrave je len stastie. mozem sa tvarit ako neviem aka supermatka. to iste so spanim, niekto spi dobre, niekto menej. a pre mudrlantov, ze ako si naucia. u nas napr do 3m od narodenia nebol problem, pekne babo samo zaspinkalo a ani sme nevedeli kedy. zrazu dosla prva spankova regresia a to bola ina zabava pri zaspavani. pricom viac rezimove dieta ani snad neexistovalo. a bude mi niekto hovorit, ze som si tak dieta naucila. jedno spi hocikekde a hocikedy, ine ani za svet. ti, co vam dobre spia deti, bude stastni, ze vam to tak osud nadelil. @autorka mne pride 20 min ako parada a tiez mi pride uplne normalne byt pritomna pri zaspavani tak maleho dietatka. hlavne, ak to nevadi vam.
@timinka456 ved uplne super to mas, 20min.je nic. Su ine, co sa trapia aj 1h. Moji do 6r nechceli zaspavat sami, prispodobila som sa.
@timinka456 hovoria ludia, ci svokra, mama, stara generacia ktora tak vychovavala deti?
@timinka456 hovoria ludia, ci svokra, mama, stara generacia ktora tak vychovavala deti?
@euka210 kamaratky

20 minut nie je az tak vela, venuj mu ten cas, nie je to strateny cas. Neboj sa, do dospelosti ho uspavat nebudes. Este je malicky, asi potrebuje vasu pritomnost. Mozte sa striedat s oteckom, citat vie aj hladkat po chrbate by mal zvladnut, aj 20 minut venovat vlastnemu dietatu