Ako učiť 3-mesačné bábätko samostatne spať?
Ahojte maminky, idem si k vám pre radu. Syn bude mať o dva dni 3 mesiace a už takmer od narodenia bojujem s jeho spánkom. Je veľmi ťažké ho uspať, väčšinou zaspí až po pól hodine nenormálneho plaču a aj to len na rukách a musí sa silno natriasať. Začína to byt pre mňa fyzicky veľmi náročné, keďže je už dosť ťažký a ja mám navyše problémy s karpánymi tunelmi.
Skúšala som nosič ale väčšinou vydrží pár minút a potom sa začne jedovať a zas len veľmi plakať, v kočíku sa mi ho podarí niekedy uspať ale to len vonku a musí to byt po tráve a najlepšie keď je čo najviac hrboľatý trávnik 😅
Uspávania večer na noc je čistý horor no väčšinou máme obaja s mužom dosť a len padneme ako hnilé hrušky do postele…
Vedeli by ste mi prosím Vás poradiť ako by som ho vedela naučiť zaspávať samého? Poprípade aspoň nejaký jednoduchší spôsob ako ho pól hodinu utešovať a ďalšiu hodinu uspavat?
Kolko ho nechávate hore ?
@heminepa hrám sa s ním o 106 vždy keď viem že už by mal ísť cca spať až kým sa nezačne jedovať, vtedy už vidím že by spal, plus keď začne zívať a trieť si očká. Ja len neviem či je až taký nervak alebo kde je problém 🙈 ešte som zabudla dopísať, že aj biely šum stále skúšame ale ukľudní ho tiež len na zopár minút.
Moja mám vychovala tri deti, do toho veľa pomáhala s ďalšími troma deťmi svojej sesternici ale povedala mi, že teda jeho zaspávanie by za deň skolilo aj koňa 🙈🙈
A zaspávať samé tak malo babo nevie, resp.nie každé to vie…len sa treba naučiť čo jemu vyhovuje, všímať si..
@vannyl skus ho uspavat este skor ako zacne prejavovat ze je unaveny, u nas to trochu pomohlo (nachvilu) 😂 kojis ci UM? Lebo pri kojeni tiez deti rychlo zaspavaju
@lucia23529 ráno vstáva väčšinou okolo 6 max 7, je hore hodinku a pól, potom už zíva a má sklenené očká alebo ako by som to povedala (toto uspávanie je asi najjednoduchšie z celého dňa), spí tak 40 minút. Potom je hore tak 2 hodinky a idem s ním von, kde v kočíku niekedy potiahne aj tri hodinky (keď sa von nedá, tak je to horši, lebo nechce zaspať a keď už zaspí tak len na pól hodinu). Potom je znova hore do dvoch hodín a snažím sa ho uspať ešte aspoň na pól hodinku. To niekedy vyjde a niekedy nie 🤷🏻♀️ na noc uspavame okolo 20:00 - 20:30 a toto uspavanie sa konci koľko razy aj o 23 😅
@michaelam2 áno toto som skúšala, že som si odsledovala koľko kedy vydrží byt hore a snažiť sa ho uspať ešte skôr ale to by ste neverili aké nervy dokáže dostať a bolo to snáď ešte horšie ako keď ho uspavam keď začne byt unavený 🙈
@lucia23529 verte mi, ze som skúšala už veľa spôsobov, vyplakať ho nechcem nechať ani by som to nevedela, nevydržala by som ho len nechať samého v postieľke len tak plakať ale už to pre mňa naozaj fyzicky náročné a pomohlo by mi veľmi keby som ho dokázala naučiť zaspávať aspoň bez tých nervov a hrozného plaču 🙈
@vannyl verim, tiez s uspavanim bojujeme od narodenia. Tiez vyskusanych milion sposobov, nacitane uz mam asi vsetko o spanku babatiek 😀 moja nechce ani cumel takze o to je to tazsie…mne len pomohlo zmierit sa s tym ze kazdy tyzden sa chce uspavat nejako inak a ze proste je to take nespiace dieta no
@heminepa hladkať som sa pokúšala aj ja aj moja mamina, lebo vraj na sestru to zaberalo vždy ale niečo také ako dotýkať sa ho nehrozí 😂
Dudlik nechce od narodenia, skúšala som vseliake, lacné, drahšie, Philips, bibs, z dmky, menšie cumliky, väčšie no jednoducho vypľuje každý jeden.
Je to veľký nervak, sama neviem z čoho môže mať tale nervy, len celý očervenie, vystúpi mu žilka na čele v momente keď mu dôjde že ho idem uspat
@michaelam2 ten cumel mi moja svokra stále omiela, preto som aj toľko dudlov nakúpila, mám v nich určite cez 150€ lebo som skúšala kadejaké ale to ani za svet, určite by bolo jednoduchšie keby aspoň pred spánkom dudluje ale vždy ho vypľuje a to od narodenia, aj keď sa narodil tak hneď všetky dudliky vyplúval aj sestričkam v nemocnici 🙈
@heminepa presne nad týmto premýšľam už druhý alebo tretí deň, nikdy som nechcela skúšať nejaké kvapky na spánok ale bojím sa že to už takto dlho nevydržím 🙈 začala som mať dosť veľké problémy s tými karpánymi tunelmi na oboch rukách a niekedy už si od bolesti aj hodinku v noci poplačem, lebo mi nefungujú ruky. Veľmi mi pomáha mamina, avšak nechcem ju otravovať a je to jednoducho moje dieťa o ktoré sa musím postarať, takže mi pomáha niekedy keď už plače dlho alebo sa dlho jeduje a nevieme ho ukľudniť.
Podľa mňa býva dlho hore. Takéto bábo vydrží 45 minut Max hodinku a potom ide do preunavy a zaspáva oveľa ťažšie.
@vannyl my sme tiez v tomto obdobi velmi bojovali s vecernym uspavanim. Bol to aj 2 hodinovy maraton cicik / lopta a stale dookola. A to som fakt davala pozor aby nebol preunaveny. Ani dudel nechcel. Teraz ma 5m a zaspi za pol hodinku. Vacsinou na prse a sem tam ho treba este 10 min pohojdat na lopte takze podla mna treba len vydrzat. Hlavne trpezlivost a byt v klude. Nastav riadnu predspankovu hygienu, presny cas. Tiez je dolezite aby cez den nespal priliz vela alebo malo. Ja vzdy zaznem cervene svetlo a to je pre neho signal ze sa ide spat
@lion777 nemyslím, že by ho niečo bolelo, bolesťami bruska sme si prešli, nebolo to nič jednoduché, mal dlho hnačky, menili sme mliecko, veľa grckal až sme nakoniec skončili pri kozom mlieku keďže kravské mu spôsobovalo hnacky a to teda nespal vôbec lebo vtedy mal stolicu aj každú pól hodinu 🙈 bol to celkom iný plač ako toto, to bolo už také nariekanie od bolesti ale toto sú jednoducho nervy, vidím to aj ja a aj mamina mi vraví, že jednoducho sa jeduje ale netušíme prečo.
A keď čítam, že niektoré detičky vedia takto super zaspať, tak si už ozaj myslím, že len nechce ani za svet spať aj keď unavený až mu hlava padá 🙈
Hačka je fajn.
@simona109 snažím sa už pomaly nastavovať rutinu, myslím, že nám to aj celkom ide (samozrejme nie na minútu presne, je to ešte malé bábätko to si uvedomujem), až teda na ten večerný spánok. Jedinýkrát kedy mi zaspal tak že vypil mliecko, odgrgol a len mu ovysla hlava bolo keď sme ho prvýkrát vzali na oslavu a zažil niečo celkom nové. To doslova večer odpadol ale samozrejme ho každý deň nemôžem brať na oslavy aby potom rýchlo zaspal 😂 bola by som veľmi rada, keby ho viem aspoň bez tých nervov uspať a netrvalo by to dve hodiny 🙈
@blonde_bella myslite? On do tej hodiny sa zahrá aj celkom sám, je plný energie, až po nejakej hodinke a pól, niekedy teda aj dvoch hodinkách začne mrnčať a chce byt len na rukách a vtedy viem, že už bude chcieť čoskoro aj spať. Teda chcieť ako chcieť, začne byt unavený ale spať teda nechce
Pól je severný/južný
klasicka 3 mesacna spankova regresia. nepomoze asi nic konkretne, proste to tak babatka maju. dalsi taky zlom pride cca v pol roku a potom 9m. nenaucis ho zaspavat sameho, nauci sa to sam a na na to este kopec casu, taky rok minimalne.
ak funguje kocik - skus uspavat v nom a potom prelozit.
ale ak ti aj nieco zafunguje, nechcem strasit, ale o chvilu sa to zas zmeni. prvy rok, rok a pol su v tomto ako hojdacka. vsetko sa meni kazdu chvilu.
Skusila by som hojdavak, tam sa moze hojdat sam, su aj take strojceky, co to hojdaju
U nas zaberalo uspavanie na prsniku. Uspavanie v aute alebo von v kociari. A manzel uspaval aj tak ze zabalil syna do periny ze mu trcal len nos a oci a isiel s nim na balkon do par min spal.inak to bolo trapenie.nie raz s nim isiel aj o 3 v noci na balkon.
@vannyl syn tiež protestoval pri zaspávaní. Nakoniec som našla super spôsob uspávania, ktorý vyhovoval nám obom.
Sedela som na gauči opretá, jeho som si dala na hruď. S jednou rukou som mu zakryla oči, s druhou rukou som ho tlapkala po zadku, hojdala jemne do strán a vydávala som hlasné, hrubé (ale nie krikom) MMMMMMMMM... Ako pri meditácii.
To ho ukludnilo a vždy do pár minút zaspal. Už má rok a ostalo nám to doteraz, len už v inej polohe. Väčšinou zaspí do pár minút.