Ako uspať bábätko, ktoré odmieta spať v kočíku?
Mamičky ktoré máte maličké detičky alebo aj tie ktoré máte staršie ale pamätáte si na obdobie kedy vaše dieťa malo 11 týždňov. Som už na prášky z toho že nespí, možno od 6 týždna spi cez deň tak 2 hodiny maximálne a aj to na 4x, čiže si zdriemne zakaždým na polhodinku. Aj keď ideme von, dlhšie ako 40 minút nespí v kočíku. No kočík je kapitola sama o sebe, keď ju tam dám že by tam mala zaspať tak v žiadnom prípade, taký cirkus že dovidenia... Najskôr ju musím uspať a tak dať do kočíka...
Iné mamičky vedia ísť kľudne do mesta na prechádzku a aj 2-3 hodiny, ja sa môžem zdržiavať len v blízkosti bytu lebo keď sa zobudí tak ju počuť do najbližšej dediny... Je čisto kojena
Nosič?
Su deti s polhodinovymi spankami. Nic s tym nespravis. Skus este nosic.
Nepoteším ta, moj syn takto "spal" tiež. Celu noc,tj aspoň 8 hod vkuse prespal až keď mal 2,5roka. Je jedináčik, síce z oných dôvodov, ale neviem si predstaviť mat pri nom ďalšie dieťa. V 1,5 roku uz vôbec nespal cez deň /ked ma uz iba jeden spanok okolo 12mesiacov, aj tak spal max 45minut/a aj tak v noci spal napr ze 3x 3 hodiny.
Sú deti. A deti. Nič nerobíš zle. Ja som robila pri oboch deťoch všetko rovnako (pri druhom samozrejme už aj kadečo nové keď overené metódy nefungovali). Môj prvý bol proste spachtoš, druhý nespí nič. Ja už hovorím že starší syn mu všetko predspal a na druhého už spánok nezostal 😅 má 14 mesiacov. Stále čakám na prvú prespatú noc…
Daj si ju do nosica, alebo ju drz pocas kojenia, ked zaspi. Bude ta citit a pospi ti lepsie. Je to na palicu, viem (ja som takto presedela prve 3 mesiace na gauci s oboma dievcatami a muz nas len obskakoval), ale nebude to trvat vecne. Dieta je v strese, ze neciti matku, preto aj ten kocik nefunguje (cest vynimkam). Bude sa to casom zlepsovat. Postupne si zvykne, ze si nablizku a moze si kludne pospat a interval v kociku sa tak bude predlzovat. A na povzbudenie - moja prva prespala celu noc od 7.mesiaca a druha dcera od 9teho.
Po prvom mesiaci mi malý prestal spávať v kočíku, neexistovalo ani také že ho uspim inde a preložím. Od toho piateho týždňa presne spával po 30 minút ale 5x denne, postupne na 4x. Neskôr jeden spánok potiahol dlhšie, ale doma a musela som ho ísť hneď douspať keď sa začal preberať. Fungovala som na 20 minút pre seba a domácnosť, lebo 5-10 minút kým zaspal hlboko že som ho mohla zložiť, a potom rýchlo pred koncom polhodiny späť k nemu. Bolo to náročné, ale prešlo to. Ak by si sa chcela len postazovat alebo vyrozprávať, kľudne mi napíš.
Daj si ju do nosica, alebo ju drz pocas kojenia, ked zaspi. Bude ta citit a pospi ti lepsie. Je to na palicu, viem (ja som takto presedela prve 3 mesiace na gauci s oboma dievcatami a muz nas len obskakoval), ale nebude to trvat vecne. Dieta je v strese, ze neciti matku, preto aj ten kocik nefunguje (cest vynimkam). Bude sa to casom zlepsovat. Postupne si zvykne, ze si nablizku a moze si kludne pospat a interval v kociku sa tak bude predlzovat. A na povzbudenie - moja prva prespala celu noc od 7.mesiaca a druha dcera od 9teho.
@minilla mne noc krásne prespi, od 21 do 5 rána to sa nemôžem sťažovať, no cez deň ani 2 hodiny nespinka. Viem že nemôže spinkať stále ale čakala som od takého bábätká že bude spať kúsok aj cez deň 😂
Musíš vydrzaaaaaat . Moja mala keď mala kolíky tak ona proste buď jedla spala alebo vyslovene revala . Nepomáhali kvapky nepomáhalo nič muselo to odozniet . Teraz ma 2 a pól roka , ja som naozaj skôr prísna mama , že žiadne rozmaznávanie , naozaj , ale aj tak je drzá jak plostica , hádže sa o zem , niečo jej nedám nedovolím , začne robiť cirkus … sú to tie obdobia , ale prejdú . Ja vždy , keď už strácam nervy , si predstavím ženy , čo majú doma dve , tri maličké detičky a bábätko a hneď si poviem že no tak , máš jedno dieťa , tak sa spamätaj
Je to normálne..a nemusí to trvať rok😀v tomto case presne aj naša presla na 30 min spanky a mala som pocit že dlhšie uspavam ako spi a že vlastne nič iné nerobim cely den len uspavam, ale u nás to cca v 4 mes preslo, že začala mat obedny spanok dlhy akurat, že v kociku, takze ráno mi pospala 30-40 min v postielke a potom som od 11:30-14:00/14:30 kocikovala..došla domov na 1,5 hod max a pred 16 som bola už opäť vonku s kocikom na ešte jeden 30-40 min spanok..ale tiež to preslo v cca 7 mes, keď mi prestala chciet spat v kociku ( lebo teplo v lete ) a začala spat len v postielke 2 spanky a pre mna to aj bola úľava 😀takze čo z toho celého vyplyva? 30 min spanky sú v tomto obdobi normálne a spanok bábätka sa meni prvý rok pomaly každý mesiac..vždy keď som si na niečo zvykla a povedala si, že fajn, tak do pár dni to už neplatilo😀
Nic nenarobis. Moje prve nespalo viac nez pol hodiny celeho prveho polroka. A kazdu jednu noc, KAZDU, skoro kazdu hodinu, max dve bol hore. Nemohli sme ho polozit z ruk - lebo rev. V kociku - rev. V aute - rev. V kresielku - rev.
Bolo to narocne, ale das to. Zacalo sa to zlepsovat ako zacal sediet v polroku, vnimat, komunikovat. 🙂
Tak to mas super, ze ti tak krasne v noci spinka. To moje na zaciatku nie. Kazde 2-3 hodky boli hore.
Nic s tým nespravis,sú také deti. Môj syn prvé mesiace prereval v kočíku,v nosiči,na rukách, všade. Spánok boli polhodinove slofiky spí nich nasledoval ďalší rev. Netuším,ako sme to s ním prežili ani čo sme vlastne s ním robili. Ale okolo 7-8 mesiacov,keď už sa dokázal aj sám presunúť stvornozky či plazenim,už bolo lepšie. Aj ten spánok sa začal upravovať, dokázal spať aj hodinu v kuse 2x denne. Ako ročný už bol úplne v pohode,v športovom kočíku vydrzal už tiež,čiže z toho musí len vyrásť.
Po prvom mesiaci mi malý prestal spávať v kočíku, neexistovalo ani také že ho uspim inde a preložím. Od toho piateho týždňa presne spával po 30 minút ale 5x denne, postupne na 4x. Neskôr jeden spánok potiahol dlhšie, ale doma a musela som ho ísť hneď douspať keď sa začal preberať. Fungovala som na 20 minút pre seba a domácnosť, lebo 5-10 minút kým zaspal hlboko že som ho mohla zložiť, a potom rýchlo pred koncom polhodiny späť k nemu. Bolo to náročné, ale prešlo to. Ak by si sa chcela len postazovat alebo vyrozprávať, kľudne mi napíš.
@drianaa napísala som ti správu 😊
A preco si na prasky? Vyzera nevyspato, je mrzuta, unavena? Ak nie, tak jej to proste staci a nie je co riesit. Moj tiez takto spal, tiez som si hovorila, ze mal by spat viac, ale potom som si uvedomila, ze je dobre naladeny, aktivny, proste dobre vyspaty, tak som to viac neriesila.
Zazila som, pol roka som svoje dieta uspavala den/noc v satke a nosici. Odporucam 😊

Čo mám robiť inak alebo čo robím zle
... kojim ju na požiadanie