icon

Ako uspať dvojročné dieťa počas dňa?

12. jan 2025

Zienky prosím o radu ako na malú, aby poobede spala.. 🙏 Vždy to bol boj, no teraz o to horšie, lebo sme museli dať preč cumel kvôli predkusu a ona sa proste nevie ukľudniť alebo ja neviem.. Vstáva rano okolo 7dmej, spat na obed ju dávam medzi 13-13:30 ked uz zacinam vidieť mierne náznaky na únavu.. Lenže to je des čo ona vystraja v posteli.. Skáče, vrieska, vyzlieka sa, pyta všeličo možné, potom už začne bit aj mna, narokom zle robiť atd… a neviem vôbec ako ju ukľudniť, nepomáha hladkanie, mojkanie, čítanie knih, rozhovor, nič…. Nemôžem ju nechať bez spánku (skúšala som to), ale ona je už potom okolo 17tej hneď total hotová a uspať ju je nočná mora.. (proste z únavy bude aj 2 hodiny plakať až tak že sa zajakava ale spat nie)… Už sme boli s mužom zúfalí, tak sme ju brali na poobedny spánok do autosedacky (to zaspi za 5 minút), nech aspoň 30-40 minút pospi a potom večer krásne si ľahneme okolo 20:30, prečítame rozprávku, otočí sa na bok a spi… takze ten poobedny spánok (aspoň na pol hodinky) isto ešte potrebuje, len ja netuším ako ju uspať, resp. ukľudniť.. čo fungovalo u vás? 🙏 Ďakujem za napady

jazula
12. jan 2025

V tom veku u mojej veľmi dobre fungoval nosič. A možno nehovor o spinkaní, ale oddychu..

lucia13022023
12. jan 2025

Kocik? Možno sa potrebuje hýbať pri spani.

autor
12. jan 2025

ďakujem, skúsim.. nosic ani kociar neboli kamosi ani keď bola mala, vždy spávala len v posteli… ale možno teraz by to išlo… len kociar už mame len taký “nákupný” teda skôr ležadlo zo strieškou, ale ak by som videla, že sa jej to pozdáva, niečo vymyslím len nech spi 😀

katarinaantalikova
12. jan 2025

My to máme tak isto s mojim 2. rocnym to máme tak isto, ale my mu povieme že ke´dsa vyspí, tak vyrastie a bude silny...

lenkakravcova
12. jan 2025

Moja bude mať dva roky a na to aby zaspala na 11.30-12.30 (do 14.30-15.30) jej treba vstávať o 6.00. Keď vstáva neskôr, tak vymýšľa..

ivangeline
12. jan 2025

Buďte o 6tej.

lucik194
12. jan 2025

nase deti od 2 rokoch prestali spavat.

proste vtedy vela deti - povie a dost.

ziadne uspavanie 1 hodinu, ak nezaspali za 20 minut neboli unavene.

tie nervy za to nestoja, dobre nechces spat, tak nepojdes, ale potom ziadne ukladanie sa o 16:00. potom chodili spavat o 19:30 ale to uz boli umyte, pozreli vecernicek, v pyzamku.

misana84
12. jan 2025

No neviem ako ale isto by som neustúpila… proste si neviem predstaviť žeby nespala kvôli nej ale aj kvôli sebe. Moja má 5 a ešte trvám na tom aby si pospala… a spi.

drianaa
12. jan 2025

Môj malý spával v kočíku prvý mesiac života a potom vôbec. Bude mať v marci 2 roky a úplne v pohode v ňom zaspí, keď je unavený, ale nemôže byt veľmi teplo vonku. Avšak spáva v ňom len krátko, max 45 minút, a jemu to nestačí, tak ho na spánok nepoužívame často, len v prípade núdze, keď nie sme doma. Tak by som to vyskúšala, deti sa menia, možno jej to bude vyhovovať terza viacej 🙂