Ako uspať trojročné dieťa na obed?
Baby poraďte mi prosím ako uspať malého na obed ?? Kým mal postieľku dala som ho donej a ja som zatiaľ varila obed ale teraz má už posteľ a musím prinom ležať dokým nezaspíco je niekedy strašne dlho a potom nestíham variť, upratovať ....
Doobeda min. hodina vonku, zjesť obed, potom do postele, prečítať rozprávku a nechať ho pokojne ležať buď zaspí alebo bude ešte hodinu oddychovať.
Ak mu zaspávanie dlho trvá nie je "správny" čas na spanie. Nepíšeš aký má režim
mám vnukov cca v tomto veku,obaja od 2,5 r. nespia cez deň,nechýba im to
Môj, keď začal spávať na veľkej posteli, prvý deň vyliezol 300x, druhý deň 2x a tretí zaspal v pohode. neležala som pri ňom.
3r ak nezaspi do 30 min tak unaveny nie je. nedavat spat.
nam deti od 2 r nespavali, vecer uplne v pohode o 19:00 boli pri rozpravke v pyzame, dopozerali , lahli a spali az do rana.
nechapem co riesis.
Dodnes ked potrebujem, povozim chvilu v aute. Ma 4r ale do postele so mnou poobede nezalahne ani bohovi a uspavat ho odmietam ak je to viac ako 30 minut.
@lenka58 pokiaľ nezaspí do 15 minút, neuspavala by som! Staršia dcéra od 2 rokov nespavala a nechýbalo jej to, mladší syn prestal spávať teraz, bude mať 5! Tiež som si s ním vždy išla ľahnúť a pokiaľ som po 15 minútach nevidela na ňom známky únavy, vstali sme a hotovka! Ale poväčšine teda vždy zaspal
@lenka58 ja tiež pri synovi ležím, kým nezaspi. Ale tak my ideme v skolkarskom režime aj cez víkend 😬 vstáva cca 5:45 ako keď je škôlka, doobeda sme vždy minimálne hodinu vobku a vtedy viem že zaspí bez problémov 😊 ak sa náhodou stane, že spi do 6:30, je mi jasne že spat nebude chcieť, tak vyskúšam ale nesilim to.
A čo sa týka varenia a upratovania, tak odjakživa to vždy robím, keď je syn hore. Keď spi, oddychujem aj ja 😅 zapájam ho do činnosti, aspoň nám deň rýchlejšie prejde a aj syn vie, že poriadok a jedlo doma sa neurobia šibnutím čarovného prútika počas jeho spankov 🤷♀️
Moji asi od dvoch rokov nespavaju cez den,,a aj tak chodia spavat neskoro,,vydrzia bez spanku viac ako 13hodin..v skolke ale spavali ale zas ine im neostavalo
Moji asi od dvoch rokov nespavaju cez den,,a aj tak chodia spavat neskoro,,vydrzia bez spanku viac ako 13hodin..v skolke ale spavali ale zas ine im neostavalo
Dlhe uspavanie na obed pre mna znamenalo,ze to nema uz význam vobec riesit. V 3r mi ani jedno dieta na obed uz nespalo.
@babydesire tiez mam doma taku vrtulu,co pomaly od narodenia nemusela spat,aby jen nebodaj nieco neuslo 😁

@lenka58 Ked mu trva zaspavanie strasne dlho, tak este nie je dost unaveny, skus ho davat spat neskor.