Ako uspávať deti s vekovým rozdielom 15 mesiacov?
Prosím vás, ako zvládate starostlivosť o deti medzi ktorými je vekový rozdiel iba rok a tri mesiace? Najväčší problém mám s uspávaním staršieho syna. Niekedy mu to trvá dosť dlho, pokiaľ zaspí, tak sa mladší zobudí. Momentálne má tri mesiace, ale nevydrži spať dlhšie ako 45 minút. Nehovoriac, že je už iba na jednom spánku a stále sa snažím, aby spinkal 2 hodiny. No na to potrebuje, aby pri ňom niekto ležal a hneď uspal, keď sa zobudí. Mali ste niekto podobnú situáciu? Ako ste to riešili?
Mali sme 18m a bol to boj.
Navzájom sa deti budili.
Jedine 4 r. dieťa spalo dostatočne tvrdo že ju nezobudil ani plač mladších súrodencov. Len vydržať.
Na poobedný spánok som chodila s deťmi von, večer zaspavali spolu.
Surodenecky kocik alebo kocik starsi a mladsi do nosica. Starsi sa najskor vybehal a potom spal v kociku- mladsi v nosici alebo na chvilu v kociku...

Mame taky rozdiel... Tesne pred narodenim mladsieho sme starsieho naucili spavat pekne sameho v postielke, odvtedy ju ma rad, jeho uspavanie je pre mna len oblecenie do pyzamka, ulozenie do postielky a odchadzam. Inak si to prakticky ani neviem predstavit, nakolko som na deti cely den sama.