Ako zabezpečiť bezpečnosť dieťaťa v postieľke?
Ahojte môj syn má 8 mesiacov a začal sa v postieľke stavať na nohy a ja mám strašne veľký strach, že si udrie nejak zle hlavičku. Ja viem, že sa musí naučiť padať ale čo ak si ju udrie nejak veľmi zle alebo si vykĺby rameno. Som prvorodička a nemám absolútne žiadnu skúsenosť. Ako ste to riešili ? Ja mu nechcem brániť vo vývoji ale ani nechcem aby si nejako veľmi ublížil to drevo je tvrdé a on je neskutočný oplaško. Keď sme na posteli tak sa popri mne tiež zdvihne ale tam spadne do mäkkého takže to sa nebojím je pri mne ale v tej postielke je to fakt extrém. Mám tam po celej postielke natiahnuť molytán alebo niečo alebo mám proste dúfať, že si neublíži viac akoby mal. Začínam byť z toho naozaj zúfalá…
@bleblee19 ahoj, rychlo sa nauci davat si pozor, este v postielke sa da, horsie bude pri nabytku, ale aj to sa nauci na koleno abo na zadok sa spusti
Hlavne mu nedávaj helmicky a tie batohy ci co na chrbát aby spadol do mäkkeho.
@lucia13022023 to určite nie nechcem aby si myslel, že keď spadne tak sa mu nič nestane.. len mám strach že spadne zle a udrie sa viac ako by mal. Bojím sa že si udrie to miesto na hlavičke kde to má mäkké.. Veľa ľudí ma tým postrašilo v tehotenstve a teraz mám neskutočný strach
@lucia13022023 to určite nie nechcem aby si myslel, že keď spadne tak sa mu nič nestane.. len mám strach že spadne zle a udrie sa viac ako by mal. Bojím sa že si udrie to miesto na hlavičke kde to má mäkké.. Veľa ľudí ma tým postrašilo v tehotenstve a teraz mám neskutočný strach
@bleblee19 ak spadne zo svojej vysky, nijak si neublizi. Priroda je mudra, ona na toto myslela. Ine su pady z vysky, ale toto je od prirody zabezpecene.
@bleblee19 ak spadne zo svojej vysky, nijak si neublizi. Priroda je mudra, ona na toto myslela. Ine su pady z vysky, ale toto je od prirody zabezpecene.
To miesto na hlavicke, kde to ma makke - fontanela, ma priamo na vrchu hlavy, tam by sa ako mal udriet pri pade zo stoja? A keby aj, tam nie je mozog priamo pod kozou, ta fontanela je v jeho veku miniaturna, musel by si pichnut priamo nieco tenke tvrde do toho miesta, aby si ublizil (plati aj u novorodenca, hoci ten ma fontanelu vacsiu, ale taketo plasenie je absurdne). Aboslutne nic sa mu nestane pri pade zo stoja v postielke, s najvacsou pravdepodobnostou spadne na zadok, ak si buchne hlavu, bude mat modrinu a mozno ani tu nie. Drviva vacsina padov z vlastnej vysky je neskodna. Zbytocne robis sama sebe stres. Ver nam, bude horsie… 😬
Deti sú na pády prispôsobené,pokiaľ padne len zo svojej výšky,nič sa mu nestane. Sú tak trochu ako z gumy,proste príroda to tak zariadila, lebo deti padajú,to je úplne normálne a bežné.
@bleblee19 dočasne sa dá používať prenosná cestovná postieľka tá má na bokoch sieťku.. odtiahneš jy kus ďalej od nábytku a stien a máš vybavené
Postieľku daj úplne dole aby z nej nemohol vypadnúť a v nej sa nič nestane, modriny patria k detstvu.

Hlavne mu nedávaj helmicky a tie batohy ci co na chrbát aby spadol do mäkkeho.