Ako zabrániť nočnému odkopávaniu u 5-ročnej?
Dobry vecer, nema tu niekto super napad ako si poradit s večným odkopavanim a teda spanim bez paplon u 5 rocnej? Spi v overale ale príde mi to malo. Nadranom je kosa.
Tak jej je asi teplo.
@uriva hej tiez ma v jej 3 rokoch sklamalo ze väčšie sa nevyrabaju😃😃😃
Je jej teplo, tak sa odkopáva - ak jej bude chladno prikryje sa
Vôbec by som neriešila
Ak je nadránom zima tebe - nemusí byť aj jej.
Neries. To len mamy si myslia, ze decka musia byt stale prikryte. My mame 5 deti, najmladsie bude mat tiez 5 rokov a toto robia/robili vsetky deti. Najmladsie 3 deti (takmer 14, potom 8 a najmladsia takmer 5 rokov) neznasaju nic na sebe a pravidelne kazde rano vsetko lezi na zemi. Neriesim a tym si setrim nervy. A ako pikoska, najstarsie "moje dieta" ma takmer 50 rokov a pravidelne jeho paplon vyhodeny na mne. No co so starym capom narobim😂
Je jej urcite teplo. Ved vie sa predsa prikryt. Ja musim povedat, ze v 5tich rokoch som deti v noci absolutne nekontrolovala. Moji vsetci dokonca uz ako novorodenci mali hranicu chladu uplne inde ako ja. Doma to je tiez sranda, ked maju kratase a ja som naobliekana ako cibula a este by som prikurila.
Neriesim🤷🏼♀️
@rebrambora inak toto mas pravdu. Ja mam zase taku mamu. Odjakziva naobliekana a my take "holotinky". Ona doteraz neviem "prezit", ze moje deti stale bose behaju a v kratkych trickach. Dokonca ucitelka angliny (live online vyucko, ona "sedi" v Juznej Afrike), ked videla kolko snehu u nas nakydane (juh Nemecka) a obe najmladsie v kratkych trickach, tak skoro odpadla (ze, ved je zimaaaa). No nie je. Nam nie je. A chore decka nebyvaju.
Neries
Moji spia tiez nezakryti a to mame 20stupnov v spalni
Moja má 3 a pol a absolútne to neriešim. Vydrží pod paplónom tak 2 minúty a paplón letí preč. V izbe ma tých 20-21°C. Jedine, co som urobila je, že som jej teda nakúpila také plyšové pyžamká z Lidlu.
moja to tiez robila, synovec to tiez robi. decka sa odkopavaju.
Môj skoro štvorročný syn sa stále odkope a nikdy sám neprikryje. Spal vo vaku od cca jedného roka, dovtedy sa dosť budil a potom som zistila, že sa lepšie cíti, keď mu je teplo a začal aj spokojnejšie spinkať. Teraz má vždy pod pyžamkom body a dávam mu aj ponožky. Takže ak spinká niekoľko hodín odkrytý a je celý vychladnutý, tak aspoň má stále kríže zahalené, na čo som ja náchylná 😃 predtým sa mu vyhrnulo pyžamko a mal holé bruško a chrbátik, celé studené, tak to riešim takto 🙂
Spacie vaky sú pomaly pre deti až do 10 rokov.
Každý má individuálne potreby. Ak nie je z toho prechladnuta, tak ju nechaj.
Ja a deti spíme v jednej miestnosti. Syn celú noc po krk zakrytý a dcéra sa zobudí aj na to, ak ju chcem zakryť a v momente sa odkopava. Kupujem pyžamo kde ma zakryté nožičky, lebo ináč bez šance dat na ňu paplonik alebo co i len tenkú deku.
Moja dcéra má 9 a doteraz sa stále odkopávala,najprv som zakrývala a potom nechala tak mala len pyžamo,žiadne ponožky a keď som zakryla znova sa odkopla,teraz keď je jej zima sama sa zakryje.
@vieronika14 tak pri dvadsiatich v spálni sa ani nečudujem, ja mám na spanie 17
Keby jej bola zima,prikryje sa.
Dávam spací vek. Syn má 120 cm, chceme mať v izbe chladnejšie, tak sme to porieisli takto. Ked neni vo vaku, odkope sa a je mu zima
5 rocna by sa zakryla sama keby jej bola zima.

My sme dali tenšiu perinu, je to o niečo lepšie. Ale nie vždy. Ja premýšľam už fakt nad spacím vrecom, že ušijem, a to sa bavíme o staršom dieťati ako 5 rokov :D