icon

Ako zabrániť nočnému odkopávaniu u 5-ročnej?

8. dec 2023

Dobry vecer, nema tu niekto super napad ako si poradit s večným odkopavanim a teda spanim bez paplon u 5 rocnej? Spi v overale ale príde mi to malo. Nadranom je kosa.

uriva
8. dec 2023

My sme dali tenšiu perinu, je to o niečo lepšie. Ale nie vždy. Ja premýšľam už fakt nad spacím vrecom, že ušijem, a to sa bavíme o staršom dieťati ako 5 rokov :D

nyusika
8. dec 2023

Tak jej je asi teplo.

autor
8. dec 2023

@uriva hej tiez ma v jej 3 rokoch sklamalo ze väčšie sa nevyrabaju😃😃😃

patka06
8. dec 2023

Je jej teplo, tak sa odkopáva - ak jej bude chladno prikryje sa
Vôbec by som neriešila
Ak je nadránom zima tebe - nemusí byť aj jej.

yanni
8. dec 2023

Neries. To len mamy si myslia, ze decka musia byt stale prikryte. My mame 5 deti, najmladsie bude mat tiez 5 rokov a toto robia/robili vsetky deti. Najmladsie 3 deti (takmer 14, potom 8 a najmladsia takmer 5 rokov) neznasaju nic na sebe a pravidelne kazde rano vsetko lezi na zemi. Neriesim a tym si setrim nervy. A ako pikoska, najstarsie "moje dieta" ma takmer 50 rokov a pravidelne jeho paplon vyhodeny na mne. No co so starym capom narobim😂

rebrambora
8. dec 2023

Je jej urcite teplo. Ved vie sa predsa prikryt. Ja musim povedat, ze v 5tich rokoch som deti v noci absolutne nekontrolovala. Moji vsetci dokonca uz ako novorodenci mali hranicu chladu uplne inde ako ja. Doma to je tiez sranda, ked maju kratase a ja som naobliekana ako cibula a este by som prikurila.

biglovemom
8. dec 2023

Neriesim🤷🏼‍♀️

yanni
8. dec 2023

@rebrambora inak toto mas pravdu. Ja mam zase taku mamu. Odjakziva naobliekana a my take "holotinky". Ona doteraz neviem "prezit", ze moje deti stale bose behaju a v kratkych trickach. Dokonca ucitelka angliny (live online vyucko, ona "sedi" v Juznej Afrike), ked videla kolko snehu u nas nakydane (juh Nemecka) a obe najmladsie v kratkych trickach, tak skoro odpadla (ze, ved je zimaaaa). No nie je. Nam nie je. A chore decka nebyvaju.

vieronika14
8. dec 2023

Neries
Moji spia tiez nezakryti a to mame 20stupnov v spalni

mima172
8. dec 2023

Moja má 3 a pol a absolútne to neriešim. Vydrží pod paplónom tak 2 minúty a paplón letí preč. V izbe ma tých 20-21°C. Jedine, co som urobila je, že som jej teda nakúpila také plyšové pyžamká z Lidlu.

majamat
8. dec 2023

moja to tiez robila, synovec to tiez robi. decka sa odkopavaju.

muchacici
8. dec 2023

Môj skoro štvorročný syn sa stále odkope a nikdy sám neprikryje. Spal vo vaku od cca jedného roka, dovtedy sa dosť budil a potom som zistila, že sa lepšie cíti, keď mu je teplo a začal aj spokojnejšie spinkať. Teraz má vždy pod pyžamkom body a dávam mu aj ponožky. Takže ak spinká niekoľko hodín odkrytý a je celý vychladnutý, tak aspoň má stále kríže zahalené, na čo som ja náchylná 😃 predtým sa mu vyhrnulo pyžamko a mal holé bruško a chrbátik, celé studené, tak to riešim takto 🙂

vilma7
9. dec 2023

Spacie vaky sú pomaly pre deti až do 10 rokov.
Každý má individuálne potreby. Ak nie je z toho prechladnuta, tak ju nechaj.
Ja a deti spíme v jednej miestnosti. Syn celú noc po krk zakrytý a dcéra sa zobudí aj na to, ak ju chcem zakryť a v momente sa odkopava. Kupujem pyžamo kde ma zakryté nožičky, lebo ináč bez šance dat na ňu paplonik alebo co i len tenkú deku.

vilma7
9. dec 2023
laurikalalinka
9. dec 2023

Moja dcéra má 9 a doteraz sa stále odkopávala,najprv som zakrývala a potom nechala tak mala len pyžamo,žiadne ponožky a keď som zakryla znova sa odkopla,teraz keď je jej zima sama sa zakryje.

nyusika
9. dec 2023

@vieronika14 tak pri dvadsiatich v spálni sa ani nečudujem, ja mám na spanie 17

ivangeline
9. dec 2023

Keby jej bola zima,prikryje sa.

evicka530
9. dec 2023

Dávam spací vek. Syn má 120 cm, chceme mať v izbe chladnejšie, tak sme to porieisli takto. Ked neni vo vaku, odkope sa a je mu zima

lulu0123
9. dec 2023

5 rocna by sa zakryla sama keby jej bola zima.