icon

Ako zmeniť uspávanie dojčením u bábätiek?

monainan
Včera o 19:11

Ahojte mamičky,
mám 4,5-mesačnú dcérku. Do cca 3,5 mesiaca sme nemali so spánkom žiadny problém – večer zaspávala sama v postieľke a v noci sa budila 2× na dojčenie.
Od 3,5 mesiaca sa to ale výrazne zmenilo. Večer zaspí výhradne na prsníku, v noci v postieľke nechce byť a budí sa na dojčenie cca 3–4× za noc. Bez prsníka ju neviem uspať, skúšala som, ale niekedy uspávanie trvalo aj 2 hodiny, počas ktorých srdcervúco plakala, takže som to nakoniec vzdala.
Máme zaužívanú rutinu, ktorej sa snažím držať, sledujem aj bdelé okná cez deň, aby nebola večer prestimulovaná, ale zatiaľ bez úspechu.
Máte niektorá skúsenosť s niečím podobným? Prípadne nejaké tipy, ako to postupne zmeniť? Budem vďačná za každú radu alebo skúsenosť 🤍

sajmi
Včera o 19:14

Nedám ti typ ani radu, ja to tak mám doteraz, malý má vyše roka 🙈😁😁

anonym_d4ecab
Včera o 19:18

@monainan regresia, je to úplne normálne, dajte jej čo chce a potrebuje, prosím ...

anonym_d4ecab
Včera o 19:20
@anonym_d4ecab

@monainan regresia, je to úplne normálne, dajte jej čo chce a potrebuje, prosím ...

@anonym_d4ecab potrebuje vás cítiť proste viac , veľa sa toho odohrava v nej , nevie regulovať emócie a jediné vy jej ich môžte pomôcť spracovať. Kašlite na samostatné zaspávanie v tak rannom veku a majte ju čo najviac pri sebe. Potrebuje to proste, ak chcete aby bola raz sebavedomá a samostatná tak ju musíte naučiť že svet je bezpečne miesto. Akurát to prežívame doma, 8 mesačná však.. doteraz sa neuspavala na rukách , teraz áno. To je to najmenej čo pre ňu môžem urobiť. Keď vidím v tých očiach mama teraz mi je konečne dobre keď ma drzis môžem ísť v kľude spať, čo je viac ?

anonym_d4ecab
Včera o 19:23
@anonym_d4ecab

@anonym_d4ecab potrebuje vás cítiť proste viac , veľa sa toho odohrava v nej , nevie regulovať emócie a jediné vy jej ich môžte pomôcť spracovať. Kašlite na samostatné zaspávanie v tak rannom veku a majte ju čo najviac pri sebe. Potrebuje to proste, ak chcete aby bola raz sebavedomá a samostatná tak ju musíte naučiť že svet je bezpečne miesto. Akurát to prežívame doma, 8 mesačná však.. doteraz sa neuspavala na rukách , teraz áno. To je to najmenej čo pre ňu môžem urobiť. Keď vidím v tých očiach mama teraz mi je konečne dobre keď ma drzis môžem ísť v kľude spať, čo je viac ?

@anonym_d4ecab pri regresii ide sledovanie okien a režim do kytek... Nerobíte vy nič zle , práveže super že sa snažíte držať režim ale nebuďte zlakana keď to podľa režimu nejaký čas nepôjde. Všetko sa vráti do starých koľají ale teraz jej urobte to čo na očiach vidíte. A to ja nie som typ matky čo deti rozmaznáva. Ale v takto rannom veku bez pardonu.

anonym_d4ecab
Včera o 19:24
@anonym_d4ecab

@anonym_d4ecab pri regresii ide sledovanie okien a režim do kytek... Nerobíte vy nič zle , práveže super že sa snažíte držať režim ale nebuďte zlakana keď to podľa režimu nejaký čas nepôjde. Všetko sa vráti do starých koľají ale teraz jej urobte to čo na očiach vidíte. A to ja nie som typ matky čo deti rozmaznáva. Ale v takto rannom veku bez pardonu.

@anonym_d4ecab vy ste jej svet. Vy a nikto iný. Vás potrebuje ako pevnú škálu teraz. Ja viem je to strašne náročné, hlavne počúvať ten plač , ja to neviem zniesť doslova mne to plakanie normálne spusta neviem stres alebo niečo .... Ale som tam a budem

monainan
autor
Včera o 19:37
@anonym_d4ecab

@anonym_d4ecab Ďakujem vám všetkým za ukľudnenie Určite u nás nehrozí, že by sme malú nechávali vyplakať – srdce by mi to vôbec nedovolilo. Len mám obavy, či je takéto uspávanie „správne“ a či si tým nevytvárame zlozvyk, od ktorého sa potom nebude vedieť odnaučiť. Vaše skúsenosti mi ale veľmi pomohli, ďakujem ❤️

minesasubu
Včera o 19:38

tiež sme to tak mali , syn do 3 mesiacov sám v postielke ptm sa to zlomilo
tak som ho dala ku nám do postele , zaspával na prse ani neviem dokedy ptm zase bol sam v postielke nakojila som položila a zaspal
v kočiku zaspal bez problemov po kojani vždy
ked sme uložili o 19 budil sa cca 5-6 x do tej 21 položila som ho a za 10 minut hore , tak sme ho dali k nam do obývačky a spal tvrdo muž vravel že chce byť proste s nami takže sme sa začali prisposobovať jeho potrebám a neriešili sme nejak mu to zmeniť
ked som potrebovala ist z domu muž mu dal moje mlieko z flaše a v pohode bol

svetlonos
Včera o 19:58
@monainan

@anonym_d4ecab Ďakujem vám všetkým za ukľudnenie Určite u nás nehrozí, že by sme malú nechávali vyplakať – srdce by mi to vôbec nedovolilo. Len mám obavy, či je takéto uspávanie „správne“ a či si tým nevytvárame zlozvyk, od ktorého sa potom nebude vedieť odnaučiť. Vaše skúsenosti mi ale veľmi pomohli, ďakujem ❤️

@monainan
prosim ta, uspanoe kojenim je najlepsie na svete. Chvilku pocucka a spi dakej. Sama vidis, ze inak ste dve hodiny hore a s placom. Kadki na nazory inych, kazdy ti ma inak. Ziadny navyk ani zlozvyk. Ked ti kojenie bude uz vadit - Tebe- tak skoncis a dietatko sa odnauci. Chvilku asi poplace a bude ok. Ale teraz sa ty netrap nad navykmi zlozvykmi ale ze vobec 🙂. Pani hore ti to krasne vysvetlila. Ja kojim momentalne tretie babo, ma 9 mesiacov, postielku prisunutu k mojej. Ked chce vezmem si ju ku sebe a obcas ju tam necham aby som sa vyspala, hlavne ked som velmi unavena. Kojim zasadne poleziacky! Pokial sa nepokaka, v noci neprebalujem. Vsetky deti su v pohode. Prceho som kojila cez dva roky, druheho rok a teraz uvidime 🙂. Pekny vecer a mnoho radosti prajem ❤️

euka210
Včera o 20:02

@monainan moji zaspavali vyhradne na prsniku alebo v kociku. Ked som ich prestala dojcit, tak zaspavali v pohode.

anonym_d4ecab
Včera o 20:04
@monainan

@monainan vôbec práveže naopak je to to najlepšie čo pre ňu aktuálne môžte urobiť. Chce vás, dajte jej to čo chce.

siska53
Včera o 20:19
@monainan

@monainan Neboj, ziaden zlozvyk v nej nevytvaras. Vzdy som respektovala zelanie svojich deti. Dokonca aj ako starsi si zelali, aby som pri zaspavani nejaku dobu - 15 -20 minut bola pri nich. Jedno obdobie sme si citali.. Prirodzene ich to preslo okolo 13.roku, uz sa len rozlucime a vybavene.
My so sestrou sme zas behali za nasimi do postele. Deti.. Vsetko toto prejde.

monainan
autor
Včera o 21:06
@minesasubu

tiež sme to tak mali , syn do 3 mesiacov sám v postielke ptm sa to zlomilo
tak som ho dala ku nám do postele , zaspával na prse ani neviem dokedy ptm zase bol sam v postielke nakojila som položila a zaspal
v kočiku zaspal bez problemov po kojani vždy
ked sme uložili o 19 budil sa cca 5-6 x do tej 21 položila som ho a za 10 minut hore , tak sme ho dali k nam do obývačky a spal tvrdo muž vravel že chce byť proste s nami takže sme sa začali prisposobovať jeho potrebám a neriešili sme nejak mu to zmeniť
ked som potrebovala ist z domu muž mu dal moje mlieko z flaše a v pohode bol

@minesasubu presne takto je to aj u nás. Jedine čo pomôže je zobrať na ruky, ísť pozrieť Tatíka, popozerať čo máme v byte “ nové” a ísť naspäť do postele .