Ako znova naučiť dieťa spať vo svojej postieľke?
VOPRED CHCEM POPROSIŤ RADY K VECI A NIE NEVYŽIADANÉ RADY, že mám to nechať tak, že ma dieťa potrebuje atď. Svojmu dieťatku som k dispozícii 24/7 a dávam mu najviac lásky na svete.
Idem k veci. Mám 17m dieťatko, ktoré od začatia separačnej úzkosti vyžaduje spánok pri mne v posteli. Trvá to už ale skoro 2mesiace, separačka tiež moc nie je na ústupe, do toho idú očné zuby a stoličky a drobec stále 90% noci spí s nami v posteli. Pritom už veľmi dlho spí sám vo svojej postieľke a vo svojej izbičke a mal úžasný spánok, celú noc prespal. Ako prosím dosiahnuť to, aby sa zasa vrátil k spánku vo svojej postieľke?
Daj postieľku vedľa tvojej postele, aby si o vedela pohladkať, držať za ruku, aby ťa počul.
@anonym_autor poradim ti knizky o vyvine dietata - v zivote dietatka to nie je tak, ze sa daco nauci a potom uz ide, vyvin nie je linearny. Presne ako si napisala, prechadza separacnou uzkostou, cize je v obdobi, ked odlucenie od mamy berie ako nieco mimoriadne bolestive, jeho mozog prechadza velkymi zmenami. Su inak studie o tom, ako lepsie prospievaju deti, ktore spia s rodicmi. PS: ano, my spavame spolu
@anonym_autor polozis a nechat revat.
P.S.: skus sa citit do malej ludskej bytosti, ktora nevie co jej je, citi sa opustena, bolava a sama. A jej najblizsia mama nechce byt v jej blizkosti, lebo ved ma vlastnu postel.
@anonym_a6b5f7 🙈🙈🙈🙈🙈🙈 anonymik, ešte že chapeš čo píšem. Veď spí so mnou, moje dieťa neplače nikdy, doslova nikdy, keďže robím vždy všetko preto, aby bolo spokojné. Ale obhajobu matiek, čo s nimi spia deti do 7r., že ake je to normálne bla bla nepotrebujem ;)
Dávam dieťaťu to, čo potrebuje najviac ako sa dá, ale v postieľke je jej omnoho lepšie ako pri nás, v postieľke prespinkala celu noc a pri nás je stále hore lebo je rušená.
Separacna uzkost plus zuby a zrovna teraz v takomto obdobi ho chces nechat spat sameho. To dieta ta potrebuje. Ako sa vyssie pise, skus dat postielku k vasej posteli nech ta ma stale blizko.
@anonym_autor poradim ti knizky o vyvine dietata - v zivote dietatka to nie je tak, ze sa daco nauci a potom uz ide, vyvin nie je linearny. Presne ako si napisala, prechadza separacnou uzkostou, cize je v obdobi, ked odlucenie od mamy berie ako nieco mimoriadne bolestive, jeho mozog prechadza velkymi zmenami. Su inak studie o tom, ako lepsie prospievaju deti, ktore spia s rodicmi. PS: ano, my spavame spolu
@julish ďakujem pekne za normálnu odpoveď a máš aj nejaké dobré konkrétne knižky prosím?🙂
Separacna uzkost plus zuby a zrovna teraz v takomto obdobi ho chces nechat spat sameho. To dieta ta potrebuje. Ako sa vyssie pise, skus dat postielku k vasej posteli nech ta ma stale blizko.
@michaelam2 preboha ženy, nechcem ju nechať spať samu teraz. Trvá to 2mesiace a nevadi mi to, chcem to len raz vrátiť do pôvodného stavu a nechcem dosiahnuť to, že so mnou bude dieťa spať do 7rokov.
@michaelam2 preboha ženy, nechcem ju nechať spať samu teraz. Trvá to 2mesiace a nevadi mi to, chcem to len raz vrátiť do pôvodného stavu a nechcem dosiahnuť to, že so mnou bude dieťa spať do 7rokov.
@anonym_autor tak to teraz neries, same sa to vrati do povodneho stavu ked prestane separacka a zuby. Sama pises ze sa jej dobre spi samej v postielke. Tak ak to tak je, tak sa k tomu casom vrati ked jej bude lepsie.
@anonym_autor tak to teraz neries, same sa to vrati do povodneho stavu ked prestane separacka a zuby. Sama pises ze sa jej dobre spi samej v postielke. Tak ak to tak je, tak sa k tomu casom vrati ked jej bude lepsie.
@michaelam2 ďakujem 🙂 Ano, omnoho lepšie, meszi nami je nespokojna, každu chviľu sa budi, prevracia. V postieľke prespinka celu noc od večera do rana a vstane omnoho spokojnejšia ako teraz.
@anonym_autor ak som to pochopila spravne, chces, aby spalo pri vas vo vlastnej postielke. Skus teda uspavat v postielke, sediet pri nej, kym nezaspi. Pravdepodobne sa nevyhnes revu…ale budes pri nej. Ak na to mas nervy, skus. Alebo skus uspat na rukach a prelozit. Zakladom je, nenechat ho same…Dieta si v tomto veku este reguluje nervovy system tym, ze citi blizkost rodicov. Nase prve dieta spalo rado v postielke, stacilo uspat a spalo celu noc. Pri nas sa vkuse budilo a rano bolo neskutocne nervozne a unavene. Tak spalo samo od 9.mesiaca, ale zvolilo si to takto samo a odisla som z izby az ked spalo. Druhe dieta sa neda ani len zlozit a spi vylucne na mne. Tiez si to takto zvolilo. Jasne, ze to nie je opti a jasne, ze som unavena. No nervy na to, nechat ho v postielke revat, proste nemam. Ale nieco na tych vyskumoch bude, prve dieta je precitlivele a velky strachopud. Druhe je velmi spolocenske a javi sa sebaisto. Tiez uplne inak reguluje svoje emocie (lepsie) a jasnejsie vyzaduje svoje potreby. Mam pocit, ze ten spolocny spanok uplne inak vplyva na vztahovu vazbu.
Kde je postielka? Daj ju úplne blízko tvojej posteli tak budete spolu, ale nebudete spolu a neskôr ju postupne vzdialuj. Na začiatku skús kľudne postielku dať bez mreží z tvojej strany aby vás nič "nedelilo". Inak potom čo sa týka zaspávania v izbičke je fajn, začať, že budeš s ním zaspávať na nejakom matraci pri postieľke a potom odídeš.
@anonym_a6b5f7 🙈🙈🙈🙈🙈🙈 anonymik, ešte že chapeš čo píšem. Veď spí so mnou, moje dieťa neplače nikdy, doslova nikdy, keďže robím vždy všetko preto, aby bolo spokojné. Ale obhajobu matiek, čo s nimi spia deti do 7r., že ake je to normálne bla bla nepotrebujem ;)
Dávam dieťaťu to, čo potrebuje najviac ako sa dá, ale v postieľke je jej omnoho lepšie ako pri nás, v postieľke prespinkala celu noc a pri nás je stále hore lebo je rušená.
@anonym_autor lebo ty nie si anonymik, ze🤦♀️
@anonym_autor u nás presne toto trvalo 4mesiace 🙈 dovtedy krásne spala v postieľke u nás v spálni, zrazu sek a iba so mnou v posteli. Tak po tých 4 mesiacoch, čo som sa normálne nevyspala, sme kúpili malej novú, veľkú posteľ a spáva tam. Postieľku sme zrušili, veľkú posteľ má u nás v spálni. Uspim ju v jej posteli a ja si prejdem do svojej. Mne sa ju už nepodarilo preucit na postieľku, nepomohlo že revala v postieľke hodinu a ja som bola pri nej, držala ju za ruku, nič, tak sme to vyriešili takto. 🙈 Posteľ je so zábranami, každý máme už svoj priestor. Mala som v pláne, že bude v postieľke čo najdlhšie, no mama mieni, dieťa mení 😆🙈
@michaelam2 ďakujem 🙂 Ano, omnoho lepšie, meszi nami je nespokojna, každu chviľu sa budi, prevracia. V postieľke prespinka celu noc od večera do rana a vstane omnoho spokojnejšia ako teraz.
@anonym_autor
ahoj, nasi stavali s nami. Prvy do 4-5 rokov asi. Po prestahovani zacal spat v deckej novej a ja s nim aj s jeho malym bratom.
Druhy menej. Riesili sme to prisunutou postielkou a neskôr treťou posteľou prisunutej k našej. Všetko rovnaká vyska. On teda sice spal pri nás ale na vlastnej posteli, takže sme ho nebudili. Mozno vám aspom toto zatiaľ pomoze.
Zvyšok zial neviem.
Druhého som od roku mala v cestovnej postieľke, keďže ten by mi bol spadol, príliš sa mrvil a "cestoval". Jeho som teda presunula do tej cestovnej, vedľa som lezala na matraci. Ked som odpojili, po pár nociach uz prespal až do rána a potom uz spal bezo mňa. Mozno aj toto by mohlo pomôcť neskôr. Drzim palce.
@anonym_autor Nie je jediny dovod aby s tebou spala do 7 rokov. Spi nepokojne lebo ju bolia zuby. Na tom nie je nic cudne. Nepokojne by spala aj v postielke. Ono, bud rada, ze spi "iba" nepokojne. Este stale ti skrz zuby moze prerevat polovicu noci. Ako prislo, tak aj odijde. Chce to len trochu pochopenia a trpezlivosti.
A prečo si hned myslíš, ze tam bude spať do 7r? 🙂 mame starsie deti a vzdy mali a stale mávajú take obdobia, kedy sa proste budia castejsie v noci, mrncia, mozno sa im cosi sniva, boja sa, spracuvavaju podnety z dna, mozno cosi boli alebo sa blizi choroba a noc je uz horsia..
Ale zase na druhej strane, nasi v tom veku este len zacinali spat celu noc v kuse, dovtedy milion krat hore cez noc 🙈 takze to ste mali stastie v podstate 🙂
Neviem ako ste uspavali doteraz, ale skus s nou ostat pri jej posteli kym nezaspi, uvidis, ci to pojde ci nie, ked nie, skúsiť zase o nejaky cas.. len skusat, co iné ostava.. este je to male dieta, nebude naveky s vami, neboj

@anonym_autor polozis a nechat revat.
P.S.: skus sa citit do malej ludskej bytosti, ktora nevie co jej je, citi sa opustena, bolava a sama. A jej najblizsia mama nechce byt v jej blizkosti, lebo ved ma vlastnu postel.