Ako zrušiť uspávanie na rukách?

4. nov 2023

Baby ako ste presli z uspavania na rukach do akehokolvek ineho uspavania? Syn ma rok a ja ho uz nevladzem drzat na rukach 🙈 zaroven ale akosi nemam ani trpezlivost ho uspavat v posteli, lebo to je podla mna uplne nerealne… naposledy sme sa trapili 2 hodiny a nic… a to uz bol taky unaveny, ze konecna.

Dakujem za kazdu skusenost

selest
4. nov 2023

Chvilku fungovalo ze som ho do polospanku nosila na rukach a potom dala na postel a zaspal v naruci. Po kratkom case ale nechcel uz byt na rukach a uspavali sme hodiny na posteli. Nepomohla som. Ja len ze v tom nieste sama. Pomohlo casom presna rutina, dodrzat ritual, nepresvihnut cas. Drzim velmi palce

kkovacovak
4. nov 2023

Základ je ani nezačať. Treba si uvedomiť že dieťa to má ako rutinu v zaspavaní. Treba si vytvoriť niečo nové keď chceme niečo zobrať. Buď začať čítať knižku alebo spievať... Chce to len vytrvať a neustúpiť tak ako vo všetkom pri deťoch. Pár dní to bude náročné ale deti sa vedia rýchlo adaptovať. Tak budete uspávať hodinu, 2 ale časom to pochopí. Vždy prísť k postieľke, pohľadať, vysvetliť a stále dokola. 2-3 dni a bude to lepšie

silvike
4. nov 2023

Ja som tiez tak podobne cca v 8-9 mes. Ked sa mi uz metal aj z ruk pri uspavani a bol uz tazsi, tak som skusila sadnut na fit loptu s nim v naruci. To som si tak ulahcila a aj on sa upokojil, zaspal. Takze my z ruk v stoji sme presli na ruky sediac na fitlopte 🙂 A bolo to super. Ja samozrejme popritom som mu strasne vela a stale spievala ( ja vlastbe skm stale deti uspavala spievan🙂 Takto to slo cca do jeho 1,5r. Potom sup do kocika a uspavala som ho do cca 3r. v kociku ;)

martinka13
5. nov 2023

Zaujímavé čítanie tieto "typy uspavania ". Ja dám deti do postele, keď idú spať 😀

ivangeline
5. nov 2023

Minutu na rukach a potom mat pripravebe pekne vankuse,kde si sadnes a opries a pohmkas mu,mozno hore dole,ked ti bude chciet byt na bruchu.. ako ho drzis v rukach. Vyskusaj. Moji sa tak naucili a zatvarali oci. Boli pokojni. Potom som zlozila vedla seba a pobuchala po zadku,prip. pohladila po tvari. Musite si najst spolocne ine uspavanie. Ale hej. Trva to dlhsie! Najma,ked je preunaveny alebo naopak,este az tak nechce spat..

autor
5. nov 2023

@martinka13 tam sa hadam aj ja raz dostanem 💪😅

alisaela
5. nov 2023

@martinka13 vôbec to nie je zaujímavé, je to o držku a verte tomu, že každá matka, ktorá si "takto naučila " dieťa by dala mnoho za to, aby dala dieťa do postele a spalo. Je to nekonečne otravné a vysiľujúce.
Ad autorka. Možno nosič, kočík by pomohli

martinka13
5. nov 2023

@alisaela presne ako píšeš. Matky si ich tak naučili....

selest
5. nov 2023

@alisaela ozaj to neni k nauceni. Druhe diera som dala do postielky a spalo, nemusela som ho nuc ucit. Prve revalo, zgrcalo sa, dusilo hned ako som ho polozila. Nikdy do 1roku sa mu nepodarilo zaspat leziac na posteli. Ani v kociku..je to aj o dietati. Ked hidiny vrieska podpises aj zmluvu s diablom aby bol klud. My sme skusali stale ale nuc nepomahalo. V 1r
Sa konecne podarilo

alisaela
5. nov 2023

@selest ja si nemyslím, že naučili, preto v úvodzovkách . Ja sama viem, že hoc máš načítané všetky super duper postupy a asociácie, ak dieťa netoleruje postieľku alebo samostatné zaspávanie, máš smolu. Súhlasím, že je to o dieťati.
Len to asi vyznelo trochu inak napísané ako v mojej hlave .
😅

sovicka94
8. nov 2023

Skus si s nim lahnut na postel nech si lahne na teba nech ti pocuva srdiecko a skus ho hladkat alebo trosku pocicikat tak ritku trosku natriasat u nas ked bol problem toto bola istota a ked zaspi len ho prelozis.

zuzinka888
8. nov 2023

@alisaela a potim bude oducat od kocika a nosica? Autorka- treba sa zatat, obalit si nervy a vydrzat. Bude to tazke a vycerpavajuce, no to mas aj teraz. Skuste oomaly prejst na nove ritualy- v posteli sa zahrat s mackom, pozerat knihu.....urcite sa bude dozadovat nosenia, no vydrz par dni. No urcite to nepojde sposobom dam do postielky a bude spat.

havranka31
8. nov 2023

U nas podobne, do roka som uspavala vyhradne v nosici, ale ked mi zacal odchadzat chrbat som si povedala dost, a sla na postel. Zo dna na den, lahli sme si spolu na manzelsku postel, a po zaspani prenesiem do postielky. Proste len zacat a vydrzat. Niekedy vymysla viac, niekedy menej, ale zaspi.

7lenka11
10. nov 2023

@martinka13 vôbec to nemusí byť o tom, že matky si ich tak naučili.. naša dcera trpela veľmi ťažkým skrytým refluxom (preplakala aj 10 hodin denne) a musela zaspávať vo zvislej polohe a po zaspatí sme ju museli držať ďalších 20minut, aby jej mliecko nezačalo vyrážať.. žiaľ, od narodenia nič iné nepozná, ako zaspávať v tejto polohe.. každý večer skúšame, bojujeme, ale nevieme ju naučiť na nič iné