Ako zvládnuť, keď dieťa odmieta denné spánky?
Nechce spať a vidno na nej že je unavená, pre všetko vreští už som zúfalá ako ste to riešili vy?
Nemusí spať, u nás sa chodilo oddychovať, ľahnúť do postele, prečítala som rozprávku a nechala v posteli, tiež som nastavila pol hodinu časovač, keď zazvoní môže vstať - väčšinou zaspala, keď som odišla z izby
Tak som riešila, že od dvoch rokov nespali
Mne ked syn po 2-3 hodinovom uspavani nezaspal, vdala som to... a to nemal ani 2 roky :( ale je pravda ze niekedy polezal 15-20 minut myslela som si ze uz zaspi a on vstal ako znovuzrodeny:D takze asi mu stacilo fakt len chvilku polezat...no ale v skolke ako 3 rocny spal medzi prvymi
Ked som uspavala dlhsie ako realne spala tak som sa na to vyprdla.. chcela som aby aspon polezala a oddychla si ale tam som vacsinou zaspala ja, nie ona 🤣 ale nespia ani jeden od cca 2,5 roka a funguju od cca 8.00-21.30.. ked najmladsia vstava do skolky, tam spi..
Moja nespala cca od roka a tristvrte cez,den vobec. Ani v skolke
Ja som v tomto mala rezim. A ak trebalo lahla som si k nim. Cca na hodinu. Ak iba lezali. Ale oddychli si. Aby potom vedeli v takom rezime fungovat aj v skolke. Co ozaj pomohlo lebo to brali prirodzene ze aj tam si aspon lahnu a oddychnu.
@ruskamasa bola som tehotná s druhým dieťaťom, prvý v 2 rokoch vymýšľal, že nechce spať
Ale to by som nedala, keďže som bola unavená viac ako on 😁 strčila som ho do kočíka a tam teda zaspal bez problémov
Zaspaval tak asi pol roka
Pre mňa bolo dôležité, že si pospal a ja som si mohla oddýchnuť aspoň chvilu
Moje deti obe nespali od dvoch rokov. Nepomohlo ani dvojhodinové uspávanie na posteli alebo v kočíku. Proste nezaspali. Večer chodili spať po pol siedmej, zaspali za 10 minút a spali ráno do šiestej (syn), resp. do siedmej (dcérka). Čiže v noci pospali 11 až 12 hodín.
Moje deti obe nespali od dvoch rokov. Nepomohlo ani dvojhodinové uspávanie na posteli alebo v kočíku. Proste nezaspali. Večer chodili spať po pol siedmej, zaspali za 10 minút a spali ráno do šiestej (syn), resp. do siedmej (dcérka). Čiže v noci pospali 11 až 12 hodín.
@uhnakova ďakujem za odpoveď
@ruskamasa bola som tehotná s druhým dieťaťom, prvý v 2 rokoch vymýšľal, že nechce spať
Ale to by som nedala, keďže som bola unavená viac ako on 😁 strčila som ho do kočíka a tam teda zaspal bez problémov
Zaspaval tak asi pol roka
Pre mňa bolo dôležité, že si pospal a ja som si mohla oddýchnuť aspoň chvilu
@any3108 ďakujem za odpoveď

@ruskamasa nenutit spať , nastavovala som kuchynské hodiny že 20 minut bude odpočívať, ticho ležať,môže si pozerať knižku a keď hodiny zazvonila môže vstat