icon

Ako zvládnuť nespánok 3-ročného dieťaťa?

anabela_a
Dnes o 13:20

Ahojte. Som mamou 3 ročného veľmi energického chlapca, nikdy nebol bohvieaký spáč ale vždy sa nejako dal uspať aj keď to bolo často trápenie. Odkedy sa mu ale narodila sestra (4 mesiace) ide to dolu vodou. Po návrate z porodnice ešte z toho aký bol z tých zmien unavený dokázal zaspal, hoci dosť neskoro poobede (cca 14:30 pri vstávani o 6:00), dnes už zaspat nedokáže. Začal chodiť aj do škôlky a odtiaľ príde taký unavený, že oči ma ako dve čiaročky. Zatiaľ je do pol 12. Dovečera je to potom utrpenie s ním vydržať, žiadny poobedny program nehrozí. Samozrejme tichý čas sa snažím dodržiavať lenže on vtedy skáče po posteli rozprávku nepočúva, jedine by vydržal pri telke a to nechcem mu púšťať zbytočne veľa. Som z neho už na prášky mám aj dcérku ktorá pri tom ako s ním “oddychujem” spinká sama v hojdavaku. Bojím sa čo bude dorábať v škôlke keď nieje schopný ani ticho ležať. Naše večery sú tým strašne ovplyvnene hrozí mu riziko úrazu keďže ledva stojí na nohách a ma potrebu sa najviac blázniť a neposlúchat. Pri nespani potom ide spať o 19:00 a spí tak do 5:30 a kolobeh sa opakuje.

januska12323
Dnes o 13:31

Prečo je len pol dňa v škôlke? Keď je unavený ako píšeš určite by tam zaspal.

anonym_638507
Dnes o 13:58

Čím skôr ho dať do skolky na cely deň. Tam pôjde spat s ostatnými deťmi. Deti sa v škôlke správajú uplne inak ako doma.
Tam funguje davová psychóza

anonym_79980f
Dnes o 15:53

A teraz si predstav, že si ucitelka v škôlke, a v triede máš takých deti cca 20.😂

anabela_a
autor
Dnes o 16:12
@januska12323

Prečo je len pol dňa v škôlke? Keď je unavený ako píšeš určite by tam zaspal.

@januska12323 chodí iba druhý týždeň ešte je v adaptačnom. Ale víkendy a keď bude chorý to asi nevyrieši.

anabela_a
autor
Dnes o 17:01
@anonym_79980f

A teraz si predstav, že si ucitelka v škôlke, a v triede máš takých deti cca 20.😂

@anonym_79980f vy ste učiteľka? Ak áno ako sa prosím rieši ak dietatko nezaspi?

lucik194
Dnes o 17:58

nase deti v 3 rokoch uz davno nespali, v 2 rokoch prestali a hotovo.
detto vacsina deti na okoli.

ak zacne chodit na cely den do skolky, tak aj ked nezaspi, musi lezat, neexistuje, ze by ho nechali za stolikom sa hrat (alebo na koberci), vsetky deti idu do postielky....

zuzkaa1991
Dnes o 19:23

@anabela_a moja tiez ku 3r prestavala spat ano asi 3 tyzdne bolo narocne kym sme.si obe zvykli ze prestala spat cez obed ale potom. Uz to.bolo.v pohode....niektoré deti nespia uz ako rocne takze 3r. Je veľký a nemusí ked nepotrebuje.....
V skolke sa deti uplne inac chovaju aj ohľadom spanku ako pisem doma ani za svet nespala aj ked mala teploty a v skolke kazdy den spala...este aj ako 6r🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️a potom do 22.hod.bolo veselo