Ako zvládnuť neustály plač dieťaťa?
Dobrý deň, môj syn ma 10 mesiacov. Od narodenia je to doslova urevané dieťa, reve permanentne 24/7 deň noc. Budí sa v noci aj 10 krát, kojila som prvý mesiac potom sme pridali UM do teraz je na UM a tým že cez deň má prso keď si vyžiada a v noci skoro stále mal, teraz sa snažíme uspať bez prsa. Ale aj tak stále reve. Ja som už naozaj zúfalá, je to akože normlane že stále je plač krik, keď sa mu dačo nepáči krik, není na rukách krik, dačo mu nedám krik, v noci zobudí sa rev. Odídem rev krik, pripúšťala som si regresie, separačku zuby hlad neviem čo všetko. Aj keď mu menom režim, kúpila som si prednášky od spánkovej poradkyne. Nič nefungovalo. Môžem sa aj na hlavu postaviť. Prosímz verím že nie som jediná 🥲
uplne normálne, moja bude mať 5r a reve doteraz občas aj cez den ked sa zobudi aj v noci. Nuž,... niektoré deti su take 🙂
Jej spánok ked som kojila 2,5roka nebudem komentovať :D Vdakabohu, že už je to za mnou :D
Nie si jedina, moja starsia bola taka do 3.rokov. Teraz je to uzasna mlada zena.
To čo si vymenovala je správanie asi tak 90% detí v tom veku. Vieš on ešte nevie inak vyjadriť to, čo chce. 🙂 pozri sa na to z jeho perspektívy, hlavne sa tomu správaniu poddaj, čím menej budeš riešiť, tým jednoduchšie to prejde
starsi syn bol taky… s revom zaspaval, s revom vstaval, spal iba na mne, v noci 10x hore… zlepsilo sa to trosku ked sa naucil chodit a potom ked som ho odstavila, ale mohla som robit cokolvek, s muzom sme sa smiali, ze je ako casovana bomba. Doteraz je miestami taky, povedze citlivejsi a narocnejsi, ale uz to vie aspon pomenovat a vieme sa dohodnut. Chapem ta, je to masaker, ja som si pripadala ako na vojenskom vycviku spojenom s mentalnym tyranim
Ahoj, syn bol taký istý. Bol spokojný len na rukách, alebo s prsníkom v puse. Tak som ho oprela o plece, ľavou rukou držala a pravou som vysávala, varila, robila všetko potrebné. Aj keď zaspal na pleci a položila som ho do postieľky, o 3 sekundy vrieskal. Prežila som! Teraz má 13 a skoro celý deň je vonku na bicykli s kamarátmi. Nereval už ani neviem ako dlho😉. Len vydrž, to prejde!
teraz má bábo separačnú úzkosť, ešte troška vydrž a bude ok... niektoré deti majú ozaj silnú separ. úzkosť.
Mne pomáhali štuple do uší 😃😃 nie v zmysle, že dieťa zavriem do izby a ignorujem, ale v zmysle, že som malého držala na rukách, spievala mu a nestresovala sa krikom ☺️
Ja poradím len nejake dychové cvičenie 🫣 moja má už 17 mesiacov, ale tiez bola taká. Úplne ma zničila 😅
No, nemyslim si, ze to normalne. Nedaj sa uchlacholit, ze ked inym deti revali, tak ze je to v poriadku. Skus osteopata, mozno ma zaseknuty nerv od porodu, alergiu, intoleranciu, bars co.
Ja by som tiež asi skúsila fyzio ... minimálne Ti ukáže ako ho trochu unaviť správnym spôsobom. My sme k nej začali chodiť kvôli slabšiemu brušku, no vďaka cvičeniu sa zmenšilo aj také napätie, čo malý mal. Plus ma napravila, čo sa manipulácie týka - to vie tiež hodne urobiť.
No, nemyslim si, ze to normalne. Nedaj sa uchlacholit, ze ked inym deti revali, tak ze je to v poriadku. Skus osteopata, mozno ma zaseknuty nerv od porodu, alergiu, intoleranciu, bars co.
@beata_k áno mám v pláne to riešiť s dr. Ale žijeme v de, momentálne sme na Slovensku máme lekárku aj tu, ale väčšinu času sme tak, ale chcem aj s ňou to prekonzultovať
@beata_k áno mám v pláne to riešiť s dr. Ale žijeme v de, momentálne sme na Slovensku máme lekárku aj tu, ale väčšinu času sme tak, ale chcem aj s ňou to prekonzultovať
@lulinka98 tiez mam podobnu druhorodenu. Nevnimam, ze by mala nejake problemy, bolesti, alergie…proste drazdivejsia nervova sustava a hned reve. Uz ma rok, pomalicky sa to lepsi, ked si vie prehst za tym, co chce, zacina komunikovat tak, ze jej rozumieme, ale stale je oproti starsiemu proste urevana a ukricana. To, ked nema hned to, co chce, hned je vreskot. Ja si pripadam jak na maratone, len beham okolo jej rite aby som vyhovela😆
@lulinka98 tiež sme to tak mali a v 3 rokoch alergia na kazein ( mliečny cukor) ,myslím, potom tvrdá dieta bez mlieka do 6 rokov, potom z toho vyrástla. Ale, rev za všetko ostal, v 5 rokoch ADHD. Nepokoj a krik zostal 🥺
podla mna to nie je uplne normalne, ako pisu baby, alergie, intolerancie, skryty reflux, bolest brucha, drazdiva CNS... podla mna je namieste zacat u pediatra a pobehat odbornikov.
Mam rocneho a riesime to iste.. proste akurat velky vyvojovy skok, zacina chapat ako funguje svet, zacina sa sam hybat chodit, neskutocne zmeny, viac komunikacie odozvy. Nieco mu nedam nedovolim, neskutocne reve.. nahodou ho nevezmem na ruky, neskutocne reve. Totalna separacna uzkost, len na prsniku spi. Myslim si ze co ti tu radia ze mas ist k doktorovi nie je treba (ale ty si poznas svoje dieta). V nasej rodine by som doktora potrebovala len ja 😂😂🙈
Mam rocneho a riesime to iste.. proste akurat velky vyvojovy skok, zacina chapat ako funguje svet, zacina sa sam hybat chodit, neskutocne zmeny, viac komunikacie odozvy. Nieco mu nedam nedovolim, neskutocne reve.. nahodou ho nevezmem na ruky, neskutocne reve. Totalna separacna uzkost, len na prsniku spi. Myslim si ze co ti tu radia ze mas ist k doktorovi nie je treba (ale ty si poznas svoje dieta). V nasej rodine by som doktora potrebovala len ja 😂😂🙈
@andrea2323 ja sama už neviem, sú dni kedy je ako anjelik ale asi 80% dní je to čo popisujes, určite pôjdem za lekárom nechám si poradiť, už dávno som chcela ísť k osteopatovi, takže vyskúšam všetko čo sa bude dať nech sa mi potvrdí že mu nič nie je
@lulinka98 je to normalne, ale mozes skusit boise cancelling sluchadla. niekomu to naozaj pomaha.
@lulinka98 je to normalne, ale mozes skusit boise cancelling sluchadla. niekomu to naozaj pomaha.
@princezna_bosorka že už vôbec nič nebudem pocit hej? 😅😅😅
Dobrý večer.Môžem sa zapojiť?
Potrebujem radu,pomoc.Som zúfalá.
Mám svoj mesačnú dcérku a máme reflux.Nebiki jej vôbec nič.Až mi zomrela babička.A žiak teda prišli okolností spojené s tým.Vybavovanie,behanie atď.Na nete som sa dočítala,že práve stres môže byť spúšťačom refluxu....len teda dcérka ani je,že by zvracala alebo nieco.Odgrgla ako každý deň a všetko okay.Sla spať.A zrazu sa jej buď vygrclo,alebo sliny teda (slintá moc) a zabehlo jej.Urobila mi to dva krát.Skoncili sme v nemocnici.Potvrdili reflux.Len mi prosím poraďte nejako ako jej pomôcť ? Som zúfalá už naozaj.Papa,priberá pekne.Vygrcáva aj AR mlieko,pučí sa na bruško,má zastavené vetry.Davam jej sabsimplex.Ale zrejme nepomáha.A stále keď vygrcne jej to zabieha.Uz neviem či mám robiť.
Dá sa to nejako zvrátiť? 🙏😭
Mám svoj mesačnú dcérku a máme reflux.Nebiki jej vôbec nič.Až mi zomrela babička.A žiak teda prišli okolností spojené s tým.Vybavovanie,behanie atď.Na nete som sa dočítala,že práve stres môže byť spúšťačom refluxu....len teda dcérka ani je,že by zvracala alebo nieco.Odgrgla ako každý deň a všetko okay.Sla spať.A zrazu sa jej buď vygrclo,alebo sliny teda (slintá moc) a zabehlo jej.Urobila mi to dva krát.Skoncili sme v nemocnici.Potvrdili reflux.Len mi prosím poraďte nejako ako jej pomôcť ? Som zúfalá už naozaj.Papa,priberá pekne.Vygrcáva aj AR mlieko,pučí sa na bruško,má zastavené vetry.Davam jej sabsimplex.Ale zrejme nepomáha.A stále keď vygrcne jej to zabieha.Uz neviem či mám robiť.
@denakaja ahoj, u malých detí je to bežné. Skús jej dávať mlieko častejšie, ale nech sa nenahltá veľa a drž ju potom na rukách v zvislej polohe. Aj v postieľke jej podlož pod matrac niečo, aby mala hornú časť tela vyššie. Keď začne sedieť a jesť tuhú stravu, reflux zvyčajne zmizne.
@denakaja na noc do postieľky antirefluxny vankúš pod madrac odporúčajú, ale ja skúsenosť s týmto nemám, kamarátka bojovala do 5 mesiaca. Teraz má mala 6 a je to lepšie

nie nie si jedina, hlavne si uvedom ze dieta este nevie rozpravat a tak plac je jeho jediny prostriedok ako ti povedat hlasom ze ma nejaky dyskomfort. treba uz len zistit co mu "vadi". drzim palceky