icon

Ako zvládnuť nočné budenie 16-týždňového bábätka?

jarka2000
17. feb 2026

Už píšem ako totálne vyčerpaná matka. 10 noci na vlas rovnakým. Každú hodinu hore. Od 4 každých 15 min. Začne krik a plač. Pomôže vziať na ruky alebo pŕsnik a hneď spi a tento kolobeh celu noc. Predtým spal pekne. Zobudil sa 3x nakojit a spal pekne ďalej v postielke. Skúšala som už aj si ho dať k sebe, ale po hodíne toto iste.

Strana
z2
anonym_b5bf90
17. feb 2026

@jarka2000 no chce byť pri tebe ako každé mláďa pri mamine..

jarka2000
autor
17. feb 2026
@anonym_b5bf90

@jarka2000 no chce byť pri tebe ako každé mláďa pri mamine..

@anonym_b5bf90 budí sa aj na mne. A tiež nevladzem celú noc sediet s malým na rukách

sanssa
17. feb 2026
@jarka2000

@anonym_b5bf90 budí sa aj na mne. A tiež nevladzem celú noc sediet s malým na rukách

@jarka2000 a cez den ako spinka?

anonym_bf6a8a
17. feb 2026

a vecer zaspava kedy? lebo spanok do 4tej nemusi byt az tak zly

jarka2000
autor
17. feb 2026
@anonym_bf6a8a

a vecer zaspava kedy? lebo spanok do 4tej nemusi byt az tak zly

@anonym_bf6a8a medzi 19:00-20:00

anonym_3452e9
17. feb 2026

Najlepsie naucit zaspavat same nam to velmi pomohlo a prestal toto robit v noci ale spal normalne a budil sa len 2-3x

anonym_dbad0a
17. feb 2026
@anonym_3452e9

Najlepsie naucit zaspavat same nam to velmi pomohlo a prestal toto robit v noci ale spal normalne a budil sa len 2-3x

@anonym_3452e9 boze moj toto su take sprostosti. Nehnevaj sa na mna, ale ked to tebe vyslo s dietatom, ze naucit spat same od maleho malicka, tak to este nemusi fungovat na dalsie deti v populacii. Ja som sa uchylila aj k spankovemu treningu lebo moje dieta sa budilo v noci casti ako kazde dieta, nechcelo umele mlieko, cez den nevedeli spat dlhsie ako polhodinu a na trening som sa vykaslala ked som si uvedomila, ze moje dieta by vedelo vrieskat aj tri dni vkuse, kym by ho nerozdrapilo. Cuduj sa svete, spi sama, ale trvalo to a nemusela som podstupovat ziadne treningy ani ucenie, spanok jej dozrel okolo roka a pol. Su deti a deti a nie vsetko sa da aplikovat na kazdom za to, ze ty si naucila dieta spat same. Ja som sa mohla aj na hlavu postavit a dcera zacala spat sama ked na to dozrel cas.

anonym_d2f7cc
17. feb 2026

Súhlasím, veľa krát dieťa musí len dozrieť
Veď je to dieťa, tak ťažko čakať, že bude spávať stále celú noc
To prejde
A ma len 16 týždňov , to je len začiatok🙂

anonym_d2f7cc
17. feb 2026

A hlavne som za to vytvárať citove väzby, pocit bezpečia
Lebo áno aj dieťa vie spať samé bez nikoho a rezignovať na prítomnosť
Ale prečo ho to učiť?
Veď aj ženy zaspavaju s muzom v posteli pre pocit blízkosti a to sú dospelé
Nie to ešte dieťa čo prišlo do sveta a hneď ho učiť, že nikto nikde lebo dospelí potrebujú kľud

anonym_c6824c
17. feb 2026

Je to v tomto veku uplne normalne. Aj u nas to tak bolo (a u vela deti co poznam). Zial trvalo to niekolko mesiacov, myslela som ze sa zblaznim. Potom sa to zlepsilo, potom zas zhorsilo a tak dokola. Niektore deti proste spinkaju zle. Nam pomohlo jedine sa s tym zmierit. Neboj bude to lepsie 🙂

anonym_c6824c
17. feb 2026
@anonym_d2f7cc

Ale prečo ho to učiť?
Nie to ešte dieťa čo prišlo do sveta a hneď ho učiť, že nikto nikde lebo dospelí potrebujú kľud

@anonym_d2f7cc presne, dospeli potrebuju blizkost ineho ale male deti nech zaspavaju a spia same 🙄

jarka2000
autor
17. feb 2026
@anonym_d2f7cc

Ale prečo ho to učiť?

@anonym_d2f7cc ja si ho aj vezmem k sebe, ale vždy sa rovnako zobudí 😔

svetlonos
17. feb 2026

@jarka2000
normalne. Nechaj si ho pri sebe celu noc, zobudi sa, nakojis v lahu a hajate spokojni dalej 🙂. Tak som robila pri 3 detoch. Druhe som obcas daka do postielky ale on dobre soal tie prve 4 hodiny sam, potom ku mne. Postielka bola do roka len na kratky cas vecer aj l
to len ked som bola celmi unavena, v ramci bezpecnosti a vzdy bola prisunuta ku mne pri posteli. Vyskusaj uvidis.

lauruska_sumienka
17. feb 2026

zaklad je poriadne sa neprebrat a najjednoduchsie je to mat tak, ze dietatko mas pri sebe v posteli.ono zamrnka, vytiahnes v polospanku prsnik, ono si pocucka a spi dalej a ty zaspis tiez ovela rychlejsie, akokeby si sa mala uplne prebrat.
das okolo postele zabrany, alebo prisunies postielku aby nespadlo a z druhej strany budes ty, aby ho muz neprilahol. dobrovolne som sa len raz tak v noci prebrala- to bol des. potom uz len takto, polospanok, vytiahnut nech drobec sa upokoji a obratom zaspat.

a to som mala 2 postielky- malinku a potom taku klasiku a obe sluzili iba ako zabrany a odkladaci priestor, dieta spalo s nami v posteli

anonym_709887
17. feb 2026

@jarka2000 Je to asi len obdobie... Treba len vydržať. Kojíš alebo má UM?

jarka2000
autor
17. feb 2026
@anonym_709887

@jarka2000 Je to asi len obdobie... Treba len vydržať. Kojíš alebo má UM?

@anonym_709887 je kojene

anonym_709887
17. feb 2026
@jarka2000

@anonym_709887 je kojene

@jarka2000 A cez deň v pohode? Možno tvoje mliečko nie je postačujúce...
Ale osobne si myslím že proste obdobie, ako prišlo tak prejde.

anonym_3452e9
17. feb 2026
@anonym_dbad0a

@anonym_3452e9 boze moj toto su take sprostosti. Nehnevaj sa na mna, ale ked to tebe vyslo s dietatom, ze naucit spat same od maleho malicka, tak to este nemusi fungovat na dalsie deti v populacii. Ja som sa uchylila aj k spankovemu treningu lebo moje dieta sa budilo v noci casti ako kazde dieta, nechcelo umele mlieko, cez den nevedeli spat dlhsie ako polhodinu a na trening som sa vykaslala ked som si uvedomila, ze moje dieta by vedelo vrieskat aj tri dni vkuse, kym by ho nerozdrapilo. Cuduj sa svete, spi sama, ale trvalo to a nemusela som podstupovat ziadne treningy ani ucenie, spanok jej dozrel okolo roka a pol. Su deti a deti a nie vsetko sa da aplikovat na kazdom za to, ze ty si naucila dieta spat same. Ja som sa mohla aj na hlavu postavit a dcera zacala spat sama ked na to dozrel cas.

@anonym_dbad0a ked su to sprostosti tak preco si to robila? 😁
Ja som bola totalne nevyspata nasrata dieta potrebuje blizkost ano ale nemozes spat po stojacky s deckom na rukach preboha…
Je logicke ze to nemusi fungovat na vsetky deti ale vidis na niektore zjavne ano..
ja som moje to moje dieta naucila za dva dni bez placu a mala som uz pokoj a zaspaval sam v postielke. Neviem niektore si to predstavujete asi ze ho zavres do izby a nechas vrieskat hodinu? Tak to je trosku rozdiel..

nikolani
17. feb 2026

@jarka2000 keď to bolo predtým ok, videla by som to na spánkovú regresiu. Odporúčam pozrieť si napríklad na Lepší spánok bábätiek, mne ich prednášky pri prvom dosť pomohli

fairyy
17. feb 2026

@jarka2000 tiez len spat s dietatom radim, ale ja teda trochu inak nez tu zeny, maj pridavnu postielku k vasej posteli ak sa nezmesti nocne stoliky prec a posunut postel tak aby sa postielka zmestila... ste vedla seba a zaroven vies lezat normalne nie ako paragraf a bez strachu ze dieta prilahnes...nosenie na rukach ja osobne som proti, pretoze tuto chybu som urobila pri prvej dcere a ked mala uz 15kg som plakala od bolesti.. druha dcera bola a je proste mojkana po leziacky 😅

anonym_dbad0a
17. feb 2026
@anonym_3452e9

@anonym_dbad0a ked su to sprostosti tak preco si to robila? 😁
Ja som bola totalne nevyspata nasrata dieta potrebuje blizkost ano ale nemozes spat po stojacky s deckom na rukach preboha…
Je logicke ze to nemusi fungovat na vsetky deti ale vidis na niektore zjavne ano..
ja som moje to moje dieta naucila za dva dni bez placu a mala som uz pokoj a zaspaval sam v postielke. Neviem niektore si to predstavujete asi ze ho zavres do izby a nechas vrieskat hodinu? Tak to je trosku rozdiel..

@anonym_3452e9 ty asi vies vsetko bez predchadzajucej skusenosti vsak? Vysvetlim ti to. To, ze je nieco hlupost mozes zistit bud sprostredkovane alebo na vlastnou skusenostou. A to, ze nieco niekomu funguje neznamena, ze tebe to fungovat bude. Vyhodnotila som to ako sprostost, ktora zarucene nefunguje na celu populaciu. Mam ti k tomu vsrobit aj ststistiku a nejaku zaverecnu rec ako pre dizertacnu pracu?
A na zaklade mojej skusenosti ti poviem, ze ano, moje dieta neprestalo plakat ci som tam bola, ci som odisla a prisiel ma prestriedat muz a pockali sme alebo som si sla ponadavat za dvere.
Niekomu to funguje lebo nema temperamentne dieta. Niekomu to funguje lebo zavrie za dietatom dvere a pride az rano.
Ale vies, nic to nemeni na tom, ze nieco vyhodnocujes ako sprostost az vtedy ked zistis ze to nie je pre teba. Pre moje dieta to bola kolosalna sprostost. 😊

o_zuzka123456
17. feb 2026

16 týždňové babo, to mi vychádza na povinný spankovy regres v cca 4 mesiacoch.

jarka2000
autor
17. feb 2026
@o_zuzka123456

16 týždňové babo, to mi vychádza na povinný spankovy regres v cca 4 mesiacoch.

@o_zuzka123456 myslite, že to bude veľmi dlho trvať?

malamimi6
17. feb 2026

@jarka2000 náš bude mať dva roky a niekedy kojím aj 12x za noc 😅 najlepšie je, mať bábätko pri sebe celú noc a nechať mu prístup k prsníku kedy potrebuje. Za mňa to bolo super, že sa sám nakojil v noci keď bolo treba, bez toho aby som sa úplne prebrala zo spánku

anonym_ebf387
17. feb 2026

@jarka2000 nas syn spal uplne zle aj cez den aj v noci a trvalo to cca 1,5 roka, nic s tym neurobis - okrem spankoveho treningu a vyplakania som skusala vsetko a to ani nebol kojeny. Su deti a deti. Jedine, co ti mozem poradit je sa s niekym striedat v noci - pol noci spi jeden a pol noci druhy, aj ked pri kojenom babatku je to narocne. Dalej delegovat co najviac povinnosti na blizkych, ak mas taku moznost. Varenie, pranie, upratovanie, kocikovanie. Vsetko podla toho co sa da. My sme to mali napr. tak, ze 1x za tyzden mi nosili moji rodicia navarene jedlo a 1x za tyzden chodila kocikovat druha babka. Spanok sa meni stale, moze to byt po regresii lepsie, z mojej skusenosti by som sa na to nespoliehala. Priklad spania mojho syna cca v roku ked slo aj 4-6 zubov naraz. Cez den 1-2x 30 min, v noci spal prvych 45 min od uspania a potom kazdych 20 min hore, nadranom bdele okno 2-3 hodiny a vstavacka o 6. Takto sme tu zili vyse roka s malymi obmenami. Je to beznejsie ako si mozno myslis a neber si rady matiek co polozia decka do postielky a spia celu noc k srdcu, lebo ti z toho prepne. Vela stastia a drz sa ❤️

michaelam2
17. feb 2026
@jarka2000

@o_zuzka123456 myslite, že to bude veľmi dlho trvať?

@jarka2000 regresia trva zvycajne niekolko tyzdnov. U tych stastnejsich tak dva, u tych co maju menej stastia aj 2-3 mesiace 🥲 potom je chvilu lepsie a pride zas dalsia regresia, do toho zuby atd. V dobrom radim cez den spi vzdy ked spi aj dieta a ked ho vie vziat muz tak ty oddychuj co najviac sa da.

sili82
17. feb 2026

Môj syn sa budil do ôsmeho mesiaca každú noc, každú pol hodinu. Keď mu išli zuby, tak to som nespala vôôôbec. Ja som chodila ako zombie. Keď mal 8 mesiacov, dcéra priniesla zo škôlky brutálnu chrípku, prestala som kojiť a odvtedy už v noci spal.

anonym_3452e9
17. feb 2026
@anonym_dbad0a

@anonym_3452e9 ty asi vies vsetko bez predchadzajucej skusenosti vsak? Vysvetlim ti to. To, ze je nieco hlupost mozes zistit bud sprostredkovane alebo na vlastnou skusenostou. A to, ze nieco niekomu funguje neznamena, ze tebe to fungovat bude. Vyhodnotila som to ako sprostost, ktora zarucene nefunguje na celu populaciu. Mam ti k tomu vsrobit aj ststistiku a nejaku zaverecnu rec ako pre dizertacnu pracu?
A na zaklade mojej skusenosti ti poviem, ze ano, moje dieta neprestalo plakat ci som tam bola, ci som odisla a prisiel ma prestriedat muz a pockali sme alebo som si sla ponadavat za dvere.
Niekomu to funguje lebo nema temperamentne dieta. Niekomu to funguje lebo zavrie za dietatom dvere a pride az rano.
Ale vies, nic to nemeni na tom, ze nieco vyhodnocujes ako sprostost az vtedy ked zistis ze to nie je pre teba. Pre moje dieta to bola kolosalna sprostost. 😊

@anonym_dbad0a vsak presne to som ti napisala, asi nevies citat s porozumenim.
Kludne napis rada si precitam tvoju pracu nech som o nieco mudrejsia.

anonym_dbad0a
17. feb 2026
@anonym_3452e9

@anonym_dbad0a vsak presne to som ti napisala, asi nevies citat s porozumenim.
Kludne napis rada si precitam tvoju pracu nech som o nieco mudrejsia.

@anonym_3452e9 dobre.

stanislavicenka
17. feb 2026

@jarka2000 ma 4 mesiace.
Ja ti rozumiem. Je to tazke, ale prejde to. Ziadne "rychle recepty" nemam

Strana
z2