icon

Ako zvládnuť problémy so spánkom 7-týždňového dieťaťa?

naty_123
Včera o 11:16

Prosím poraďte máme 7 týždňové bábo plne dojcene, vždy po napapani prebaleni máme bdele okno asi 20 min ide na bruško atď..potom pred spánkom dostane hisak a nedá sa ho dobre uspať plače a plače, v kočíku spi aj 3h a v noci spinká pekne
.. prosím poraďte

anonym_985afb
Včera o 11:20

@naty_123 krmit tesne pred spanim. A najlepsie umelym mliekom. Rada odomna, prijat nemusis.

anonym_d0fb86
Včera o 11:20

Ne ze sa das presvedcit na UM.🙉vydrz.ja som kojila skoro 4r. Stalo to zato...

naty_123
autor
Včera o 11:26

Nemyslím si že je To hladom keď mu dám prsník nechce ho..

anonym_985afb
Včera o 11:42
@anonym_d0fb86

Ne ze sa das presvedcit na UM.🙉vydrz.ja som kojila skoro 4r. Stalo to zato...

@anonym_d0fb86 ja dom davala obom UM-najlepsie.rozhodnutie co som pri detoch mohla spravit.

beata_k
Včera o 11:45

@naty_123 Ty ho nadojcis a polozis na brucho? Mozno mu to je neprijemne. Zvycajne sa deti nadojcia s idu spat. Dojcenie ich upokojuje. A prosim ta nedavaj mu UM, to uz je davno prekonany mytus, ze po UM spia deti lepsie.

naty_123
autor
Včera o 11:52

Lenže tam ide o to že pred každým spánkom je taký nie pred večerným

naty_123
autor
Včera o 11:59
@beata_k

@naty_123 Ty ho nadojcis a polozis na brucho? Mozno mu to je neprijemne. Zvycajne sa deti nadojcia s idu spat. Dojcenie ich upokojuje. A prosim ta nedavaj mu UM, to uz je davno prekonany mytus, ze po UM spia deti lepsie.

@beata_k a kedy na bruško dávať? Ja som stále dala nakrmila prebalila odgrgla a potom a ešte sa nepovraval pri Tom nikdy

beata_k
Včera o 12:03
@naty_123

@beata_k a kedy na bruško dávať? Ja som stále dala nakrmila prebalila odgrgla a potom a ešte sa nepovraval pri Tom nikdy

@naty_123 No nieco mu vadi. Musis prist na to, co to je. Skus to inak poprehadzovat, skus nosic, uspavanku, zavinovacku, lahnut si s nim, nechat ho sameho. Mozno je preunaveny. Vtedy deti tazko zaspavaju.

anonym_1593c7
Včera o 12:22

Ked sa naje, pomaly sa ukludni, utlmuje sa tym.. ak das na brusko, ho prebudzas z toho kludu.. snazila by som douspat dieta, nie preberat ho.. nejak to poprehadzuj co robis, za skusku nic nedas

anonym_227189
Včera o 12:28

Ja som čítala a veľmi sa nám to osvedčilo dávať na bruško aspoň 15-20 minút po kojení. Inak my sme v tej dobe už mali dlhšie BO okolo 1hodiny. Vstala ja som ju nakojila, prebalila, mojkačky a potom chvíľku bruško, nakojiť a spinkať. Keď mi bruško nevyšlo alebo nechcela byt neriešila som, zbytočný stres ak to nestíhate. Ale sleduj jeho známky únavy ak nemá tak pozri si BO cca na profile pekne spinkaj. Na profile detska_fyzio_mama zas čo a ako na bruško aj ako mu dať ručičky. Keď tak rôzne metódy uspávania. Mne mala doteraz najväčšie hysaky chytá keď je veľmi unavená to je fakt hrozné, radšej dávať skôr spať

anonym_227189
Včera o 12:33

A nemyslela by som si že je to kojením. Stačia nejaké rutiny pred spinkanim, ukľudnenie a bude 🙂

naty_123
autor
Včera o 12:42

Robí to však aj bez toho aby sa dal na bruško keď sa nadojci odgrgne... Ale ako by ste poradili to bruško zakomponovať teda?

anonym_2f6f88
Včera o 14:22
@naty_123

Robí to však aj bez toho aby sa dal na bruško keď sa nadojci odgrgne... Ale ako by ste poradili to bruško zakomponovať teda?

@anonym_985afb točo je za radu? Nie som fanatikom do dojčenia, ale ak má mamička toľko mlieka, že to dieťaťu stačí, prečo doň trepať umelé? Moje bolo pokojné, takmer neplakalo, spalo celú noc od štyroch týždňov a bolo plne dojčené.
@naty_123 keď sa zobudí, rozbal ho a vtedy ho daj na chvíľu na bruško, pomaznaj sa s ním, až potom ho nakoj. O týždeň, dva bude zrejme všetko zase ináč. Nie je mu teplo? Niektoré deti majú hisák v perinke, nechcú byť odmedzované v pohybe, iné naopak lepšie zaspávajú v nej, alebo v ulitke

naty_123
autor
Včera o 14:27
@anonym_2f6f88

@anonym_985afb točo je za radu? Nie som fanatikom do dojčenia, ale ak má mamička toľko mlieka, že to dieťaťu stačí, prečo doň trepať umelé? Moje bolo pokojné, takmer neplakalo, spalo celú noc od štyroch týždňov a bolo plne dojčené.
@naty_123 keď sa zobudí, rozbal ho a vtedy ho daj na chvíľu na bruško, pomaznaj sa s ním, až potom ho nakoj. O týždeň, dva bude zrejme všetko zase ináč. Nie je mu teplo? Niektoré deti majú hisák v perinke, nechcú byť odmedzované v pohybe, iné naopak lepšie zaspávajú v nej, alebo v ulitke

@anonym_2f6f88 Naše lepšie zaspáva v perinke cez noc mu dávam dnu aj rúčky a cez deň väčšinou spi v kočíku vonku, malo doma a ak hej tak na rukách

anonym_1aaa4e
Včera o 14:28
@naty_123

@naty_123 nemusis ho davat vyslovene na brusko na podlpzku alebo postel. Mozes si lahnut ty a dat ho na seba na brusko. A hrat sa s nim mojkat sa a tak. Netreba to hrotit. Mozno place lebo chce tvoju blizkost a nevie sa ukludnit.

anonym_2f6f88
Včera o 14:36
@naty_123

@anonym_2f6f88 Naše lepšie zaspáva v perinke cez noc mu dávam dnu aj rúčky a cez deň väčšinou spi v kočíku vonku, malo doma a ak hej tak na rukách

@naty_123 neuč ho spávať na rukách, ťažko sa bude odúčať. My sme to mali opačne, revy celé večery, kým sme zistili, že neznáša perinku a je mu dobre rozvalenému v postieľke. Odstránili sme perinku a bol pokoj.

naty_123
autor
Včera o 14:46

no ho ale dať odgrgnut, on sa vždy preberie

zuzkaa1991
Včera o 20:19
@naty_123

@naty_123 na brusko ma ist pred papanim alebo aspoň po 30min od papania(rada od lekarky ked mi kazala davat častejšie na brusko)

Ja prebalim pretocim na brusko(za ten cas spravim UM kedze som.nemala mlieko) a potom ide papat ;)....takze urcite dat po prebaleni na brusko pokial vydrzi....

Po.papani moze boliet brusko(tlacit) a je tazko