icon

Ako zvládnuť spánok staršieho dieťaťa po príchode novorodenca?

Včera o 21:37

Dobrý deň maminky 2 detí🙂mám syna ktorý bude mať 4 roky keď sa narodí novorodenec. Som iba v 3 mesiaci ale ja už teraz veľmi stresujem ako budeme riešiť nočný spánok staršieho a mladšieho dokopy. Syn spáva s nami v spálni s tým že má vlastnú postel pri našej manželskej a cez noc sa nebudí a zaspáva sám pri svetle a otorených dverí s izby do obývačky ktorú máme len cez jednu stenu čiže obývačka a spálna je hneď pri sebe a keď ideme my spať prídeme do izby a svetlo sa vypne. Máme 2 izbový byt obývačku a tú spálnu. Zaujíma ma ako ste riešili spánok detí v približne rovnakom veku 4 roky. Absolutne si to neviem predstaviť a bojím sa že starší sa bude budiť na novorodenca v noci. Už chodí do materskej školy. Mám v pláne ja spávať cez noc s bábätkom v obývačke kde dám len postielku a ja na gauči a muž so synom v spálni. Alebo vyriešili by ste to lepšie inak? Ukludnite ma niekto lebo ja sa od kedy som sa dozvedela že som tehotná veľmi kvôli tomu stresujem plačem a už som na dne s toho strachu a nedokážem sa ani tešit na prichod druhého dietata. Syn bol kojený 4 mesiace a ako som dala umele mlieko spával celé noci nepoznám ani čo sú koliky ani bolesť zúbkov fakt sme to zvládli bez vážnych komplikacii. Pevne verím že druhé bude rovnako dobré dieťatko ako toto prvé. Ďakujem za rady a upokojenie.

amalka07
Včera o 22:35

Veď sama hovoríš že syn spí celú noc, takže stresovať nemusíš. No ak má niekto byť v obývačke určite nie ty po pôrode... A nezvažuhete čím skôr väčšie bývanie? Čím budú deti väčšie tým to bude len nutnejšie

skumavka
Dnes o 07:09

@anonym_autor my sme to mali rovnako. Starší syn mal 4 roky a 8 mesiacov keď sa narodila mladšia. Mame dosť veľkú spálňu, našťastie, takže staršiemu sme posunuli postel ku stene a mladšia mala postieľku tesne vedľa mojej postele, so spustenou bočnicou, mala som ju na dosah ruky. A nebol jediný problém. Dcérka bola kľudne babatko, vôbec v noci neplakala, ak sa začala mrvit, tak som ju pri tlmenom svetielku nakojila a spali sme ďalej. Ale to tak 1, max 2krat v noci. Plus ona si sama v noci predĺžila intervaly na kojenie, spala skoro celu noc. Vôbec sa navzájom nebudili.