Budenie dieťaťa ručičkami: Ako to zvládnuť?
Milé žienky, moje 3mesačné dievčatko sa neustále budí ručičkami v spánku. Stále ju preto zavinujeme. ručičky ľahko vystrčí, potom si žmolí očká, vyráža dudlík a nikdy sa jej ešte takto nepodarilo zaspať a začne plakať...
Kedy to odznie?
My sme tento problem nemali, ale viem, ze kamaratka od malinka malu balila presne do ulitky. Inak by sa proste nebola vyspala absolutne.
Presne na to je určená perinka, bábätko by malo byť zavinuté pevné, aj rúčky. Navodzuje pocit bezpečia a tepla, ako malo 9 mesiacov v brušku. Neľaká sa vlastných pohybov. Čím bude staršie, problém ustúpi.
@fifa989 náš maly tiež vždy vystrci rúčky von zo zsvinovacky, preto ho ešte zaviniem do bavlnenej plienky celého a tie rúčky nevyberie z tade.
Presne na to je určená perinka, bábätko by malo byť zavinuté pevné, aj rúčky. Navodzuje pocit bezpečia a tepla, ako malo 9 mesiacov v brušku. Neľaká sa vlastných pohybov. Čím bude staršie, problém ustúpi.
@majka35 áno balím do ulitky ale keď ideme von kočíkom a má ručky voľné tak nevie spať kôli tomu aj keby veľmi chcela to isté je cesta vajičkom
Ja som dávala zavinovačku aj do kočíka 🤷 Môjmu to prešlo v štvrtom mesiaci. Dávaj hodne aj na bruško, mne fyzio hovorila, že čím pevnejšie to bábätko bude, tým menšie tie zasklby budú.
Ja som dávala zavinovačku aj do kočíka 🤷 Môjmu to prešlo v štvrtom mesiaci. Dávaj hodne aj na bruško, mne fyzio hovorila, že čím pevnejšie to bábätko bude, tým menšie tie zasklby budú.
@michaela329 ďakujem pekne za radu 🙃
@majka35 áno balím do ulitky ale keď ideme von kočíkom a má ručky voľné tak nevie spať kôli tomu aj keby veľmi chcela to isté je cesta vajičkom
@fifa989 my sme všade ťahali zavinovačku, ale takú tú klasickú s tromi zaväzovacími šnúrkami, nie ako tie fejkové na sucháč 😀 Vo vajíčku nebol problém, akonáhle sa naštartovalo, všetci traja chrápali ešte sme ani z garáže nevyšli😂
@fifa989 my sme všade ťahali zavinovačku, ale takú tú klasickú s tromi zaväzovacími šnúrkami, nie ako tie fejkové na sucháč 😀 Vo vajíčku nebol problém, akonáhle sa naštartovalo, všetci traja chrápali ešte sme ani z garáže nevyšli😂
@tiezjedna tiež mal najradšej retro paperovú - sme sa smiali, že je spanštený 😀
@michaela329 ďakujem pekne za radu 🙃
@fifa989 mam 3 deti a najlepsie sa vyspali uplne nezavinute len zakryte. V klasickej perinke sa dieta prehrieva, a preto zvyknu dlhsie spat. Brani to aj dobremu prisatiu pri kojeni. Nemozu kopat nozickami. Pri prvom som skusala perinku a nebooo dobre. Dalsie dve uz v nemocnici boli len polozene na perinke. Aj ked sa buchali ruckami, nebudilo ich to. Inak ulitka je fajn riesenie.
@fifa989 mam 3 deti a najlepsie sa vyspali uplne nezavinute len zakryte. V klasickej perinke sa dieta prehrieva, a preto zvyknu dlhsie spat. Brani to aj dobremu prisatiu pri kojeni. Nemozu kopat nozickami. Pri prvom som skusala perinku a nebooo dobre. Dalsie dve uz v nemocnici boli len polozene na perinke. Aj ked sa buchali ruckami, nebudilo ich to. Inak ulitka je fajn riesenie.
@daja07 toto je veľmi individuálne, ja som nakúpila spacie vaky, lebo niekto je proti perinkam, že sa deti prehreju (hlúposť, stačí neprekurovat a mať zavinovačku z paperia), ďalší je proti prikrývkam - riziko udusenia. No a realita mi ukázala, že každé dieťa je iné a moje tie spacie vaky absolútne nenávidelo a spal len v zavinovačke. Najlepšie je si vyskúšať.

Rýchlejšie, keď jej ruky nebudeš viazať. Avšak ak to nutne potrebuješ, miesto perinky jej kúp ulitku. Odtiaľ ruky nevyberie 🙂