icon

Budenie dieťaťa ručičkami: Ako to zvládnuť?

fifa989
Dnes o 10:15

Milé žienky, moje 3mesačné dievčatko sa neustále budí ručičkami v spánku. Stále ju preto zavinujeme. ručičky ľahko vystrčí, potom si žmolí očká, vyráža dudlík a nikdy sa jej ešte takto nepodarilo zaspať a začne plakať...
Kedy to odznie?

anonym_a852f9
Dnes o 10:20

Rýchlejšie, keď jej ruky nebudeš viazať. Avšak ak to nutne potrebuješ, miesto perinky jej kúp ulitku. Odtiaľ ruky nevyberie 🙂

petrad15
Dnes o 11:55

My sme tento problem nemali, ale viem, ze kamaratka od malinka malu balila presne do ulitky. Inak by sa proste nebola vyspala absolutne.

majka35
Dnes o 12:13

Presne na to je určená perinka, bábätko by malo byť zavinuté pevné, aj rúčky. Navodzuje pocit bezpečia a tepla, ako malo 9 mesiacov v brušku. Neľaká sa vlastných pohybov. Čím bude staršie, problém ustúpi.

anonym_c94596
Dnes o 12:47

@fifa989 náš maly tiež vždy vystrci rúčky von zo zsvinovacky, preto ho ešte zaviniem do bavlnenej plienky celého a tie rúčky nevyberie z tade.

fifa989
autor
Dnes o 13:04
@majka35

Presne na to je určená perinka, bábätko by malo byť zavinuté pevné, aj rúčky. Navodzuje pocit bezpečia a tepla, ako malo 9 mesiacov v brušku. Neľaká sa vlastných pohybov. Čím bude staršie, problém ustúpi.

@majka35 áno balím do ulitky ale keď ideme von kočíkom a má ručky voľné tak nevie spať kôli tomu aj keby veľmi chcela to isté je cesta vajičkom

michaela329
Dnes o 13:13

Ja som dávala zavinovačku aj do kočíka 🤷 Môjmu to prešlo v štvrtom mesiaci. Dávaj hodne aj na bruško, mne fyzio hovorila, že čím pevnejšie to bábätko bude, tým menšie tie zasklby budú.

fifa989
autor
Dnes o 15:02
@michaela329

Ja som dávala zavinovačku aj do kočíka 🤷 Môjmu to prešlo v štvrtom mesiaci. Dávaj hodne aj na bruško, mne fyzio hovorila, že čím pevnejšie to bábätko bude, tým menšie tie zasklby budú.

@michaela329 ďakujem pekne za radu 🙃

tiezjedna
Dnes o 15:17
@fifa989

@majka35 áno balím do ulitky ale keď ideme von kočíkom a má ručky voľné tak nevie spať kôli tomu aj keby veľmi chcela to isté je cesta vajičkom

@fifa989 my sme všade ťahali zavinovačku, ale takú tú klasickú s tromi zaväzovacími šnúrkami, nie ako tie fejkové na sucháč 😀 Vo vajíčku nebol problém, akonáhle sa naštartovalo, všetci traja chrápali ešte sme ani z garáže nevyšli😂

michaela329
Dnes o 16:26
@tiezjedna

@fifa989 my sme všade ťahali zavinovačku, ale takú tú klasickú s tromi zaväzovacími šnúrkami, nie ako tie fejkové na sucháč 😀 Vo vajíčku nebol problém, akonáhle sa naštartovalo, všetci traja chrápali ešte sme ani z garáže nevyšli😂

@tiezjedna tiež mal najradšej retro paperovú - sme sa smiali, že je spanštený 😀

daja07
Dnes o 16:36
@fifa989

@michaela329 ďakujem pekne za radu 🙃

@fifa989 mam 3 deti a najlepsie sa vyspali uplne nezavinute len zakryte. V klasickej perinke sa dieta prehrieva, a preto zvyknu dlhsie spat. Brani to aj dobremu prisatiu pri kojeni. Nemozu kopat nozickami. Pri prvom som skusala perinku a nebooo dobre. Dalsie dve uz v nemocnici boli len polozene na perinke. Aj ked sa buchali ruckami, nebudilo ich to. Inak ulitka je fajn riesenie.

michaela329
Dnes o 17:52
@daja07

@fifa989 mam 3 deti a najlepsie sa vyspali uplne nezavinute len zakryte. V klasickej perinke sa dieta prehrieva, a preto zvyknu dlhsie spat. Brani to aj dobremu prisatiu pri kojeni. Nemozu kopat nozickami. Pri prvom som skusala perinku a nebooo dobre. Dalsie dve uz v nemocnici boli len polozene na perinke. Aj ked sa buchali ruckami, nebudilo ich to. Inak ulitka je fajn riesenie.

@daja07 toto je veľmi individuálne, ja som nakúpila spacie vaky, lebo niekto je proti perinkam, že sa deti prehreju (hlúposť, stačí neprekurovat a mať zavinovačku z paperia), ďalší je proti prikrývkam - riziko udusenia. No a realita mi ukázala, že každé dieťa je iné a moje tie spacie vaky absolútne nenávidelo a spal len v zavinovačke. Najlepšie je si vyskúšať.