Čo robiť, keď bábätko v noci nespí a plače?
Ahojte mamičky potrebujem sa poradit či ma niekdo skúsenosť.Mam mesačne bábätko a posledný asi týždeň mi robí že posledný krát sa kŕmi o 23hod a od vtedy je to peklo nespi len place,puci sa skúsila som rektalnu rúrku tak sa vykakala ale to iste rev a celú noc nespala už začínam byt zúfalá že neviem čo sa s ňou deje :(( každý deň to je od 23-6 ako náhle padne 6ta hodina spi jak nič:( celý deň je dobrá to stále spi aj ju budím nech je hore aby mi v noci spala ale vôbec to nepomáha aj tak je v noci hore ,cez dén sa ani nepuci.skusili sme sab simolex to nám nepomohlo tak skúšame twraz coliprev
@veraaq Ak sa to začalo len teraz, tak to môže byť prvy tzv. "Rastový špurt" ... V tomto čase sa dieťa chová úplne inak. Náš tiež cca týždeň vždy počas špurtu mal silné plače najmä večer.
Skús si o tom viac pozrieť a uvidíš. 🙂 Inak ak sa nepuči a vidíš, ze bruško to asi nebudei, tak s rurkou by som bola opatrná a čo najmenej ju používala, lebo ju môžeš na ňu naučiť.
Nebuď ju, určite. U nás to trvalo do 8-meho mesiaca. Celé noci sme boli hore a to doslova, dokonca sme ju skúšali uspávať v aute. Zaspávala nám ráno o 5:00. Ako je to nesmierne náročné, ale to prejde 🙂
@veraaq kojíš? Skús Ty piť feniklový čaj, aby prešlo do mlieka.
@veraaq ja mám dvojmesačné bábätko, každý deň od 18.tej do 22.-23.tej strašne plakal. Koliku nemá. Už som bola totálne zúfalá, až som mu jeden deň zabudla dať Dčko. Dieťa usmiate. Dcérke sadol, brala ho do troch rokov, synčekovi nie. Vymenila som za českú značku a odvtedy je pokoj. Plače už iba keď je hladný a unavený.

@veraaq cez deň ju nebuď. Tým jej narušíš spánok na noc.
Novorodenec nemusí byť vôbec hore ani cez deň, ani v noci. Prebaliť, nakŕmiť, prikryť a nechať spinkať v tme a teplé. Tak dokola celý deň. A po prevalení natri bruško mastickou proti bolesti na nadúvanie (alebo daj aspoň dva krát do dňa Espumisan kvapky).