icon

Dá sa jednodňovým spánkom natrénovať ročné dieťa?

20. júl 2024

Podla tabuliek deti prechadzaju z 2 spanok na 1 medzi 14 a 18mesiacmi. Starsia presla v 14tich mesiacov. Z logistickych dovodov by som velmi potrebovala aby rocna bola.na kedmom spanku. aspon niektore dni. Uz sa jej parkrat stalo ze druby nespala aj ked na to podmienky mala. Ke tu niekto kto toto proste u dietata bezbolestne prestavil? Dakujem

Strana
z2
domka222
20. júl 2024

U oboch detí som videla,že im stačí už jeden,keď zaspávanie trvalo už dlho a už sa im proste nechcelo. Obaja prešli na jeden keď nemali ešte rok

jaass
20. júl 2024

Nikdy nepochopím prestavovanie detského spánku. Dieťa keď potrebuje spať tak prečo mu ten spanok brať? Ako nehnevaj sa ale z logistických dôvodov by si potrebovala aby spalo len jedenkrát? To ako vážne?🤦‍♀️ veď je to ešte malé dieťa Ah jaj🤦‍♀️🤦‍♀️

lunita91
20. júl 2024

Môžeš jej predlžovať bdelé okná tak, aby jej to vyšlo a večer uložiť skoršie. Ale ak nato nie je ešte pripravená, tak to môže narobiť viac problémov ako osohu: bude mrzutá a plačlivá, z preúnavy môže dlhšie a ťažšie zaspávať, môže sa začať v noci často budiť a podobne. My sme preto mali dlhšie prechodné obdobie: občas jeden spánok, občas dva, podľa jej potrieb. Potom z toho prirodzene prešla na jeden asi okolo 15 mesiacov...

svetlonos
20. júl 2024

Prosím ta neblbni! Logistika je tvoj problém. Obrat rocne dieta o ten druhy spanok je čistá hlúposť, z akéhokoľvek dôvodu. Náš ma rok a už väčšinou spi len raz ale citit to. Jeho totiž vypne o 17:00 a o 19stej ma min 2 hodiny party!
Takže ak ma dobre nastavene spanky, nerus. On si sám určí kedy. Pripadne keď bude veľký problém obcas, skus ho prejaviť a dat späť trebas medzi 11-12;00 ale nerus mu ho celkovo. Nas nemoohol zaspať doobeda koli zubom (spáva o 9tej) O 10:30 mi zaspal v stoličke pri kŕmení. Fakt sa to neoplatí.

autor
20. júl 2024

nemam druh dietata ktory vypne..niekedy ju nevypne aj ked ma ideal podmienky na spanok. som citliva voci svojmu dietatu. ta logistika sa tyka starsieho dietata a tiez jeho potrieb. mrzi ma ako tu niektore hned odsudzujete ked absolutne netusite suvislosti

beky223
20. júl 2024

Ja som to tak musela urobiť, pretože mám doma dve deti a to staršie tiež ešte spí na obed a takisto vyžaduje moju prítomnosť pri zaspavani a tie dva spánky mladšieho mi už jednoducho nesedia, nedá sa ich nijako zladiť.. proste som predĺžila ranné bdele okno a dala spať neskôr... Ale ideálne to určite nie je, býva preunaveny, aj keď ten jeden spánok má dlhší. Keby nemusím, tak to nerobím...

autor
20. júl 2024

@beky223 a mozem.sa spytat vakom veku a aako cca potom vyzeral ocas rano vstabania cas a dlzka spanku a vecer o kolkej spat? dakujem

jaass
20. júl 2024

Skús si prečítať články na nete alebo sa opýtaj neuro čo ti povie keď jej das otázku akú si dala sem na Mk. Môže dieťaťu spôsobiť obrovské neuro problémy ak nebude mať dostatočný spanok. Neukáže sa to hneď ale časom, po rokoch. A fakt nič v zlom ale reči typu som citlivá sú fakt detinské. Veľa mamiciek je citlivých ale neuberaju deťom spanok 🤷‍♀️ Nikdy ale nikdy by som ani o minútu neukratila svoje ani cudzie dieťa o spanok. Nikdy. Predstav si seba, že chceš spať ale nejdeš lebo by to niekomu nevyhovovalo 🙄🤷‍♀️ popremyslaj

mery34
20. júl 2024

Nemaj výčitky, aj ja som to spravila. 2 spanky nepasovali do životného cyklu rodiny, druhý spánok postupne vychádzal na čas, keď sme mali ísť brať staršie dieťa zo škôlky. Takže som ho musela na jeden spánok. Čo sa týka neurologických problémov spomínaných vyššie, môžeš ich vyrobiť aj iným spôsobom, napr. extrémným vrieskaním po deťoch a pod. Neurologické problémy určite nevyrobíš, ak zladíš životný cyklus rodiny!

tramtada31
20. júl 2024

Mne dieťa spalo jeden spanok už v 4 mesiacoch. Okolo roku už nespalo doma vôbec. Teraz spava len v noci, a to 8 hodín. Konzultovala som to s dvoma psychologickami, každé dieťa má inu potrebu spanku, išla by som preto podľa dietata.

jaass
20. júl 2024

@mery34 je rozdiel zladiť životný cyklus rodiny a rozdiel brať ročnému dieťaťu spanok omg🤷‍♀️ ty vieš čo pises? Kto tu spomína nejaké vrieskanie po detoch? Odporúčam aj tebe si niečo zistiť o spánku dieťaťa 🤦‍♀️

beky223
20. júl 2024

Vstávanie okolo 6:00, ukladanie na spánok 10:30-11:00, potom spánok zhruba 3h a večer 19:30-20:00. Bolo to po 12. mesiacoch.

lienka.7
20. júl 2024

@autorka ja som presne takto naučila starsiu spávať samu... vysvetlila som jej, že malé babo ma potrebuje, ona je už predsa veľká sestra.
Inak obe deti prešli na 1 spánok uplne plynule same. Za mna je hlúposť dietatu hocičo meniť a kvôli pohodliu "rodiny" ako takej už vôbec.

beky223
20. júl 2024

Ale teda súčtom hodín spí dieťa rovnako, len to má inak rozdelene v priebehu dňa, tak dúfam, že som mu žiadne neuro problémy nespôsobila, každopádne pri mladších súrodencoch je to vždy problém, koľkokrát sú cez deň budené tými staršími a všetko sa musí nejako vzájomne prispôsobiť 🤷

danyelia
20. júl 2024

Ja neviem, asi som divná, no mám 4 deti, ale nikdy som nerobila také caviky s ich ,,spánkami,, - jeden, dva, tri denne, krátky, dlhý 😃 Keď boli unavené, spali - keď sa im nechcelo, nespali...normálne rozmýšľam, či nie som zlá matka, že som sa neriadila podľa nejakých špeciálnych tabuliek v encyklopédii o výchove 😁 Že logistika 🤔

00dominika00
20. júl 2024

Načo toto preúčanie keď v škôlke aj tak bude musieť spať 2x denne? Podľa mňa by deti do tých piatich rokov mali spať 2x, je to dobré pre psychický rozvoj a okrem toho bude pokojnejšie.

autor
21. júl 2024

@beky223 dakujem

autor
21. júl 2024

@beky223 a prosim akym.sposobom si uspavala na,denny a na,nocny spanok?

3petka
21. júl 2024

Ahoj ja mám 16 mesačného. Tiež by som uvítala už iba 1 spánok. Niekedy sa tak aj stane ale je to možno raz za mesiac. No ja na ňom vidím že je unavený a aj keď som skúšala jeden spánok, večer bol už ako čert. Nedalo sa to s ním vydržať.
Tak už ani neskúšam, počkám si na to.

matkahelka
21. júl 2024

@jaass ale netrep. ziadne neuro problemy dieta mat nebude. mne samotna neurologicka povedala, ze je dolezite, kolko hodin dieta denne spi, nie pocet spankov. na prd su dietatu 2 denne spanky, ked kazdy spanok trva pol hodinu.

3petka
21. júl 2024

@00dominika00 v ktorej škôlke spia deti 2x do dňa??? Ešte som o takej nepocula

matkahelka
21. júl 2024

ja som takto prestavila dieta v 13mes. tiez mi kazdy hovoril, ze potrebuje 2 denne spanky, lebo tabulky tak hovoria. dolezite je pocet hodin, kolko dieta spi, nie kolkokrat denne spi. mne dcera po prestaveni z 2 spankov na 1 spavala ovela lepsie a dlhsie. ma 2 a pol roka a doteraz spava 2 hodiny cez obed, aktualne sme na dovolenke, nechavam ju spat dlhsie- 3 a pol hod.spava cez obed. jednoducho musis predlzovat bdele okna. par dni bude narocnejsich, kym si dieta zvykne.

jaass
21. júl 2024

@matkahelka takto sa môžeš doma rozpravat pri svojich🙂 a opakujem, nie je normálne dieťaťu meniť spanky, rozumieš? Ak nie, smer lekár, on ti to vysvetlí. Pises bludy. Lebo je ine ak dieťa samo chce spať menej alebo vidíš, že je spokojne tak ho spať nedáš ale tato diskusia je o potrebách matky lebo je citliva a nevyhovujú jej dva spanky ročného dieťaťa🤦‍♀️ takze sa nauč citat, potom slušne reaguj a ak potrebuješ, tak si viac pozistuj o správnom raste deti lebo zatiaľ čo si napísala, že TY si prestavila spanok, tak to je tvoja vec ale neraď druhým somariny 😉

matkahelka
21. júl 2024

@jaass bludy pises akurat ty. je uplne normalne menit detom spanky. a opakujem, mne to povedala neurologicka, skusena, v nasom kraji velmi uznavana s dlhorocnymi skusenostami. mnozstvo deti spava lepsie pri jednom spanku ako pri dvoch. a ano, pri dvoch malych detoch uplne bezne matky upravuju detom spanky tak, aby deti zladili.

jaass
21. júl 2024

@matkahelka upokoj sa 😊 mne je úplne jedno čo a ako nastavuješ svojim deťom, nie je dobre meniť spanok a zbytočne tu budeš sama seba presviedčať, že je to tak správne. Jedna neurologicka sa ani zdaleka nemôže rovnať k ďalším desiatkam lekárom 🙂 čiže asi toľko 🙃 ale ty si rob čo chceš 😉

matkahelka
21. júl 2024

@jaass ja som uplne pokojna, ty tu pises nezmysly, dieta moze mat neuro problemy, ak ma dlhodobo odopierany spanok, nie ak rocnemu dietatu matka zmeni 2 spanky za 1 a v konecnom dosledku (ako je to u mnohych deti, vratane mojho) spava viac hodin denne ako pri dvoch spankoch. o akych desiatkach lekarov tu tocis? tieto tvoje nezmysly ti potvrdili desiatky lekarov? prosim si nejaku studiu, lebo ja som sa k ziadnej, s tvojim tvrdenim nedopracovala.

jaass
21. júl 2024

@matkahelka máš internet, máš oci, nech sa paci zisťuj si. A prestaň byť ako osa 🤣 ty si rob čo chceš a snaz sa k cudzím správať slušne 🫠 pekný dnik🙂

terry658
21. júl 2024

Bola som s prostredným synom v nemocnici a manžel mladšieho za ten týždeň naučil na jeden spánok. Nemal vtedy ešte ani rok.

autor
21. júl 2024

@terry658 voes mi dat navod ako postupoval.a aky harmonogram denny nocny syn mal aj ako ste uspavali? dakujem

autor
21. júl 2024

@jaass tato diskusia je o potrebách matky lebo je citliva a nevyhovujú jej dva spanky ročného dieťaťa🤦‍♀️

nie je to tak je o potrebach rehabilitacie starsieho dietata a neschopnosti mna ako matky rozpolit sa

Strana
z2