icon

Dá sa jednodňovým spánkom natrénovať ročné dieťa?

20. júl 2024

Podla tabuliek deti prechadzaju z 2 spanok na 1 medzi 14 a 18mesiacmi. Starsia presla v 14tich mesiacov. Z logistickych dovodov by som velmi potrebovala aby rocna bola.na kedmom spanku. aspon niektore dni. Uz sa jej parkrat stalo ze druby nespala aj ked na to podmienky mala. Ke tu niekto kto toto proste u dietata bezbolestne prestavil? Dakujem

Strana
z2
mareka49
21. júl 2024

Áno dá sa to.
Stačí ho o 9.30 až 10 vziat von.
Ulozis o 11.30 až 12.
Spánok dve hod potiahne a okolo 19.30 noc

terry658
21. júl 2024

Predtým chodil spať okolo desiatej do dvanástej a poobede spal od 16:00 do 17:00. Večer chodil spať okolo pol desiatej až desiatej.
On ho prosto nedal spať o desiatej ale potiahol ho do pol dvanástej. Nechal ho späť do tretej a potom až na noc. Snažil sa ho totálne zničiť aby si nevšimol, že nie som doma.
Uspávanie je buď v postieľke sám,my mu tam strčíme len ruku,alebo keď nevie zaspať,tak ho vezmeme na ruky a on zaspinká a my ho potom preložíme do postieľky. Máme ju totiž z jednej strany otvorenú a prisunutú k posteli.

luccija
21. júl 2024

V roku sa mi to zdá skoro
Ako chodí spávať?

autor
21. júl 2024

@terry658 dakujem pekne

chvostik1
21. júl 2024

Ak potrebujes na rehabilitácie so starším, prečo to mladšie jednoducho normalne neulozis spinkat a potom ho v spánku prehodis do kočíka nech si spinká po ceste a počas rehabilitácie?

Pani učiteľky v škôlke budú z tvojho dieťaťa "nadšene" keď po obede pôjdu ukladať všetky deti a to tvoje im tam ani za svet nebude chcieť spať a bude vyrušovať ostatných. A potom tu budeme čítať diskusie ako sa učiteľky sťažujú na dieťa lebo bude počas poobedneho spánku vyrušovať zvyšok deti v triede, ktoré sú z domu naučené, že sa po obede ešte spí.

Keby tie poobedne spánky neboli také dôležité ako tu niektoré píšu, tak by sa v žiadnej škôlke nepraktizoval poobednajsi spánok. Nemyslíš?

autor
21. júl 2024

@chvostik1 moje dieta bude mat soanok v case obeda v case o dva roky. ak sa tebe dali prekladat deti grstulujem. nie kazde dieta tak funguje.

autor
21. júl 2024

@chvostik1 ideme autom nie kocikom. nijako sa to nacasovat neda. akoze spi 10 30 az 12 00 cca. rehabla o 10 00. cize pridem tam pocas rehabky so starsim ho uspim?? a ono bude dalej spat v prostredi rehably kde sa stopercentbe venujem starsiemu ano?

chvostik1
21. júl 2024

No ak sa ti dieťa, ktoré teraz prehodis na jeden spánok o dva roky podari znova nahodit na dva, tak budeš iná supermama. Nechcem ťa citovať. Ale hodí sa sem ako riť na šerbeľ presne to, čo si mi do záveru prvého komentu napísala ty.

Však keď chodíte autom, tak čo riešiš skracovanie spánkový? Auto je zaklínač detí. Kým prídete k dr, zaspí ti vo vajíčku a nechas ho spať kým sa nezobudi. Samozrejme nie v aute!

Alebo mu ten spanok len posun na čas keď sa vrátite z rehabky. Inak toto mi nejak nesedí. Nebolo by na tej rehabke aj pre teba lepšie keby ti mladšie spalo aby si sa mohla venovať staršiemu? Lebo ono sa to venovanie staršiemu trošku vylučuje keď máš mať hore to mladšie. Či v čase rehabky na neho nebudeš musieť dávať pozor? Alebo?

autor
21. júl 2024

@chvostik1 vobec ale vobec nerozumies mojej situacii. ale ze vobec

autor
21. júl 2024

@chvostik1 preco by som ho prehadzovala o dva roky na dva spanky?

chvostik1
21. júl 2024

Však ju tu vysvetli aby ťa tu ženy chápali. Lebo z toho ako si sa vyjadrila to vyznieva tak, že tu ide len o tvoj osobný komfort

tanuuulka
21. júl 2024

Ahoj, ja som si deti "naucila" na 1 spanok velmi skoro. Tiez hlavne za to, aby mladsie spalo v case spanku starsieho. Mam 3 deti, najmladsia ma 15m. Spava raz uz dlho, polroka urcite. Vstava relativne skoro, tak aj obed jej davam okolo pol 12, aby vydrzala. Potom ide spinkat a spinka aj 3h. Vecer ide okolo 19:30 a spi az do rana. Vyyyyynimocne sa stane, ze na nej vidim, ze je doobeda hotova, tak ju dam spat, ale to iba zdriemne 20 minut a staci jej. Potom ale poobede nepotiahne 3h. Podla mna je jeden spanok fajn, ved to babo si tu potrebu dobehne.. moja v noci spi 11h, dakedy aj 12. Cez den 2,5-3. Spi teda raz cez den a spi zaroven tolko, kolko sa jej pyta..

mery34
21. júl 2024

@jaass keď mal syn mať druhý spánok, potrebovala som ísť pre staršie dieťa do škôlky. V aute naozaj nevedel spať - bolo to na 15 minút. Neurologické problémy nemá, má už 10 rokov.

matkahelka
21. júl 2024

@chvostik1 ty necitas pozorne. autorka nechce dietatu zrusit denny spanok. ona chce 2 DENNE spanky zlucit do jedneho - OBEDNEHO. aj v skolke sua deti raz denne. tvoje deti v 3r. mali 2 denne spanky?

chvostik1
21. júl 2024

@matkahelka lenže jej dieťa má 1 rok, nie 3.

matkahelka
21. júl 2024

@chvostik1 a? uplne bezne spia rocne deti 1x denne, dokonca cuduj sa svete, su deti, ktore v roku cez den uz vobec nespavaju a maju dlhe nocne spanky. ty si tu napisala, ako bude o 2 roky ucit dieta znova na 2 spanky, pytam sa naco by 3rocne dieta ucila na 2 spanky?

autor
21. júl 2024

@chvostik1 to bola tvoja dedukcia a hned odsudzovanie na neutralnu vecnu otazku

Strana
z2