icon

Denné spánky a kŕmenie 3-mesačného bábätka

10. nov 2025

Tie čo máte 3 mesačné bäbatká, koľko majú denných spánkov? Ako dlho trvajú tie spánky? Dojčíte ich po každom prebudení?
Dcérka má 14 týždňov. Je na materskom mlieku, no nie dojčená - dostáva odsaté, keďže sa nechce prisať. V noci dostáva umelé mlieko.
Mali sme ako taký režim, cca skoro každé 3 hodiny jedla, približne hodinu bola hore, potom spala. Automaticky sa zobúdzala, nebudili sme ju na kŕmenie. Posledné dva týždne má ale prvé dva denné spánky 30-40 minutové (1cyklus), potom je hore hodinu.. Na obed má dlhší spánok a poobede zasa 3 kratšie (po 8 večer je hore už len 2x do rána).. Po tých krátkych spánkoch by mi ale zjedla celú dávku mlieka a ja neviem či to je OK.
Zje cca 130 ml mlieka.. S pediatrom sa veľmi poradiť neviem, hovorí, že to je strašne veľa mlieka.. (keď má malá dosť, vypľuje cumlík, jasné že do nej nenatlačím čo nechce..), vyrátala podľa tých svojich tabuliek (150 ml/ váha dieťata) koľko by bolo OK, no kebyže malej dám len toľko, je extrémne nepokojná. Malá vyzerá normálne. Nie je bacuľka, ani chudá - tak akurát 🙂
Myslíte, že je problém, že zatiaľ nevie pospájať spánkové cykly a zobúdza sa medzi nimi? Naučí sa to časom sama, alebo to treba konzultovať s odborníkom.. Tiež čo sa množstvo mlieka týka - je problém ak vypije viac, ako je odporúčané? Máte niekto tip, kto by vedel poradiť ohľadne kŕmenia? (Mamila určite nie, kedže je malá na fľaške a ešte dostáva aj UM)
Ďakujem

michaelam2
10. nov 2025

@anonym_autor ak to chapem spravne tak cez den ma materske mlieko? Ak ano tak to nepocitaj rovnako ako umele, to ma ine zlozenie. Ja som kojila a nemam ani tusenia kolko realne dieta vypilo, proste ked bolo hladne tak som ho nakojila, kludne aj kazdu hodinu alebo castejsie.
Co sa spanku tyka tak ten sa este miliknkrat zmeni.

autor
10. nov 2025
@michaelam2

@anonym_autor ak to chapem spravne tak cez den ma materske mlieko? Ak ano tak to nepocitaj rovnako ako umele, to ma ine zlozenie. Ja som kojila a nemam ani tusenia kolko realne dieta vypilo, proste ked bolo hladne tak som ho nakojila, kludne aj kazdu hodinu alebo castejsie.
Co sa spanku tyka tak ten sa este miliknkrat zmeni.

@michaelam2 ano, cez den ma materske.. teda ak ideme niekam cez den, tak ma mozno vynimocne 1 davku UM aj cez den, lebo neviem ako by som saskovala s tym materskym 🙂 kde ho zachladit a tak..
cize nechat pit, kym ona sama pije to materske ano? Tie davky platia len na UM..
Ja som zial typ, co extremne riesi vsetko a musim mat presne zadefinovane vsetko.. v tom materstve to velmi neviem realizovat..

michaelam2
10. nov 2025
@anonym_autor

@michaelam2 ano, cez den ma materske.. teda ak ideme niekam cez den, tak ma mozno vynimocne 1 davku UM aj cez den, lebo neviem ako by som saskovala s tym materskym 🙂 kde ho zachladit a tak..
cize nechat pit, kym ona sama pije to materske ano? Tie davky platia len na UM..
Ja som zial typ, co extremne riesi vsetko a musim mat presne zadefinovane vsetko.. v tom materstve to velmi neviem realizovat..

@anonym_autor ano ja by som davky materskeho mlieka vobec neriesila. Pyta si tak kludne daj. Keby si kojila tak tiez neriesis ako casto kojis. Chapem ze clovek vsetko riesi, premysla, tiez som taka 😀 ale casom to prestanes robit lebo zistis ze je to pri doetati zbytocne 😀