icon

Problémy s jedením u 3-mesačného dieťaťa. Môžeme ísť na ultrazvuk?

1. apr 2025

Ahojte, malý 3m veľmi nechce piť. Od začiatku bol problém s prisatim … tak si svoje dodávam a dávam mu z fľašky.
Ide o to, že on by aj chcel piť, ale keď sa napije tak normálne počujem ako mu to mlieko spadne do žalúdka a on hneď začne plakať a nechce pit. Akoby ho to bolelo alebo ja neviem … nemá silný tok z cumlíka, musí potiahnuť a až tak mu ide. Každé kŕmenie je utrpenie, stale začne plakať a ďalej nechce piť . Nejde mu to. S cumlíkom na Flaska sa len hra. Rozhodla som sa mu mlieko zahusťovať, od vtedy mi už pije lepšie ale vypije veľmi malo. Ma 3m a vypije 8x po 60 ml.

Lekárku máme až o týždeň. Ja som už zúfalá … čo mám robiť ?

Ešte dnes mi vyskočilo na fb že jednej dieťa tiež nechcelo piť a nakoniec na ultrazvuku našli nádor. Bolo to v PL. Myslite že by nás naša pediatrička mohla poslat na ultrazvuk ? Je nepokojný keď pije … plus sa sam nevykaka - jedine pomocou rurky. Ďakujem

klarissa25
•
1. apr 2025

3m dietatu zahustujes mlieko? A cim prosim ta.?

michaela329
•
1. apr 2025

Ten zvuk poznám, vydáva ho aj môj dvojmesačny a je to hltavy papkac, z čoho má potom reflux. Možno aj Tvoj syn má skôr reflux a nie hneď nádor. Skús vymeniť fľaše-aj pomalý tok môže byť problém, my sme kvôli tomu vymenili Avent za Mam, kŕmiť vo vyvysenej polohe, davaj odgrgať aj počas kŕmenia a aj po kŕmení. Po kŕmení ho ešte 20 minút drž vo vyvysenej polohe a skúste mu zvýšiť aj ležanie. My toto všetko robíme a malý nám pekne papá - aj keď ho tá kyselina durdí.

michaela329
•
1. apr 2025

@klarissa25 asi dáva Nutriton.

maryetta
•
1. apr 2025

Ako dlho to trva? Je to iba pri mlieku alebo aj pri vodicke/cajiku?
Mozno chce len cucat-davas aj cumel? Mozno skus ci sa nechce iba upokojit... pripadne davat castejsie a po menej...
No uvidis co povie dr. Niektore babatka proste papaju "menej".
A tym ze mliecko robis hustejsie aj to moze mat vplyv samozrejme ze potom ide tazko kakat.

autor
•
1. apr 2025

@klarissa25 nutriton je na zahustenie

autor
•
1. apr 2025

@michaela329 ktorú konkrétne MÁM ? Používame Avent. Vyskúšali sme už veľa … Držím ho vo vyvýšenej, odgrgne si raz do minúty. Ja som si prvé aj myslela že môže mať skrytý reflux…

michaela329
•
1. apr 2025

Anticolic - s tym krúžkom na spodku. Ja som skúšala aj Suavinex (moc rýchle), Avent (to bolo trápenie, malý odmietal z toho ťahať a po 20 minútach ledva 60 vypil) a ppptom Dr. Browns (tiež trápenie) a nakoniec som skusila MAM, ktorú som dostala v nejakom balíčku a pri tej máme najmenej problémov - teraz sa chystám menit cumlik 1 za 2. On je ten reflux strašne nepríjemný, ale malý z toho vyrastie, nebojte sa.

michaela329
•
1. apr 2025

A ešte k otázke - my chodíme na ultrazvuk kvôli cyste v hlavičke od narodenia, takže na ultrazvuk chodia aj malinké bábätká.

simona92101
•
1. apr 2025

Vyzera to na skryty reflux,treba sa objednat na gastro na sono.syn mal tiez takyto reflux,po kazdom jedle plakal az bol fialovy,museli sme krmit pomaly v sede,nonstop mal vyvysene a po jedle minimalne manipulovat.

danielahamar
•
1. apr 2025

Čo takto abkm?

taktotedanie
•
1. apr 2025

Ja som moje refluxove dieta po vypiti Um nosila 45min