Denný spánok u 2,5-ročného dieťaťa
Zdravím skupinka, spia Vaše 2 a pol ročné deťúrence počas dňa? Náš ak vstane pred 7mou, tak ho na obed dávam, no večer s uspávaním boj. Ak vstane okolo 8mej a neskôr, tak ho spať nedávam, s tým, že zaspí cca 20:30 večer bez problémov. A tak neviem, či už máme ísť bez spánku, či nie. Ďakujem za podelenie sa so skúsenosťami. 😊
Ako vám vyhovuje...moj ešte spi, hodinu denne. Vstáva o ôsmej, o jednej ide spať a spi do druhej. 20:30 už spí.
Samozrejme v škôlke je režim iný.
Ja spat davam a to je starsi. Vacsinou spi. U nas je to tak ze bud nic alebo by spal aj 3h a musim budit. Spavat chodi o osmej a spava aj v skolke normalne.
Ako vám vyhovuje...moj ešte spi, hodinu denne. Vstáva o ôsmej, o jednej ide spať a spi do druhej. 20:30 už spí.
Samozrejme v škôlke je režim iný.
@lucia13022023 no ja ak ho dám spať na obed, tak ho budím potom, aby nespal dlho , lebo potom večer ach jaj.. Vám sa drobec zobudí po hodinke sám, alebo budite.
A keď ho nedáš spať cez deň tak je s tým v pohode? Môj toto nedáva a to je starší. Ak si aspoň nezdriemne na polhodinu tak sa mení na paviána obecného.
Ak mu ten spánok nechýba a potom večer zaspí pokojne tak ho nedávaj cez deň 🤷🏻♀️
@lucia13022023 no ja ak ho dám spať na obed, tak ho budím potom, aby nespal dlho , lebo potom večer ach jaj.. Vám sa drobec zobudí po hodinke sám, alebo budite.
@michi29 vstáva sam, ja mam doma hodinkove dieťa 😅
A keď ho nedáš spať cez deň tak je s tým v pohode? Môj toto nedáva a to je starší. Ak si aspoň nezdriemne na polhodinu tak sa mení na paviána obecného.
Ak mu ten spánok nechýba a potom večer zaspí pokojne tak ho nedávaj cez deň 🤷🏻♀️
@michaela789 práveže v pohode je , aj vonkajšiu prechádzku dáme, alebo ihrisko v pohode .. občas sa stane ,že okolo 16stej je unavený, ale nie mrzutý..
@michaela789 práveže v pohode je , aj vonkajšiu prechádzku dáme, alebo ihrisko v pohode .. občas sa stane ,že okolo 16stej je unavený, ale nie mrzutý..
@michi29 hmmm tak možno skrátiť len ten obedný spánok? Že nech si tiež len tak zdriemne aby vydržal.
@michi29 poprípade, nemusí ani ísť spať. Len si tak ľahnite, prečítajte si niečo... Nech si oddýchne.
@michi29 Nespal od roka a pol.
@michi29 tiez mam 2,5 rocnu a ako pises, ked vstava okolo 6:30 tak ju davam spat, ale uz okolo 11:30, a vecer potom ide spat okolo 20:30-21:00. Ak vstane neskor medzi 7:00-7:30 uz spat nejde a vecer ide spat okolo 19:00-19:30.
Syn tiež v nejakom takom veku už prestal spávať cez deň kym sme boli len doma, jednoducho nezaspal v posteli, ale má teraz 5 rokov a v aute ho zlomí rýchlo skoro stále keď ideme niekam cez víkend 🙂 v škôlke spí bez problémov, ale vstáva skôr ako dní keď do škôlky nejde ale zas aj o dosť neskôr potom zaspáva.
Onedlho vas asi caka skolka, to znamena rezim rano vstavat, na obed kratky spanok... Isla by som touto cestou... Ja viem, je krasne, ze dieta spi do 8mej ci dlhsie, ale teda asi nie dlho udrzatelne ..
Ja som asi stara škola (aj ked nie vekovo 🙈) ale toto je podla mna vek, ze tie deti to este potrebuju, hlavne ak ich neskor caka taka zmena, mozog potrebuje oddych, teraz zazivaju a spracuvavaju velmi vela, plus onedlho vsade same choroby..
Moje 4 rocne dieta spi 3 hodiny na obed

Išla by som bez spánku uz