icon

Dieťa odmieta spať v postieľke

22. aug 2025

Ahojte. Vopred poprosím hneď na úvod nepísať mi, že ma bábo potrebuje a že nech mu to doprajem a bla bla, pretože som tá najláskavejšia matka na svete a svoje deti milujem najviac ako sa dá a samozrejme im aj doprajem všetko, čo potrebujú a chcú.
Ide o to, že naše 15m dieťatko začalo náhle odmietať spánok v postieľke. Zaspáva stále v aute, v kočiku, ale v postieľke zrazu zaspať nechce. Celé to začalo zrejme regresiou a aj separačnou úzkosťou. Trvá to už ale vyše mesiace, separačka podľa mojho názoru už odznela, ale spánok v postieľke odmieta naďalej. Zaspávať chce zrazu len pri mne v posteli. Spí samo už 7mesiacov a doteraz nebol žiaden problém, prespalo nám celú noc, no zrazu sa aj budí a pri každom zobudení chce isť k nám do postele. Nechcem aby si na toto zvyklo, no neviem ako z toho kruhu von. Neprešli ste si niekto niečim podobnym? Ďakujem🙂

ivangeline
22. aug 2025

Normálne, môj to začal až po 2.roku. Potrebuje bezpečie a blízkosť. Časom pôjde do postele.

sss777
22. aug 2025

@anonym_autor
Môj starší to tak mal. Vyriešila som to v sebe jednoducho. Ja som chcela spať sama, on chcel spať so mnou. Mne boli jeho potreby dôležitejšie ako tie moje. Trvalo to pol roka a nakoniec sme si to celkom užili. Teraz už je skoro školák,.ale keď sa niekedy príde v noci pritúliť, je to super